d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev16086096106116121468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 30 2014 07:28am
Quote (ToldiSenior @ 30 Oct 2014 14:17)
mert egy haladásellenes, retard, kapzsi lépésnek tartom

azt adóztatják amit ezerrel tolnak, nem?

mindenen van adó, sms-en is, gondolom az is haladásellenes?
The max is 160 characters, and one character equals one byte of data. Great. In other words, if AT&T charged data downloads at the rate they charge text messages downloading 1MB of data would cost you $1,310.72.

facebook, skype, hangouts; külföldön: viber, whatsapp (északon az emberek 80%-a whatsappol), anyámkínja

"senki" sem smsezik már, várható volt
lassan már telefonálni sem fogunk (fenti külföldi példa), és a tcom cégek szépen lassan internet providerek lesznek a távoli jövőben

én konkrétan leszarom, akkora profitjuk van ezeknek a cégeknek hogy nem sajnálom őket ha az csökken 3%-al
ráadásul jön a DIGI is, kétszer olcsóbb lesz mint akármelyik + amúgy is azzal fog mind a 4 cég marketingelni, hogy konkrétan ők nem drágultak

engem sokkal inkább felbasz a devizahitel, mert amikor egy idióta barom aláír valamit, azt ne másokkal fizettessék már ki

de persze ez csak én vagyok, nem értek hozzá
Member
Gold: 2,280.00
Oct 30 2014 07:37am
Quote (Anarkin @ Oct 30 2014 02:28pm)

The max is 160 characters, and one character equals one byte of data. Great. In other words, if AT&T charged data downloads at the rate they charge text messages downloading 1MB of data would cost you $1,310.72.

facebook, skype, hangouts; külföldön: viber, whatsapp (északon az emberek 80%-a whatsappol), anyámkínja

lassan már telefonálni sem fogunk (fenti külföldi példa), és a tcom cégek szépen lassan internet providerek lesznek a távoli jövőben

én konkrétan leszarom, akkora profitjuk van ezeknek a cégeknek hogy nem sajnálom őket ha az csökken 3%-al
ráadásul jön a DIGI is, kétszer olcsóbb lesz mint akármelyik + amúgy is azzal fog mind a 4 cég marketingelni, hogy konkrétan ők nem drágultak

engem sokkal inkább felbasz a devizahitel, mert amikor egy idióta barom aláír valamit, azt ne másokkal fizettessék már ki

igazad van, a netprovider cégek profitját ha megdobnák egy ágazati különadóval, az sokkal korrektebb lenne (mint pl a bankadó esetében)

De a törvénytervezet a netfogyasztó gigabájtjai utáni adóról szól, és ez szerintem nettó haladásellenes, retard, sőt gonosz lépés
Member
Gold: 80.00
Oct 30 2014 07:39am
Quote (Anarkin @ 30 Oct 2014 14:28)

ez engem is a vegletekig felbasz
dogoljon ehen ha nembirja kifizetni, fasznak kell spekulálni
Member
Gold: 2,280.00
Oct 30 2014 07:48am
"A Fidesz éveken át gondosan kerülte, hogy össztársadalmi szinten is szimbólumértékűnek nevezhető témát adjon az ellenzék kezébe. Amiről az ellenzék eddig azt hitte, hogy szimbólumértékű téma, az nem volt az, és nem is vitték vele semmire. Most az ölükbe hullott. Az internetadó mindenkit érint, a múltba fordulás jelképe, kiszámíthatatlan károkat okoz, ráakaszkodik az emberek mindennapjaira, felfogható a demokrácia és a nyilvánosság korlátozásaként, és mivel a költségvetési bevétel nem számottevő, és nem is 2010-et írunk, nincs válság, a magyar gazdaság megfelelően teljesít, nos, mindezek alapján, mivel az internetadóval senki nem nyer, ellenben mindenki veszít vele, végső soron teljesen értelmetlen." Csermely Péter (Orbán Viktor egyik legőszintébb híve!!!) Magyar Nemzet, teljes cikk:

http://mno.hu/vezercikk/most-kell-az-ero-1255863

This post was edited by ToldiSenior on Oct 30 2014 07:51am
Member
Gold: 0.05
Oct 30 2014 07:56am
Quote (josheide @ Oct 30 2014 02:05pm)
Vannak problemak ezzel sajnos de oran vagyok...

ha nem gond, később leírnád a véleményedet? :)
Member
Gold: 33,265.80
Oct 30 2014 07:59am
Quote (TuskesVanek @ 30 Oct 2014 14:56)
ha nem gond, később leírnád a véleményedet? :)

persze, amugy ebben a szemeszterben epp van egy oram a joleti allam gazdasagpolitikajarol
Member
Oct 30 2014 08:02am
Quote (Cpt_Ghost @ Oct 30 2014 02:39pm)
ez engem is a vegletekig felbasz
dogoljon ehen ha nembirja kifizetni, fasznak kell spekulálni

most megint könnyen ítélsz két méterrel a másik feje fölött állva, húszezresekkel a kézben...

de ha kicsit belegondolsz, hogy zajlott a dolog: jános bácsi elmegy a bankba, hogy hitelt szeretne felvenni... a banki alkalmazott rátukmálja a devizahitelt, mondván ez most sokkal tutibb, kedvezőbb stb. nyilván ezért kapta a prémiumot, hogy minél több emberre rátukmálja... szerencsétlen jános bácsi honnan a faszból tudhatta volna előre, hogy mi lesz 5 év múlva, nem neki kell érteni ehhez, hanem a banknak, nyilván elolvassa amit aláír, de akkoris... szerintem legnagyobb részben nem az egyszerű hitelfelvevő volt a spekuláns, hanem a bankok

This post was edited by TuskesVanek on Oct 30 2014 08:03am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 30 2014 08:15am
Quote (TuskesVanek @ 30 Oct 2014 15:02)
most megint könnyen ítélsz két méterrel a másik feje fölött állva, húszezresekkel a kézben...

de ha kicsit belegondolsz, hogy zajlott a dolog: jános bácsi elmegy a bankba, hogy hitelt szeretne felvenni... a banki alkalmazott rátukmálja a devizahitelt, mondván ez most sokkal tutibb, kedvezőbb stb. nyilván ezért kapta a prémiumot, hogy minél több emberre rátukmálja... szerencsétlen jános bácsi honnan a faszból tudhatta volna előre, hogy mi lesz 5 év múlva, nem neki kell érteni ehhez, hanem a banknak, nyilván elolvassa amit aláír, de akkoris... szerintem legnagyobb részben nem az egyszerű hitelfelvevő volt a spekuláns, hanem a bankok

szerencsétlen jános bácsi látta a választási lehetőséget
drága de stabil ; kedvező de risky
ez elég alap dolog a világ működésében
mint ahogy ingyen ebéd sincsen
Member
Oct 30 2014 08:17am
Quote (Anarkin @ Oct 30 2014 03:15pm)
szerencsétlen jános bácsi látta a választási lehetőséget
drága de stabil ; kedvező de risky
ez elég alap dolog a világ működésében
mint ahogy ingyen ebéd sincsen

igen, látta
megkérdezte, hogy mennyire lehet risky, és kapott egy válasz, hogy maximum ennyi és annyi százalék
gondolod, ha előre tudja, hogy kétszer annyi lesz a havi törlesztője, akkor belevág?

amúgy a mi rokonságunkban is vannak érintettek, azért ismerem a témát
Member
Gold: 80.00
Oct 30 2014 08:18am
Quote (TuskesVanek @ 30 Oct 2014 15:02)

kibassza a szemét, hogy deviza
árfolyam
tizenkét évesen képes voltam felfogni, hogy ez mit jelent, mert még akkor is láttam, hogy egyik nap ennyi a dollár/chf/akármi a másik nap meg annyi, még ha nem is jelentős, jánosbácsi vállalta a kockázatot azzal, hogy felvette azt a hitelt. Persze, látja, hogy jé de olcsó a forint alapú hitelekhez képest. A bank is vállalta a kockázatot, meg az is aki felvette a hitelt, ráadásul hidd el, első kézből tudom, hogy a legtöbb ilyen hitel, kurvára nem létfontosságú dolgokra ment. Aki meg amúgy is szar helyzetben van nem tudom miért nem forint alapú hitelt vesz fel, ami biztos, hogy nem fog jelentős mértékben változni. Ideje megtanulnia az embereknek, hogy a bank sem az ellenséged, sem a barátod, csak egy eszköz, egy gazdasági szereplő ami egy szolgáltatást nyújt, amit te igénybe veszel és fizetsz érte ha akarod, aki meg már hitelekbe van belekényszerülve az meg már régen elbaszta a dolgot és megint nincs kit okolnia saját magán kívül. (persze az van tizezerbol 10 eset, ahol tényleg minden tőle függetlenül történt és omlott össze a kis világa, de a deviza hitelesek mentése rohadtul nem csak ezeket az embereket célozta meg, hanem a buta plebset, hogy legyen minek örülni, meg legyen hogy formálni az ellenségképet)
Go Back To Magyar Topic List
Prev16086096106116121468Next
Add Reply New Topic New Poll