d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Ncov Topic
Prev16061626364252Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,352.66
Mar 17 2020 10:12am
Quote (-joey- @ 17 Mar 2020 17:05)
A 200k fertőzött csak a regisztrált adat, a valós szám nagyjából a tízszerese lehet.

akkor legyen 2 millio
tehat 3500emberbol 1 fertozott
Member
Mar 17 2020 10:13am
Quote (Ghostmasterq @ 17 Mar 2020 17:07)
egyébként én eskü nem tudom eldönteni bazdmegmarnemtudom trollkodik-e

en is pontosan ugyanezt erzem, amikor ranezek a 60kilo lisztet vasarlo emberre.
aztan rajovok, hogy biztosan van 1 etterme, abcje stb
Member
Gold: 5,302.77
Mar 17 2020 10:17am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Mar 17 2020 05:12pm)
akkor legyen 2 millio
tehat 3500emberbol 1 fertozott

Az a baj, hogy az egészségyi rendszernek ennyi is elég ahhoz, hogy összeomoljon, ha ezek az emberek egyszerre betegednek meg.

Quote (bazdmegmarnemtudom @ Mar 17 2020 05:13pm)
en is pontosan ugyanezt erzem, amikor ranezek a 60kilo lisztet vasarlo emberre.
aztan rajovok, hogy biztosan van 1 etterme, abcje stb

A 60 kiló lisztet vásárló ember a baloldali túltolt pánikkeltés eredménye.
Mert nem felhalmozni kellene, hanem minimálisra csökkenteni a mozgást.
Mellesleg, ha mindenki egyszerre akar nagytételben vásárolni, akkor az egészségügyi rendszer mellett az élelmiszer-ellátás is összeomlik.

This post was edited by -joey- on Mar 17 2020 10:20am
Member
Mar 17 2020 10:27am
Quote (-joey- @ 17 Mar 2020 17:17)
Az a baj, hogy az egészségyi rendszernek ennyi is elég ahhoz, hogy összeomoljon, ha ezek az emberek egyszerre betegednek meg.

A 60 kiló lisztet vásárló ember a baloldali túltolt pánikkeltés eredménye.
Mert nem felhalmozni kellene, hanem minimálisra csökkenteni a mozgást.
Mellesleg, ha mindenki egyszerre akar nagytételben vásárolni, akkor az egészségügyi rendszer mellett az élelmiszer-ellátás is összeomlik.

nem hiszem, hogy a fideszesek otthon ulnek, es csak a baloldali szavazok jarnak patikaba fel evnyi gyogyszert kivaltani + raklap kajakat vasarolni
Member
Gold: 122.92
Mar 17 2020 10:34am
Quote (BmA_BeMyAngel @ Mar 17 2020 04:37pm)
ha hagynánk elszabadulni a vírust akkor kb 100millió ember meghalna, többsége persze 70+ éves. szerinted mit kéne máshogy csinálni?

azért ennél imo összetettebb a kérdés főleg hosszutávon, alapból a nettó éves népességnövekedés fedezné azt a 100 millát plusz mivan ha 2x ennyien meghalnak + visszaesünk x évet a válság miatt ami ez után jön ha nem marad ez abba hamarosan
ofc ha meg elkapná mindenki ha nem döglik bele akkor is munkakiesés/gazdasági genyo van ott is ugyhogy szopás az egész igyis ugyis ty umbrella corp wuhánbol
Member
Gold: 5,302.77
Mar 17 2020 10:46am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Mar 17 2020 05:27pm)
nem hiszem, hogy a fideszesek otthon ulnek, es csak a baloldali szavazok jarnak patikaba fel evnyi gyogyszert kivaltani + raklap kajakat vasarolni

Ilyenkor már sokkal inkább a FOMO-ról szól a történet. Látod, hogy a szomszédod/rokonod/ismerősöd preppel, elmész te is vásárolni, mert mi van, ha neki van igaza. A FOMO ragályosabb, mint a vírus sajnos.
És volt olyan hírportál, ami még tippeket is adott egy hónappal ezelőtt, hogy miből kell sokat venni.

This post was edited by -joey- on Mar 17 2020 10:48am
Member
Gold: 1,593.00
Mar 17 2020 10:54am
Quote (-joey- @ 17 Mar 2020 23:33)
Most beszéltem faterral. Már lázas ő is (anya szombat óta az).
Kb 5 helyre telefonáltak, elmondták, hogy milyen tünetünk van (száraz köhögés, nem múló láz). Kb 10 napja voltak Pesten, találkoztak velem (én februárban még végig utaztam, meetingekre jártam), tömegközlekedtek.
Mindenhol elküldték őket a picsába.
Teljesen jó a magyar egészségügy, gondolom kiadták az ukázt az orvosoknak, hogy tartsák alacsonyan a számokat.
99%-ban azt mondanám, hogy influenzások, de ettől függetlenül ultragáz, hogy az orvosok még a fáradtságot se veszik arra, hogy kizárják azt az 1%-ot. Felírják az antibiotikumot, oszt jónapot.

Minket karanten alatt leteszteltek, teljesen ingyen. Aki azt mondja hogy "jajj hat a teszt az nagyon draga es nincs ra kapacitas" az egyszeruen hazudik. Van eleg teszt(ami annyi csak hogy mintat vesznek a torkodbol egy gecihosszu gez vegu palcaval fyi, ezt utana laborban osszehasonlitjak a virus mikroszkopikus "kepevel" es ennyi kb, itt a nappaliban levezette a jarvanyugyis fazon hogy mi hogyan mukodik, vervetel mar csak akkor van ha az elso ilyen teszted pozitiv, a pekingi Nagykovetseg meg a konzul is megerositette hogy ez az igazsag es nem tobb tizezer forintos egy teszt), de nem tesztelnek le mindenkit mert kiderulne hogy magyarorszagon nem 50 beteg van hanem 10050.
Member
Gold: 0.92
Mar 17 2020 10:57am
Quote (-joey- @ Mar 17 2020 04:33pm)
Most beszéltem faterral. Már lázas ő is (anya szombat óta az).
Kb 5 helyre telefonáltak, elmondták, hogy milyen tünetünk van (száraz köhögés, nem múló láz). Kb 10 napja voltak Pesten, találkoztak velem (én februárban még végig utaztam, meetingekre jártam), tömegközlekedtek.
Mindenhol elküldték őket a picsába.
Teljesen jó a magyar egészségügy, gondolom kiadták az ukázt az orvosoknak, hogy tartsák alacsonyan a számokat.
99%-ban azt mondanám, hogy influenzások, de ettől függetlenül ultragáz, hogy az orvosok még a fáradtságot se veszik arra, hogy kizárják azt az 1%-ot. Felírják az antibiotikumot, oszt jónapot.

ausztriában voltunk síelni, karintia tartományban, de 03.09.-én hazajöttünk már (ezután jelentették be, hogy ausztriába tré van). Attól a várostól 200kmre sieltünk ahol egy gócpont van.

Főnök megparancsolta kvázi, hogy akkor nkk-t hívjam fel, hogy mi a lófaszt csináljak. 4 telefonszám volt megadva, abból 3 ilyen random portást kapcsolt, aki kb azt sem tudta melyik dimenzióban van, csak ismételgette hogy foglaltak a vonalak és keressem őket később (mellékesen megjegyzem 2óra alatt 5x hívtam, 5. alkalomra megkérdezte, hogy minek hivogatom, itt elpattant a főtengely az agyamba és elküldtem a halál faszára szegényt). 4. szám egy faszomtudja milyen végzettségű nőt kapcsolt, aki kedvesen mondta, hogy háziorvos és karantén. Mondtam neki, hogy de hölgyem én a gócponttól 243 km-re voltam. ''ja, akkor menjen dolgozni''.

''éjjel nappal hívható'' = reggel 9től d.u 3ig

na ennyire szarja le az ország

Member
Mar 17 2020 10:58am
Quote (Smat @ 17 Mar 2020 17:54)
Minket karanten alatt leteszteltek, teljesen ingyen. Aki azt mondja hogy "jajj hat a teszt az nagyon draga es nincs ra kapacitas" az egyszeruen hazudik. Van eleg teszt(ami annyi csak hogy mintat vesznek a torkodbol egy gecihosszu gez vegu palcaval fyi, ezt utana laborban osszehasonlitjak a virus mikroszkopikus "kepevel" es ennyi kb, itt a nappaliban levezette a jarvanyugyis fazon hogy mi hogyan mukodik, vervetel mar csak akkor van ha az elso ilyen teszted pozitiv, a pekingi Nagykovetseg meg a konzul is megerositette hogy ez az igazsag es nem tobb tizezer forintos egy teszt), de nem tesztelnek le mindenkit mert kiderulne hogy magyarorszagon nem 50 beteg van hanem 10050.

es akkor kiderul hogy a halalozasi arany 0.01%? xD
Member
Gold: 1,593.00
Mar 17 2020 11:03am
Quote (rapiddani @ 18 Mar 2020 00:57)
ausztriában voltunk síelni, karintia tartományban, de 03.09.-én hazajöttünk már (ezután jelentették be, hogy ausztriába tré van). Attól a várostól 200kmre sieltünk ahol egy gócpont van.

Főnök megparancsolta kvázi, hogy akkor nkk-t hívjam fel, hogy mi a lófaszt csináljak. 4 telefonszám volt megadva, abból 3 ilyen random portást kapcsolt, aki kb azt sem tudta melyik dimenzióban van, csak ismételgette hogy foglaltak a vonalak és keressem őket később (mellékesen megjegyzem 2óra alatt 5x hívtam, 5. alkalomra megkérdezte, hogy minek hivogatom, itt elpattant a főtengely az agyamba és elküldtem a halál faszára szegényt). 4. szám egy faszomtudja milyen végzettségű nőt kapcsolt, aki kedvesen mondta, hogy háziorvos és karantén. Mondtam neki, hogy de hölgyem én a gócponttól 243 km-re voltam. ''ja, akkor menjen dolgozni''.

''éjjel nappal hívható'' = reggel 9től d.u 3ig

na ennyire szarja le az ország

+36303636111

Ezt a szamot hivd fel, ezeknek mondd el hogy mi van, es ok a te nevedben felhivjak akit fel kell, ez egy 24 oras vonal, igaz hogy konzuli, de ha elmondod hogy ez tortent akkor meg a tek-et is ratok kuldik 30 percen belul. Nekem Magyar ido szerint hajnal 3kor segitettek elerni a Nagykovetseget Pekingben, egy probat meger.

/e
Magyar szam de whatsapphoz hasznaljak imo.
A masik amit megprobalhatsz meg az az hogy ami ausztriaban van Magyar kovetseg azokat felhivod, azoknak is biztos van 24 oras vonala.

/e2
Ilyen nnk meg hasonlok azt se tudjak hogy merre van a faszuk, meg az osszes szar nyugger ezeken a vonalokon basszak magukat ugyhogy csak magadat baszod fel vele.

This post was edited by Smat on Mar 17 2020 11:15am
Go Back To Magyar Topic List
Prev16061626364252Next
Add Reply New Topic New Poll