Quote (beni @ 29 Oct 2014 00:39)
Igen, anno én is átéreztem azt, hogy 90ből 5 ezer jobban tud fájni, mint egy tehetősebbnek ennyi nyereség. Viszont összességében, társadalmi szinten vagy minden szempontot mérlegelve úgy érzed, hogy nem lett jobb a helyzet?
Szerintem rosszabbul élünk, mint 4-6 éve.
Az árak sokkal gyorsabban nőttek, mint a fizetések.
A tehetséges, sikeres, szorgalmas ismerőseim java külföldön van, a buta és lusta, meg vagy el sem ment, vagy visszakényszerült.
Az ismeretségi körömben Görögország, Csehország, Norvégia, Anglia, USA, Ausztrália, Németország, Ausztria, Szlovákia mind szerepel a listán, ahová olyanok mentek, akik besokalltak itt.
Van köztük mérnök, orvos, bölcsész, programozó, buszsofőr, életművész, sikeres vállalkozó, pincér...
Egyik sem akar visszajönni. Még Prágából sem, meg Szlovákiából sem. Szóval nem kell még a nyugati gazdagság sem mindegyiknek.
Igen, rosszabb lett, mint volt. Aki elég jó, azoknak nagy része elmegy. Aki meg nem elég jó hozzá, az itt reked. Hiába van elkötelezett tehetség. A hígulás, akkor is bekövetkezik.
Alapvetően nem vagyok rasszista, de nem lehet nem észrevenni, hogy egyre több az a sztereotip cigány (nem tanul, nem dolgozik, igénytelen).
Szemmel láthatóan jelentősen megnőtt az arányuk, és pont most nőtt fel az első igazán durva generációjuk. A rendszer váltás utáni gyerekgyártás futószalagon, mostanra nőtt fel, és már megszületett a harmadik generáció 25 év alatt.
This post was edited by CyberPunk666 on Oct 28 2014 04:55pm