d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Ertekeld Az Uj Star Warst
Prev15678925Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 33,265.80
Jan 14 2016 07:24pm
Quote (sylke @ 15 Jan 2016 02:03)
yoda miért nem csinált semmit

de igy geci josheide olyan dolgokat vet fel amiknek a következö részekben kell kiderülnie, mi a fasz

Mert az egesz galaxist uralo birodalom, millionyi klonkatona, stb. meg egy jedinek is sok.

Lukenak nem voltak ilyen problemai.
Member
Gold: 2,751.03
Jan 14 2016 07:28pm
Quote (josheide @ Jan 15 2016 03:24am)
Mert az egesz galaxist uralo birodalom, millionyi klonkatona, stb. meg egy jedinek is sok.

mert már öreg volt
Member
Gold: 710.00
Jan 14 2016 07:32pm
Quote (josheide @ 15 Jan 2016 03:24)

miaz hogy nem voltak ilyen problémái
Member
Gold: 47.25
Jan 14 2016 07:43pm
Quote (josheide @ 14 Jan 2016 21:39)
Szerintem latvanyra amugy nagyon jo volt az egesz. Vegre lattunk szep manovereket az X szarnyuval, meg a Millenium Falconnal is.

not to mention levegoben suhano lezernyalabot megfogni az agyaddal
amugy nekem bejovos volt
han dies
Member
Gold: 47.25
Jan 14 2016 07:45pm
Quote (josheide @ 15 Jan 2016 00:33)
Ugy ereztem, hogy nagyon atbasztak ezzel a filmmel. Az egesz egy nagy trailernek / felvezetonek erzodott a kovetkezo reszekhez. De meg ez se lett volna baj, ha jobban csinaljak...

Tortenet

Szamomra a legzavarobb az volt, hogy az egesz film tortenete mennyire a IV. reszt masolja.

Homokos bolygon elo fiatal - Terkep - Robot - Ellenallok - Halalcsillag - Ami kenyelmes modon sebezheto - Idosebb karakter halala... Es meg sorolhatnam a tortenet reszeit amik szinte teljesen megegyeztek a IV. reszevel.

mi is kiveseztuk ezt, de imo azert csinaltak meg ilyenre, hogy "atadjak a stafetat" a regi szineszektol az ujaknak
azert is hal meg han
han meghal.
Member
Gold: 33,265.80
Jan 14 2016 07:57pm
Quote (sylke @ 15 Jan 2016 02:32)
miaz hogy nem voltak ilyen problémái

A csaszar bukasaval a birodalom centralizaltsaga megszunt. Felepult az uj koztarsasag (es kozben megalakult az elso rend.)

Lett volna helye Lukenak a koztarsasagban. Meg talan penzt is kapott volna egy jedi templomra.

Quote (Moonflow @ 15 Jan 2016 02:43)
not to mention levegoben suhano lezernyalabot megfogni az agyaddal
amugy nekem bejovos volt
han dies

az is fasza volt, ott meg nagyon nagyon tetszett a dolog

This post was edited by josheide on Jan 14 2016 07:57pm
Member
Gold: 5,302.77
Jan 15 2016 12:05am
Quote (josheide @ Jan 14 2016 09:19pm)
Levivel egy par napja basztatjuk egymast es oszinten szolva elegge zavar (pontosabban nem ertem), hogy neki mennyire tetszett a film.

En vagyok a retardalt? Vagy tenyleg nagyon gaz amit a sztorival / karakterekkel csinaltak ??

Sztorira azt mondanám, hogy a film készítői inkább biztosra mentek, így egy jó nagy klisé halom lett az egész, monoton, kiszámítható, déjá vu feel, de a fanoknak azért bőven elég.

A kép világ tetszett, mérföldekkel jobb, mint az első háromban.

Összességében egyszer nézhető tisztességes iparosmunka, egy-két jó színésszel, semmi több.

Visszatérve a történetre, amikor kijöttünk a vetítésről kicsit meglopva éreztem magam, mert tényleg annyira sablonos és kiszámítható volt, hogy egy fél perc izgalmat sem volt képes okozni. Solo halála sem volt annyira súlyos, mint ahogy azt a fanok előadták, hogy végig csöpögött a faszuk, inkább csak olyan meh.

A Kylro Ren-t alakító színész pedig még Christensen-t is alulmúlja. Lehet, hogy amúgy tehetséges a csávó, de mint sötét jedi egyszerűen nevetséges (Christensen meg minden téren az).

Quote (bajcli @ Jan 14 2016 11:12pm)
luke meg fel oranyi force training utan urrepulot emelgetett ki a mocsarbol, az mennyivel jobb?

Úgy érted a filmben telt el fél óra. Valszeg nem csak egy délutánt töltött Luke Yodánál.

/E:

Ezt most olvastam el: http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=73826452&f=129&p=498825282

10/10 kb. ugyanezek jutottak nekem is eszembe.

This post was edited by -joey- on Jan 15 2016 12:30am
Member
Gold: 5,302.77
Jan 15 2016 12:28am
+ még egy komment azonak, akik a klasszikus trilógiához mérik az új részeket:

Az SW a maga idejében páratlanul előremutató volt szinte minden tekintetben: látvány, történet, karakterek (nem a színészekről beszélek, hanem az univerzum "faunájáról"). A mai napig ebből építkezik az egész franchise. Ezzel szemben pl. az új trilógia vagy a mostani film miben volt előremutató? Tudsz olyat mondani, hogy ez a film azért jobb, mint a hasonló korabeli filmek, mert... és nem a klasszikus trilógiában már lefektetett alapokat hozod fel példának?

This post was edited by -joey- on Jan 15 2016 12:29am
Member
Gold: 11,943.00
Jan 15 2016 12:30am
Quote (josheide @ 15 Jan 2016 00:33)
Ugy ereztem, hogy nagyon atbasztak ezzel a filmmel. Az egesz egy nagy trailernek / felvezetonek erzodott a kovetkezo reszekhez. De meg ez se lett volna baj, ha jobban csinaljak...

Tortenet

Szamomra a legzavarobb az volt, hogy az egesz film tortenete mennyire a IV. reszt masolja.

Homokos bolygon elo fiatal - Terkep - Robot - Ellenallok - Halalcsillag - Ami kenyelmes modon sebezheto - Idosebb karakter halala... Es meg sorolhatnam a tortenet reszeit amik szinte teljesen megegyeztek a IV. reszevel.

Oke, ertem, a IV. illetve VI. reszben is volt halalcsillag, de akkor az egesz galaxist uralo birodalom eroforrasai es 20+ ev munkaja volt megepiteni, majd 6 ev alatt sikerult egy masodik, mukodo halalcsillag de akkor mar a csaszarnak az fontosabb volt, hogy Lukeot megteritse, mintsem, hogy bolygokat robbantgasson. Ezt lett a veszte... Az egesz megis organikusan jott, a birodalom vegso fegyvero az ellenallas utolso szikrajanak a megtoresere, amit nagy aldozatok aran hoztak letre.
De a 3. halalcsillag? Amit sunyiban barkacsolt ossze az elso rend? Aminek ugyanolyan problemai vannak, mint az elso kettonek? Ez mar sok volt nekem...

Hatalmas problema meg az, hogy nagyon nagyon sovany backstoryt kapunk.
Nem vagyunk tisztaban az eroviszonyokkal. A First Ordernek van egy szuper halalcsillaga. Oke. De akkor most ok marginalizalodtak, vagy mi?
Ha a republic a hivatalos hatalom, akkor miert van egy un. 'resistance'. Miert nincs a republicnak rendes flottaja ami harcolna az Elso renddel?
Miert egy kis felreeso bazisrol, elenyeszo gepparkkal uzemelnek, ha a Hosnian rendszer, amit pillanatok alatt felrobbant az uj szuper mega halalcsillag nyuzsgo, gazdag vilagnak tunt.

Ja es az is mekkora faszsag, hogy a loves es a robbanas mas bolygokrol is latszik...

+ NAGYON gyakran alkalmaztak Deus Ex Machina megoldasokat a tortenetben. (Han belefut a Falconba, Megnyilik a fold Rey es Ren kozott.... jezusom de sok ilyen volt)
Ennel jobban is erolkodhettek volna...

A tortenetmeselesnek voltak meg ezen felul is problemai:
Pl. amikor Leia es Rey olelkeznek Han halala utan, Chewiet meg mindenki leszarja? Az mi a fasz volt? Miert nem volt Hannak valami temetese, mint a koztarsasag hosenek?

Karakterek:

A regi karakterek:

A VII. resz szerintem meggyalazta a regi karaktereket. Vagy legalabbis nagyon igyekezett tullepni rajtuk, de kozben sikerult rajuk taposni...

Han:
Az elso trilogia arrol szolt, hogy Han egy egyszeru ur-csavargobol igazi hos, vezeto, barat lesz. Ezt visszacsinalta a The Force Awakens az elso fel oraban, es ez tok szomoru. :(
Majd egy gyalazatos, ertelmetlen halalt hal, mikozben megprobalja visszateriteni az addigra Hitleri magassagokba emelkedett fiat.
Oke, a fia de basszameg most robbantott fel X milliard embert.... Az egesz jelenet eroltetettnek, a halala szuksegszerutlennek erzodott.

Luke:
A VI. reszben Lukeot azzal basztatta a csaszar, hogy tulsagosan is hisz a barataiban. Amikor az Elso Rend felrobbant 5 (?) bolygot akkor Lukenak eszebe se jut mondjuk visszaterni, hogy hubasszameg itt gondok vannak?
Ezzel Luke is a szoges ellentete lett annak, amit az elso 3 reszben kepviselt.

Leia:
Hatooo semmit nem valtozott, csak megoregedett?

Az uj karakterek a The New Hope mintajara szulettek, megis valahogy unalmasabbak, egydimenziosabbak lettek

Rey: (~ Luke + Isten)
A Marey Sue, akinek semmi nem volt nehez a filmben, ezaltal a karakterfejlodese is nevetsegesse, kiszamithatova, unalmassa valt.
Jobban vezette a Millenium Falcont, mint Han. Megalazta a First Order vadaszait, ugy, hogy nem volt masodpilotaja, es ugy, hogy meg eleteben nem vezette a hajot.
Barmikor szorult helyzet volt, o tudta melyik kapcsolot kell megnyomni, mit kell szerelni, hova kell nyulni.
Jobban ertett a Falconhoz, mint Han, megszerelt rajta valamit pikk pakk.
Beszel Wukiul, amit elvileg senki mas nem ert csak akik sok idot toltottek veluk.
Eleteben eloszor hasznalt blastert es azt se tudta, hogy ki kell biztositani, de megolt egy Stormtroopert.
Autodidakta force user - mind trick, force pull, semmi se tul nehez neki.
(ez az eddigi filmekkel, jatekokkal szoges ellentetben van. Oke, voltak tehetseges fiatalok jo reflexekkel, akik gyorsan sajatitottak el az ero kepessegeket, de nem igy)
Eleteben eloszor hasznalt lezerkardot es legyozott egy sithet. - Luke 6 evig edzett a IV es a VI kozott es csak azert tudta megverni Vadert mert benne akkor mar pislakolt a light side es nem akarta megolni a fiat.

Finn: (~Jar Jar / Han)
Az o karakteret nem igazan ertettem... Elbizonytalanodik, mikor egy tarsa meghal, majd a menekules soran lemeszarolja egy CSOMO tarsat.
Egesz eleteben harcra keszitettek, de mikor raront a Rey az elejen, elfut, megveri, menekulni akar sokaig, aztan megiscsak a legveszelyesebb kuldetesre vallalkozik, hogy ismet azokat az embereket olhesse akikkel egyutt kepeztek...

Ren:
Vivodo duhos tinedzser, de nem tudunk rola ezen kivul sokat. DE benne legalabb lattam egy kis fantaziat.
Meg az is egesz kul volt, hogy Vader-buzi, bar nem igazan vilagos, hogy nem ertette meg, hogy Vader vegul Luke oldalan volt.
O mukodott meg talan a legjobban, de rajta is csiszolni kellett volna. Backstory nelkul nem tudtam ertekelni igazan, de kivancsi vagyok hogyan lett gonosz. Igy kicsit meh, gonosz, mert kell egy gonosz a filmbe.

Egyeb:

Folyamatosan idezgetnek, hivatkozhatnak az elozo filmekbol / filmekre.

Senkinek nem vagtak le semmijet, pedig rendesen csapkodtak a lezerkardok.

Tul sokat viccelodnek a karakterek: plane Finn, aki egy kibaszott exstormtrooper.

Ugyse fogja senki elolvasni, minek pazarlom az idom erre...

nem nagyon birok vegigmenni az egeszen + van par dolog, amit en se tudok, vagy en is hulyesegnek tartok, de amiket tortenetrol irtal, nagyjabol megprobalom megvalaszolni, amit en tudok:

a first order - republic eroviszonyokrol: elvileg a birodalom feloszlasa utan demokracia jott, de a birodalom tuleloi elmenekultek a peremvidekre, ok alapitottak meg az elso rendet, es x even at fegyverkeztek. leia inditvanyozta a szenatusnak, hogy vegyek komolyan oket, de ignoraltak, es mivel a birodalom bukasa utan altalanos leszerelest leptettek ervenybe, a koztarsasagnak gyakorlatilag fegyveres ereje se maradt. ezert alapitotta meg leia az ellenallast a regi lazadokbol + akiket meg osszetoboroztak/kikepeztek melle. (ergo nem a koztarsasag hadserege az ellenallas)

nekem mar 2 halalcsillag is sok volt tbh (meg bonusznak egy droidvezerlo anyahajo), de a starkiller base tenyleg total fosnak tunt. deus ex machina is, bar az tobbnyire mindig jelen volt a star wars filmekben.

hannak nemtom, hogy lett volna temetese, ottmaradt a holtteste a starkiller basen. valami megemlekezes biztos volt a filmen kivul, de gondolom, nem akartak meg jobban nyujtani. amugy szerintem tokjol meg lehetett volna csinalni a vegen parhuzamosan azzal, hogy rey keresi lukeot.

karakterekrol:

han karakteret nem hiszem, hogy visszacsinalta a film, de fura volt, hogy nincsenek egyutt. viszont szerintem belefer, hogy o ugy kezelte ben arulasat, hogy lelecelt. a halalat abszolut nem erzem ertelmetlennek, o is ugy akarta + leia is a lelkere kototte, hogy probalja meg visszahozni a fiukat, nemtom, mit tehetett volna mashogy. + bevallottan mar regebben szerette volna, ha kiirjak a filmekbol, szerinte han karaktere nem kellett volna, hogy ekkora szerepet kapjon ilyen hosszu ideig. en is sajnaltam nagyon, de ez van, remelhetoleg nem lesz a halala teljesen hiabavalo, de ez majd a tobbi reszben fog kiderulni.

luke-tol viszont fura a lelepes, de szerintem r2d2 "ujraindulasa" egyaltalan nem deus ex machina, az egyetlen normalis magyarazata az, hogy pont luke programozta be (vagy az ero segitsegevel reaktivalta), hogy ha ennyire szar a helyzet, megtalalhassak, szoval nem akarta teljesen magara hagyni a baratait a szarban.

rey mary sue, de a technikai hozzaerteset valamennyire megmagyarazza, hogy tizenx evig roncsvadaszott + ismerte a falcont is. han meg 30? eve nem latta, szoval ertheto, hogy 60 eves fejjel nem emlekszik mindenre azonnal.
az ero-kepessegeire remelhetoleg adnak magyarazatot (o is skywalker? o is jedi-novendek volt? etc.), de az ezzel kapcsolatos canon is osszevissza valtozott mar a franchise soran (mar hogy mennyi ideig kell tanulni, mennyit szamit az affinitas, melyik ero-trukkot mennyire nehez elsajatitani, etc.)
luke-vader parharccal szerintem hulyeseg osszehasonlitani, mivel vader az egyik legjobb jedije volt a rendnek + a legkepzettebb harcos, nemtomhany evtized tapasztalattal. ezzel szemben kylo ren meg csak egy tanonc, akinek a kepzese be se fejezodott (marpedig ha reynek tenyleg volt kepzese, akkor kb egy szinten vannak igy). nameg rey eleg gyakorlott volt a botjaval, az valamit csak segit.

finn elegge comic relief karakter, de remelhetoleg neki is tobb szerepe lesz a jovoben. a karakterevel nekem ANNYIRA sok bajom nem volt, nem magaval a harccal van baja, hanem azzal, hogy elso kezbol megtapasztalta, hogy mit jelent az elso rendert harcolni (artatlanokat oldosnek, terrorizalnak milliokat, etc.) a tarsairol annyit, hogy a hivatalos canon szerint minden rohamosztagost par tarssal egyutt kepeznek kisebb osztagokban, es aki az elejen meghalt, pont az egyik bajtarsa volt, akit gyerekkoratol ismert. ezert razta meg a halala annyira. (a masik meg a vibrobotos "TR-8R", de ot nem is finn olte meg). a tobbi nevenincs rohamosztagos szerintem nem is tekintett ugy, mint bajtars, hanem mint random elso rend-katona a sisak mogott.

ren nekem tetszett, szerintem a legfosabb, legmegmagyarazatlanabb karakter a filmben SUPREME LEADER SNOKE, aki nagyon bolcs. vannak erre is teoriak, hogy biztos darth plagueis, meg hasonlok, de szerintem ez nem annyira mukodokepes, kivancsi leszek, hogy magyarazzak meg, hogy maradt eletben ennyi ideig (elvileg mar a klonhaboruk idejen is a hatterbol manipulalt... ???)

visszautalasok engem a film alatt abszolut nem idegesitettek, tokjol voltak felvezetve (pl a falcon, meg az a hulye sakkjatek rajta). az, hogy maga a sztori egy nagy visszakacsintas, az mar kevesbe oke.

poenokbol az eredeti trilogiahoz kepest talan tobb volt, de a prequeleknel mindenkepp kevesebb, es szerintem teljesen jol mukodtek is a prequelek szaros/tragyas/fingos baromsagaival ellentetben, meg ugy mindennel, amit jar jar csinalt.
Member
Gold: 11,943.00
Jan 15 2016 12:36am
Quote (-joey- @ 15 Jan 2016 07:05)
Sztorira azt mondanám, hogy a film készítői inkább biztosra mentek, így egy jó nagy klisé halom lett az egész, monoton, kiszámítható, déjá vu feel, de a fanoknak azért bőven elég.

A kép világ tetszett, mérföldekkel jobb, mint az első háromban.

Összességében egyszer nézhető tisztességes iparosmunka, egy-két jó színésszel, semmi több.

Visszatérve a történetre, amikor kijöttünk a vetítésről kicsit meglopva éreztem magam, mert tényleg annyira sablonos és kiszámítható volt, hogy egy fél perc izgalmat sem volt képes okozni. Solo halála sem volt annyira súlyos, mint ahogy azt a fanok előadták, hogy végig csöpögött a faszuk, inkább csak olyan meh.

A Kylro Ren-t alakító színész pedig még Christensen-t is alulmúlja. Lehet, hogy amúgy tehetséges a csávó, de mint sötét jedi egyszerűen nevetséges.

Úgy érted a filmben telt el fél óra. Valszeg nem csak egy délutánt töltött Luke Yodánál.

/E:

Ezt most olvastam el: http://forums.d2jsp.org/topic.php?t=73826452&f=129&p=498825282

10/10 kb. ugyanezek jutottak nekem is eszembe.

valszeg nem, de egy hetnel semmikepp se tobbet. nekem se tetszett, hogy 3 probalkozasbol elmetrukk, de erre is van csomo lehetseges magyarazat (volt mar kepezve? kylo tanitotta meg kozvetetten, amikor rey elmejeben turkalt? meg egyaltalan, ki mondta, hogy elmetrukkot hasznalni amugy nehez egy jedi-novendeknek?)

adam driver szerintem nem rossz szinesz, de kylo ren nem darth vader. nem egy sotet jedi, hanem egy hulyegyerek, aki meg a kepzeset se fejezte be. azt se tudjuk, mennyire vonzza egyaltalan a sotet oldal, tekintve, hogy folyamatosan vergodik a vilagossal. szerintem ezt teljesen jol atadta, de aki egy darth vadert/palpatinet/darth mault vart, annak nyilvan nem tetszik A KARAKTER
Go Back To Magyar Topic List
Prev15678925Next
Add Reply New Topic New Poll