d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Görögország Szavaz
Prev156789Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 5,302.77
Jul 6 2015 10:40am
Quote (llllllllllll @ Jul 6 2015 05:23pm)
az előző hitelt arra kapták, hogy gyökeres változtatásokat vezessenek be és ehhez legyen tőke, hogy legyen ESÉLYÜK kifizetni bármit is
ez nem történt meg, mik a reális esélyei annak, hogy ilyen "hozzáállással" a következő 100 évben kifizetik?

Semmi. Az egész arra ment ki, hogy lehúzzák az EU-t, most meg próbálnak kihátrálni.
Member
Gold: 69.85
Jul 6 2015 10:46am
Quote (beni @ 6 Jul 2015 18:33)
És ha privatizálták volna az egészségügyet, akkor mi lenne? Úgyis kéne biztosítást kötnöd, ami szintén nem lenne kevesebb, mint a mostani 6000 forint, amit fizetsz.

Nem, de ha szabadon felhasznalhato lenne es affele bankkartya lenne a tb kartyad, ahogy talan nemeteknel van, legalabb is valami hasonlo lehet, akkor nem egy igenytelen otvar foara menne a fizetesed egy resze hanem te azt maganklinikanal is 'levasarolhatnad'.

Kurvara kene egy minimalis 'verseny' az egeszsegugybe is.
Member
Gold: 343.00
Jul 6 2015 10:47am
Quote (beni @ Jul 6 2015 04:33pm)
És ha privatizálták volna az egészségügyet, akkor mi lenne? Úgyis kéne biztosítást kötnöd, ami szintén nem lenne kevesebb, mint a mostani 6000 forint, amit fizetsz.

de legalább nem a sok fogyatékos nyugdijas pletyizne a pénzemen a gecis váróban
fizesse ki mindenki magának a saját szarát és ha már ki kell akkor legyen normális körülmények között normális ellátás

ugy ahogy balee mondta kartya etc en hasznalom el amikor épp kell etc

igy csak fizeted a buzi állam meg villát épít belőle a gázszerelőknek
kappa
Member
Gold: 69.85
Jul 6 2015 10:49am
Itthon csak azert tunik olcsonak a csurhenek az egeszsegugy mert nem latja a szamokat vagy csak nem erti, hogy elete soran akar tobb millio is osszejohet altala es benn maradhat a rendszerbe, ugyanez az egyeb tb agaknal is mint pl nyugdij.

+ax miert jobb hogy most jarok maganra is amiert kifizetek egy realis osszeget, de fizetem a tb-t is amibol meg alig elek fel.

This post was edited by Baleee on Jul 6 2015 10:51am
Member
Gold: 1.00
Jul 6 2015 11:03am
Nekem a tüdőembóliára mondta a háziorvos, hogy csak megpattant egy ér a torkomban.
Csak némi veszekedés árán volt hajlandó beutalót adni a tüdőgyógyászatra, akkor is hangsúlyozta mekkora hülyeség.
Amikor nagyanyám mondta neki, hogy mi bajom, akkor annyit mondott, hogy erre nem gondolt...

Btw a tüdőgyógyász egyből közölte már a vizsgálat előtt, hogy a tüneteim mindenképp kórházi kivizsgálást jelentenek... Azonnal mehettem is Törökbálintra.

This post was edited by CyberPunk666 on Jul 6 2015 11:06am
Member
Gold: 0.00
Jul 6 2015 11:10am
Quote (-joey- @ Jul 6 2015 04:40pm)
Semmi. Az egész arra ment ki, hogy lehúzzák az EU-t, most meg próbálnak kihátrálni.

szerintem azért ennyire nem lehet lesarkítani, de azért ez sem áll messze az igazságtól valószínűleg
konkrétan segítséget kértek, hogy megoldják a problémákat és másra költötték a kapott pénzt
mi lenne ha én veszek fel lakáshitelt, aztán a kapott pénzből kifizetem a többi hitelemet, aztán azt mondom a banknak, hogy kapd be a faszom, majd fizetek
lehet mondjuk másnap kopogtatna a behajtó
Member
Gold: 6,440.13
Jul 6 2015 11:15am
Quote (Baleee @ Jul 6 2015 05:49pm)
Itthon csak azert tunik olcsonak a csurhenek az egeszsegugy mert nem latja a szamokat vagy csak nem erti, hogy elete soran akar tobb millio is osszejohet altala es benn maradhat a rendszerbe, ugyanez az egyeb tb agaknal is mint pl nyugdij.

+ax miert jobb hogy most jarok maganra is amiert kifizetek egy realis osszeget, de fizetem a tb-t is amibol meg alig elek fel.

Utazási biztosítást se szoktál kötni, ha elmész síelni? Csak mert átlagban ott is ráfizetnek az emberek, mégsem akarja senki bevállalni, hogy mentőhelikopterrel kelljen ausztriai kórházba szállítani, ahol fekszik egy hétig.

Egyébként a mostani TB befizetésedet tolhatnád be a rendszerbe 15 évig és még mindig nem jönne ki belőle egy havi Stivarga gyógyszerköltség (mondjuk colorectalis carcinoma esetén), vagy 5 napot meghaladó kórházi lélegeztetés az intenzíven.... Szóval sosem tudod, hogy nem éppen te leszel aki feléli 20 másik TB-jét.

Quote (Baleee @ Jul 6 2015 05:46pm)
Nem, de ha szabadon felhasznalhato lenne es affele bankkartya lenne a tb kartyad, ahogy talan nemeteknel van, legalabb is valami hasonlo lehet, akkor nem egy igenytelen otvar foara menne a fizetesed egy resze hanem te azt maganklinikanal is 'levasarolhatnad'.

Kurvara kene egy minimalis 'verseny' az egeszsegugybe is.

Oké, ott van lehetőség belépni magán rendszerbe, de ahhoz olyan magas fizetés is kell. Ráadásul az egészségügyi ellátás még mindig túlnyomó többségben adókból, járulékokból, kormányzati befizetésekből származik.

Nem azt mondom, hogy nem kéne megreformálni a rendszert. Én is ki vagyok bukva attól, hogy nálunk mindenkinek minden jár a befizetéstől függetlenül, de pl. Senee a 100 ezer forintos fizetésével örülhet, hogy mások tolják be neki a pénzt.
Member
Jul 6 2015 11:24am
Quote (beni @ 6 Jul 2015 19:15)

Nem azt mondom, hogy nem kéne megreformálni a rendszert. Én is ki vagyok bukva attól, hogy nálunk mindenkinek minden jár a befizetéstől függetlenül, de pl. Senee a 100 ezer forintos fizetésével örülhet, hogy mások tolják be neki a pénzt.

Meg miért kell ellátni azokat, akik feketén dolgoznak?
Member
Gold: 6,440.13
Jul 6 2015 11:27am
Quote (CyberPunk666 @ Jul 6 2015 06:24pm)
Meg miért kell ellátni azokat, akik feketén dolgoznak?

Befizeti a havi 6930 Ft-os hozzájárulást és biztosítva van ő is.

[Egyébként ellátják a piros TAJ-os hajléktalanokat is.]
Member
Jul 6 2015 11:30am
Quote (beni @ 6 Jul 2015 19:27)
Befizeti a havi 6930 Ft-os hozzájárulást és biztosítva van ő is.

[Egyébként ellátják a piros TAJ-os hajléktalanokat is.]

Akkor is ellátják, ha piros és nem hajléktalan, csak utólag kiszámlázhatják. Amit nem fizet be és nincs semmi a nevén.

Rengetegen lovagolnak meg mindenfélét, ahol ilyen rendszer van. Van akinek pl 10 milliós parkolási bírsága van... Nem tudnak vele mit csinálni.

A hajléktalanok más kategóriát jelentenek szerintem. Én azokról beszélek, akik dolgoznak, nem adóznak és kiveszik a közösből amit mások betesznek.

This post was edited by CyberPunk666 on Jul 6 2015 11:32am
Go Back To Magyar Topic List
Prev156789Next
Add Reply New Topic New Poll