d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev16036046056066071468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 29 2014 06:06am
Quote (CyberPunk666 @ 29 Oct 2014 12:22)
Miért, mi a gond vele?
Nem azt mondtam, aki itt marad az tehetségtelen és lusta, hanem hogy az ismerőseim java kiment, aki vitte is valamire.

csak azt mondom hogy azért mert neked menő külföld, meg a fejedbe vetted hogy itt minden szar, és olyanokat írsz mint amit fent írtál,
kurvára nem

ha már ilyen kiemelkedőbb dolgokról beszéltél mint orvos mérnök programozó etc... (különben nem hurrogtam volna, mivel külföldön egy McDonaldsos is viszi valamire)

én ebben a közegben csupa sikeres embert látok magamkörül, Magyarországon -- szerintem aki kicsit is fogalkozik a témával napról napra az annyit keres, hogy nem igazán költi el a fizetését (nem igazán = gyerekek számától függ, attól hogy Bentley-vel jár-e vagy VW-el, mennyi idős; satöbbi kaliberű dolgokról beszélek -- de amúgy ez is ki van találva, mert ahogy idősebb az ember, jönnek a gyerekek, előléptetések, stb; és megint csak nem költi el a nettó 1M háromnegyedét se)

mindenkin kurvára látszik hogy bármikor beülhetnék velük egy steakhouseba ha épp elmegyünk egy előtt, és a szemük se rebbenne

nekem ez azért úgy eléggé a fenti "vitte valamire" kategória (és töménytelen ilyen ember van körülöttem, nem három darab)

This post was edited by Anarkin on Oct 29 2014 06:08am
Member
Gold: 710.00
Oct 29 2014 06:08am
Quote (Anarkin @ 29 Oct 2014 14:06)
csak azt mondom hogy azért mert neked menő külföld, meg a fejedbe vetted hogy itt minden szar, és olyanokat írsz mint amit fent írtál,
kurvára nem

ha már ilyen kiemelkedőbb dolgokról beszéltél mint orvos mérnök programozó etc... (különben nem hurrogtam volna, mivel külföldön egy McDonaldsos is viszi valamire)

én ebben a közegben csupa sikeres embert látok magamkörül, Magyarországon -- szerintem aki kicsit is fogalkozik a témával napról napra az annyit keres, hogy nem igazán költi el a fizetését (nem igazán = gyerekek számától függ, attól hogy Bentley-vel jár-e vagy VW-el, mennyi idős; satöbbi kaliberű dolgokról beszélek -- de amúgy ez is ki van találva, mert ahogy idősebb az ember, jönnek a gyerekek, előléptetések, stb; és megint csak nem költi el a nettó 1M háromnegyedét se)

mindenkin kurvára látszik hogy bármikor beülhetnék velük egy steakhouseba ha épp elmegyünk egy előtt, és a szemük se rebbenne

nekem ez azért úgy eléggé a fenti "vitte valamire" kategória

aki nem mérnök külföldön az kussol.
Member
Gold: 0.05
Oct 29 2014 06:10am
Quote (Anarkin @ Oct 29 2014 01:06pm)
kurvára nem

nekem ez azért úgy eléggé a fenti "vitte valamire" kategória

szerintem kissé félreértetted, amit írt

nem általánosságban mondta, hogy aki tehetséges az kint van, aki lusta az nem, hanem az ő ismerősei közül aki tehetséges az javarészt külföldön él, a tehetségtelen meg javarészt itthon él

ettől még lehet, hogy a te ismerőseidnél fordítva van

This post was edited by TuskesVanek on Oct 29 2014 06:10am
Member
Gold: 343.00
Oct 29 2014 06:12am
Quote (Anarkin @ Oct 29 2014 12:06pm)
kurvára nem

nekem ez azért úgy eléggé a fenti "vitte valamire" kategória (és töménytelen ilyen ember van körülöttem, nem három darab)

mert ilyen munkalehyen dolgozol, ilyen emberek közt mozogsz
van belőlük pár ezer y

(_____) gazdagok
(__) középosztály
(_____________________) szegények

te ott vagy a középosztályban azzal a párezer emberrel magadkörül
érdekes is lenne ha a lakótelepi trógerek mindennapi problémáival kéne szembenézned nap mint nap
de aki abban él az meg azt látja nap mint nap és nem azt hogy párezer ember nem birja elkölteni a havi nettó 1 miskáját

This post was edited by Senee on Oct 29 2014 06:12am
Member
Oct 29 2014 06:13am
Quote (Senee @ 29 Oct 2014 13:12)
mert ilyen munkalehyen dolgozol, ilyen emberek közt mozogsz
van belőlük pár ezer y

(          ) gazdagok
(  ) középosztály
(                                    ) szegények

te ott vagy a középosztályban azzal a párezer emberrel magadkörül
érdekes is lenne ha a lakótelepi trógerek mindennapi problémáival kéne szembenézned nap mint nap
de aki abban él az meg azt látja nap mint nap és nem azt hogy párezer ember nem birja elkölteni a havi nettó 1 miskáját

szerintem 3 helyen kiemeltem hogy milyen közegről beszéltünk most, ez volt az alap felállása az egésznek
Member
Gold: 0.00
Oct 29 2014 06:14am
Quote (beni @ Oct 28 2014 11:26pm)
Ez sajnos az én silány értékrendemet is mutatja, hogy a netadón jobban felbasztam magam, mint a többi dolgon, pedig ha úgy vesszük azok is húsba vágóak tudna lenni (Paks, nyugdíjpénztár, stb). De eddig még nem nagyon volt olyan intézkedés, ami kvázi az egész társadalmat hergelte volna fel, mindig csak odabaszott egy rétegnek.

A magyar társadalom abszolút tekintélyelvű politikai rendszer felé húz érzelmileg és sokkal inkább várnak egy erős vezető egyéniséget, mint egy demokratikusan kormányzó elitet. Tehát pont egy Orbáni figura az, aki legjobban megfelel a társadalmi elvárásoknak. És szerintem erre ők is rájöttek és ennek megfelelően is kormányoznak. Elhatároznak valamit és buldózer módjára átformálják a törvényi/jogszabályi struktúrát, hogy az megfeleljen az elképzeléseiknek. Beszólt pár alkotmánybíró? Kényszernyugdíjazzuk az összeset egy törvénnyel? Egy kerület nem mellettük áll? Átszabjuk a választási rendszert. Stb.

Viszont egy csomó intézkedéssel egyet tud érteni a lakosság, annak ellenére, hogy kemény kézzel vezénylik le az átállást. Mert például vegyük a trafik mutyit. Ezer éve terítéken van a dohányzás ártó hatása és mindig csak mismásolt mindenki, hogy jó lenne visszaszorítani, mert hát ez a nyugati tendencia is, meg ott a tüdőrák meg a passzív dohányzás, meg a mittumén. Volt elemző aki kvázi abból élt, hogy minden konferencián azt boncolgatta, hogy az egészségügyi kiadások, dohányból befolyó jövedéki adó milyen kapcsolatban van és hogy a dohányzás betiltásával két pillanat alatt összeomlana a költségvetés. Nekem még gimiben is azt mondták a tanárok, hogy a dohányzó autósok tartják el az országot.

Erre jött a Fidesz és azt mondta, hogy a faszba a sok elemzéssel, meg évek óta tartó hercehurcával, ezt nem lehet fokozatosan elintézni. Kimondjuk, hogy nem lehet zárt térben dohányozni és bekaphatja mindenki. És a dohány eladást is jól bekorlátozzuk.

Nyilván ez azzal jár, hogy van aki kap koncessziós jogot és van aki nem és lesz olyan aki azért kap mert jó haver volt és lesz olyan település, ahol majd egy sem lesz és háborognak az emberek. És nyilván amikor rá akarsz gyújtani és egy sincs 2km-es körzetben akkor fos, de ha megszavaztatnánk, hogy örülsz e annak, hogy a sörözés után nem kell minden ruhádat bevágni a mosógépbe meg pultosként vágni napi 70 órában a kocsmában a füstöt akkor azt mondanád, hogy mégis csak jó volt. És speciel mellettem is van egy éjjel nappali, ami nem kapott jogot pedig fülpucolótól kezdve tejig mindent árulnak és fostam attól, hogy egy újonnan nyílt bolt ami csak alkoholt meg dohányt árul majd kiszorítja...

Szóval ha mindkét dolgot mérlegre teszed akkor azt mondod magadban, hogy volt amit fosul intéztek, de igazából jó dolog, hogy ez visszaszorul. Ezért nem fogsz az utcára menni.

Aztán ott volt még a közmunka. Én ezer éve gondolkoztam azon, hogy hülyeség a borsodi munkanélkülinek a semmire utalni a pénzt, mert a család és a gyerek rossz példát lát. Igenis kelljen fel reggel és vigye el a gyereket az iskolába, mert ezek a példák kellenek, hogy legyen esélye ennek a rétegnek valahogy kitörni. És aztán kitalálták, hogy legyen egy ilyen program, én meg csak néztem, hogy bakker ez kell ide.
Persze a kommunikáció megint szar volt, mert az 1 millió munkahelyet senki nem ilyen formán képzelte és mindenki rácuppant a "lázár éljen meg 47 ezerre" szövegre meg jöttek az indexes cikkek, hogy a közmunkások x%-a nem dolgozik. Igen, nem tökéletes a rendszer, de azt gondolom, hogy nem is teljesen elbaszott irányba indultak el. Ezért se megy ki az ember tüntetni.

Beni a fidesz vedoszentje
Member
Oct 29 2014 06:17am
Quote (xUb0rka @ 29 Oct 2014 13:14)
Beni a fidesz vedoszentje

nekem tetszik, hogy végre van valaki aki máshogy vezeti le a dolgokat

másik fülön épp az Ő postjait olvasgatom, csak még nem értem a végére
Member
Gold: 3,747.73
Oct 29 2014 06:18am
Quote (Anarkin @ Oct 29 2014 01:17pm)
nekem tetszik, hogy végre van valaki aki máshogy vezeti le a dolgokat

másik fülön épp az Ő postjait olvasgatom, csak még nem értem a végére

csak erősen ferdít
Pl trafiknál sem a trafikozással volt főként a gond, hanem a mutyizással, hogy nem "pár haver kapott" hanem a 90%a havernak ment
Member
Oct 29 2014 06:20am
Quote (Anarkin @ Oct 29 2014 12:13pm)
szerintem 3 helyen kiemeltem hogy milyen közegről beszéltünk most, ez volt az alap felállása az egésznek

hát de arról beszélek

a te közeged pár ezer ember

....egy egészséges társadalomban a "te közeged" van többségben
úgy működhet normálisan a demokrácia

egészséges (ideális) társadalmi modell:

(____)gazdagok
(____________)középosztály
(____) szegények

nálunk meg az a korcs van amit rajzoltam (ami amugy a dél-amerikaihoz hasonlit)
vannak gazdagok, egy kevéske középosztály és rengeteg szegény

This post was edited by Senee on Oct 29 2014 06:27am
Member
Oct 29 2014 06:36am
és kiemelném hogy ÚGY MŰKÖDHET NORMÁLISAN A DEMOKRÁCIA
(ha a középosztály van többségben)

ha a szavazók ANYAGILAG FÜGGETLENEK és legalább egy kis rálátásuk van témákra

itt meg a sok szegény függ a mészáros lőrinctől mert tőle kapják a szárazkenyeret, szóval ofc nem fognak ellene szavazni (ugyanez nagyban)

és nem amúgy ezeket nem a hülye fejemből szedem, hanem szociológián tanultunk erről
Go Back To Magyar Topic List
Prev16036046056066071468Next
Add Reply New Topic New Poll