Quote (fahrii @ Jul 22 2015 03:21pm)
Mi az a titkos szó, amivel instant felvesznek ha kiejtem?
ceo, help pls
vegyél fel egy inget + hosszú gatyát
hr-es interjú nekem nem volt, szerintem neked se lesz
arról kell beszélned, hogy milyen nagyobb projektekben vettél részt/csináltál, etc
nekem ezekbe belementek rendesen, mit milyen nyelven írtam, mit hogyan oldottam meg, miért úgy, meg tudnám e másképpen is, etc
milyen pozitív, negatív élményeim voltak egyes projektek során, hogyan kezeltem a negatívakat, etc
egyetemen milyen progos tárgyaim voltak, melyik nyelv milyen mélységig megy, etc
ja meg néha előfordul 1-2 feladat, én nem kaptam semmit, mert jól el tudtam mondani, hogy mi mennyire megy és ezt a részletes kérdezgetésnél alá is támasztottam, de volt ismerősöm, akinek adtak feladatot.
ezek az adott nyelvtől függenek
de egy nyelvre se mondd azt, hogy te abból kibaszott profi vagy
villamos mérnökök szokták azt hinni, hogy a fél év c++ tudásukkal nagyon profik és a CV-ben imádják feltüntetni, hogy ők pro c++osok
ezek szoktak olyan feladatot kapni és 5 perc gondolkodási időt, amit nekem is ~10 perc volt megoldani full chill körülmények között, úgyhogy ott helyszínen biztos nem tudja senki megcsinálni
ezzel szokta szopatni őket, hogy kicsit észhez térjenek, hogy még bőven van mit tanulniuk és közel sem profik
tl;dr: ne legyél túl magabiztos a tudásodat illetően, mert ha olyan ül le veled beszélgetni, akkor megszopat és nem vesznek fel. legyél teljesen őszinte, úgyis kiderül ha kamuzol
gyakornokként nem vagy profi fejlesztő és nem is azt keresnek, hanem olyan embereket, akiknek megvannak az alapok és szeretnének tanulni
This post was edited by llllllllllll on Jul 22 2015 03:17pm