d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Csíra Orbán Viktor átt Baszott A Halálbüntetéssel > Tamogatot A Halalbuntetest?
Prev15678912Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 280.00
May 20 2015 12:43am
Quote (RiNGiSpiLeR @ May 20 2015 07:40am)
Mondjuk érdekes, hogy a prevencióra nem gondol senki.

Mindenki csak a büntetés felől közelít a témához. Nem vizsgálják az indikátorokat, márpedig szerintem minden ilyen súlyú bűncselekménynek több összetevője van. Emelni kellene az oktatás színvonalát, a médiát is javítani kellene mind minőség mind tartalom szempontjából és a társadalom kollektív szerepe is fontos tényező. Könnyű azt mondani, hogy kit érdekel, hogy mi vezetett odáig, ha gyilkolt, egyszerűen lőjük le, azzal megbüntettük azt, akit kellett, mindenki boldog.

Elolvastad amit írtam? A megfélemlítés nem prevencia? Persze hogy szar az oktatás, és ebben a szarul működő országban én se alkalmaznám, de mondjuk azt a csávót aki lemészárolt egy kisebb szigetnyi táborozó gyereket, simán hagynám hogy trágya legyen
Member
Gold: 23,337.04
Trader: Trusted
May 20 2015 12:58am
Quote (anyd @ 20 May 2015 08:43)
Elolvastad amit írtam? A megfélemlítés nem prevencia? Persze hogy szar az oktatás, és ebben a szarul működő országban én se alkalmaznám, de mondjuk azt a csávót aki lemészárolt egy kisebb szigetnyi táborozó gyereket, simán hagynám hogy trágya legyen

De azok az emberek nem félnek, akikről szó volt... Gondolhatod, hogy az aki 100+ táborozó gyereket erőszakolt meg és ölt meg puszta kézzel majd fog azon elmélkedni, hogy ezért majd őt kivégzik-e vagy sem...

This post was edited by RiNGiSpiLeR on May 20 2015 12:58am
Member
May 20 2015 01:03am
Quote (RiNGiSpiLeR @ May 20 2015 07:58am)
De azok az emberek nem félnek, akikről szó volt... Gondolhatod, hogy az aki 100+ táborozó gyereket erőszakolt meg és ölt meg puszta kézzel majd fog azon elmélkedni, hogy ezért majd őt kivégzik-e vagy sem...

Nem is őket kell elrettenteni, őket megölni kell.
Member
Gold: 5,302.77
May 20 2015 01:16am
Quote (RiNGiSpiLeR @ May 20 2015 07:58am)

A legtöbb ember fél a haláltól. A gondolat, hogy börtönben rohad élete végéig nem biztos, hogy hatással van rá, főleg, ha teljesen képtelen beintegrálódni a társadalomba. Belénk van kódolva, hogy ragaszkodjunk az élethez, még ha vegetatív szinten is.

Emlékszem pár évvel ezelőtt is volt egy hasonló topic, akkor én azzal érveltem, hogy ezeket az embereket évtizedekig eltartani a mi adónkból eléggé unfair, pláne, hogy még termelni sem termelnek semmit, csak vannak. De Josheide írt valamit egyes USA államokra hivatkozva, hogy a kivégzések olyan magas adminisztrációs költségekkel járnak, hogy majdnem ugyanott vagy.
Member
Gold: 411.00
May 20 2015 01:31am
Quote (-joey- @ 20 May 2015 09:16)
A legtöbb ember fél a haláltól. A gondolat, hogy börtönben rohad élete végéig nem biztos, hogy hatással van rá, főleg, ha teljesen képtelen beintegrálódni a társadalomba. Belénk van kódolva, hogy ragaszkodjunk az élethez, még ha vegetatív szinten is.

Emlékszem pár évvel ezelőtt is volt egy hasonló topic, akkor én azzal érveltem, hogy ezeket az embereket évtizedekig eltartani a mi adónkból eléggé unfair, pláne, hogy még termelni sem termelnek semmit, csak vannak. De Josheide írt valamit egyes USA államokra hivatkozva, hogy a kivégzések olyan magas adminisztrációs költségekkel járnak, hogy majdnem ugyanott vagy.

atlag death rowon toltott ido usaban 10 ev afaik
nem art meggyozodni ugye, hogy tenlyeg bunos e valaki, mielott kivegzed
Member
Gold: 2,496.00
May 20 2015 01:46am
Quote (anyd @ May 20 2015 08:03am)
Nem is őket kell elrettenteni, őket megölni kell.

es a hullakkal uzemeltethetnenek egy nekrofil kuplerajt, felviragozna az orszag

nem is ertem mit olvasok. nem azert zarsz el embereket a tarsadalomtol hogy megbuntesd oket, hanem azert hogy ne arthassanak annak. ha megolod/dolgoztatod/megalazod etc oket, azzal bunteted.

relative keves buntett van aminel indokolt a buntetes az elzaras helyett, a halalbuntetesnek olyan ritkan lenne letjogosultsaga hogy szerintem beszelni is felesleges rola.
Member
Gold: 0.00
May 20 2015 01:49am
na, kezd érdekes lenni a topic, majd munkából elolvasom
keep it up
Member
Gold: 43.51
May 20 2015 01:51am
csak úgy bedobom, hogy a nagy átlagnál semmivel nem jelent több visszatartó erőt a halálbüntetés gondolata
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
May 20 2015 01:52am
Quote (anyd @ May 20 2015 05:56am)
Veled van baj, ha szerinted a halalbuntetes tenye nem rettentene el embereket gyilkossagtol. Ha a felso hatar magasabb, akkor azoknak is jobban kell tartania akik kisebb bunoket kovetnek el.

Több tanulmány is bizonyította hogy nem veti vissza. Ezért is -többek közt- írta alá sok ország (Mo. is) 1993-ban a római egyezményt.
Orbán feleslegesen vergődik.
Véleményem szerint a halálbüntetés amúgy sem egy jó gyakorlat, mert csak a közvélemény vérszomját elégíti ki; ténylegesen nem büntet és nem is ad esélyt arra hogy téves lehet az ítélet, márpedig előfordult már ilyen hiba sajnos.
Nagyobb büntetés az ha valakinek 50 éven át belerejszolnak a reggelijébe élete végéig de persze ennek is megvan a hátulütője(bvop-nak nincs könnyű dolga a teljesen reménytelen emberekkel)
Member
May 20 2015 01:59am
Quote (TresholdOfUniverse @ May 20 2015 08:46am)
es a hullakkal uzemeltethetnenek egy nekrofil kuplerajt, felviragozna az orszag

nem is ertem mit olvasok. nem azert zarsz el embereket a tarsadalomtol hogy megbuntesd oket, hanem azert hogy ne arthassanak annak. ha megolod/dolgoztatod/megalazod etc oket, azzal bunteted.

relative keves buntett van aminel indokolt a buntetes az elzaras helyett, a halalbuntetesnek olyan ritkan lenne letjogosultsaga hogy szerintem beszelni is felesleges rola.

büntetés végrehajtás-nak hívták legutoljára amikor hallottam róla, és nem ártásmegelőzésnek
Go Back To Magyar Topic List
Prev15678912Next
Add Reply New Topic New Poll