Quote (CyberPunk666 @ Oct 28 2014 10:02pm)
Nem is az internetadóról beszélek. Vagyis nem úgy, ahogy te gondolod.
Én arra gondoltam, hogy a trafimkutyi, paks II, médiaadó, választási rendszer, alkotmánymódosításos kormányzás.... miatt senki nem ment ki sehová, de egy kurva netadó miatt, már orbán takarodj, meg ruszkik haza?
Igen, egyetértek azzal, hogy takarodjanak, viktorék is meg az oroszok is, de komolyan ez verte ki a biztosítékot? Ha csak ez lenne az egyetlen ügy, akkor azt mondanám, hogy simán le lehetne nyelni a maximalizál netadót.
De a fent soroltakat már egyenként sem.
Mégis az ország negyede!! Minden negyedik szavazásra jogosult ember rájuk szavazott most is. Hiába választási csalás meg minden, ez minden körülmények között komoly eredmény.
Egyébként én amondó vagyok, hogy el kellene kergetni az mszpt, a fideszt, a jobbikot és újra kellene építeni a magyar politikát az alapjaitól, minden befészkelődést és köldökzsinórt elvágni. Még a mostani politikusok ismerősitől is el kell távolodni.
Illetve az előző rendszer titkos papírjait mind nyilvánosságra hozni. Szerintem lennének olyna jelentések, ami miatt lincselni lehetne.
Ez sajnos az én silány értékrendemet is mutatja, hogy a netadón jobban felbasztam magam, mint a többi dolgon, pedig ha úgy vesszük azok is húsba vágóak tudna lenni (Paks, nyugdíjpénztár, stb). De eddig még nem nagyon volt olyan intézkedés, ami kvázi az egész társadalmat hergelte volna fel, mindig csak odabaszott egy rétegnek.
A magyar társadalom abszolút tekintélyelvű politikai rendszer felé húz érzelmileg és sokkal inkább várnak egy erős vezető egyéniséget, mint egy demokratikusan kormányzó elitet. Tehát pont egy Orbáni figura az, aki legjobban megfelel a társadalmi elvárásoknak. És szerintem erre ők is rájöttek és ennek megfelelően is kormányoznak. Elhatároznak valamit és buldózer módjára átformálják a törvényi/jogszabályi struktúrát, hogy az megfeleljen az elképzeléseiknek. Beszólt pár alkotmánybíró? Kényszernyugdíjazzuk az összeset egy törvénnyel? Egy kerület nem mellettük áll? Átszabjuk a választási rendszert. Stb.
Viszont egy csomó intézkedéssel egyet tud érteni a lakosság, annak ellenére, hogy kemény kézzel vezénylik le az átállást. Mert például vegyük a trafik mutyit. Ezer éve terítéken van a dohányzás ártó hatása és mindig csak mismásolt mindenki, hogy jó lenne visszaszorítani, mert hát ez a nyugati tendencia is, meg ott a tüdőrák meg a passzív dohányzás, meg a mittumén. Volt elemző aki kvázi abból élt, hogy minden konferencián azt boncolgatta, hogy az egészségügyi kiadások, dohányból befolyó jövedéki adó milyen kapcsolatban van és hogy a dohányzás betiltásával két pillanat alatt összeomlana a költségvetés. Nekem még gimiben is azt mondták a tanárok, hogy a dohányzó autósok tartják el az országot.
Erre jött a Fidesz és azt mondta, hogy a faszba a sok elemzéssel, meg évek óta tartó hercehurcával, ezt nem lehet fokozatosan elintézni. Kimondjuk, hogy nem lehet zárt térben dohányozni és bekaphatja mindenki. És a dohány eladást is jól bekorlátozzuk.
Nyilván ez azzal jár, hogy van aki kap koncessziós jogot és van aki nem és lesz olyan aki azért kap mert jó haver volt és lesz olyan település, ahol majd egy sem lesz és háborognak az emberek. És nyilván amikor rá akarsz gyújtani és egy sincs 2km-es körzetben akkor fos, de ha megszavaztatnánk, hogy örülsz e annak, hogy a sörözés után nem kell minden ruhádat bevágni a mosógépbe meg pultosként vágni napi 70 órában a kocsmában a füstöt akkor azt mondanád, hogy mégis csak jó volt. És speciel mellettem is van egy éjjel nappali, ami nem kapott jogot pedig fülpucolótól kezdve tejig mindent árulnak és fostam attól, hogy egy újonnan nyílt bolt ami csak alkoholt meg dohányt árul majd kiszorítja...
Szóval ha mindkét dolgot mérlegre teszed akkor azt mondod magadban, hogy volt amit fosul intéztek, de igazából jó dolog, hogy ez visszaszorul. Ezért nem fogsz az utcára menni.
Aztán ott volt még a közmunka. Én ezer éve gondolkoztam azon, hogy hülyeség a borsodi munkanélkülinek a semmire utalni a pénzt, mert a család és a gyerek rossz példát lát. Igenis kelljen fel reggel és vigye el a gyereket az iskolába, mert ezek a példák kellenek, hogy legyen esélye ennek a rétegnek valahogy kitörni. És aztán kitalálták, hogy legyen egy ilyen program, én meg csak néztem, hogy bakker ez kell ide.
Persze a kommunikáció megint szar volt, mert az 1 millió munkahelyet senki nem ilyen formán képzelte és mindenki rácuppant a "lázár éljen meg 47 ezerre" szövegre meg jöttek az indexes cikkek, hogy a közmunkások x%-a nem dolgozik. Igen, nem tökéletes a rendszer, de azt gondolom, hogy nem is teljesen elbaszott irányba indultak el. Ezért se megy ki az ember tüntetni.