Quote (Baleee @ Jul 6 2015 05:49pm)
Itthon csak azert tunik olcsonak a csurhenek az egeszsegugy mert nem latja a szamokat vagy csak nem erti, hogy elete soran akar tobb millio is osszejohet altala es benn maradhat a rendszerbe, ugyanez az egyeb tb agaknal is mint pl nyugdij.
+ax miert jobb hogy most jarok maganra is amiert kifizetek egy realis osszeget, de fizetem a tb-t is amibol meg alig elek fel.
Utazási biztosítást se szoktál kötni, ha elmész síelni? Csak mert átlagban ott is ráfizetnek az emberek, mégsem akarja senki bevállalni, hogy mentőhelikopterrel kelljen ausztriai kórházba szállítani, ahol fekszik egy hétig.
Egyébként a mostani TB befizetésedet tolhatnád be a rendszerbe 15 évig és még mindig nem jönne ki belőle egy havi Stivarga gyógyszerköltség (mondjuk colorectalis carcinoma esetén), vagy 5 napot meghaladó kórházi lélegeztetés az intenzíven.... Szóval sosem tudod, hogy nem éppen te leszel aki feléli 20 másik TB-jét.
Quote (Baleee @ Jul 6 2015 05:46pm)
Nem, de ha szabadon felhasznalhato lenne es affele bankkartya lenne a tb kartyad, ahogy talan nemeteknel van, legalabb is valami hasonlo lehet, akkor nem egy igenytelen otvar foara menne a fizetesed egy resze hanem te azt maganklinikanal is 'levasarolhatnad'.
Kurvara kene egy minimalis 'verseny' az egeszsegugybe is.
Oké, ott van lehetőség belépni magán rendszerbe, de ahhoz olyan magas fizetés is kell. Ráadásul az egészségügyi ellátás még mindig túlnyomó többségben adókból, járulékokból, kormányzati befizetésekből származik.
Nem azt mondom, hogy nem kéne megreformálni a rendszert. Én is ki vagyok bukva attól, hogy nálunk mindenkinek minden jár a befizetéstől függetlenül, de pl. Senee a 100 ezer forintos fizetésével örülhet, hogy mások tolják be neki a pénzt.