Quote (championmath @ 28 Aug 2014 12:27)
Igen, ő nagyon szép hangnemben írta az első postját, témától teljesen elszakadva, mintha valami spiritualista faszság lenne, miközben egyáltalán nem arról szól
Igen járt az orvosira, azt tanulta amit tanítottak neki, nem értem miért lenne ez mérvadóbb mint ha valaki saját maga olvassa el a kutatásokat, amiket ő akar nem a manipulált szarokat amire épül a medikus rendszer.
Nem kell egyébként megvárnom a válaszát mert tudom magamtól is, magas koleszerin/telített zsír, ez az amit tanítanak még ma is magyarországon az orvosoknak, tudom mert bementem a kórházba és megkérdeztem.
Ez a hipotézis mint a rövid videóból kiderül egy manipulált baromság, azóta számtalan kutatás bizonyítja, hogy a telített zsírnak semmi köze nincs a szív és érrendszeri megbetegedésekhez.
te, nemtom, miért nem azok építik a házakat, akik otthon megtanulnak barkácsolni?
ha tényleg olyan tájékozott lennél, mint amilyennek mondod magad, tisztában lennél vele, h a "szív és érrendszeri betegségek", ahogyan egyébként a nevében is benne van, több különféle rendellenesség. nem mindegyiknek ugyan az az oka. azért nem válaszoltam, mert nincs kedvem oldalakat írni arról, hogy hány ilyen lehetséges betegség van és ezeknek milyen okai vannak. mert ugye okból sem csak egy van, hanem ez is egy komplex jelenség.
lehet, h neked azt mondták, h a zsír és a koleszterin, de jobban meglepődtem volna, ha félrehívnak és előadják neked a mondjuk általános orvosi 6 éve alatt tanul összes lehetséges faktort. a telített zsírsavak biokémiájába pedig ne is menjünk bele, valószínűleg arról nem olvastál, hogy ez egy gyűjtőnév (bár benne van a nevében) és sok alfaja van. nyilvánvalóan nem mind kártékony az egészségre és a legtöbb egyáltalán nem az, ha nem viszed túlzásba a fogyasztást (mint ahogy sokan túlzásba viszik). a koleszterinből szintén többfajta van.
az, hogy én kijelentem, hogy a zsírsavak nem károsak, mert van róla kutatás, h nem az... nos ismerni kellene a kutatás pontos részleteit (mert 100%, h le van írva az is, hogy megfelelő mozgás és szabályozott bevitel mellett nem az) és azt is tudni kellene, hogy pontosan melyeket vizsgálták (nem valószínű, h az összeset). ezen felül ha találok két kutatást, amiben megvizsgálnak 1-1 ilyen zsírsavat és egyik sem káros, akkor mondhatom, h a zsírsavAK nem károsAK, csak ettől még nem elsz igazam.
az az alapvető probléma, h ezt olyan embereknek készítik (pont, mint a szcientológusok a filmjeiket), akik egyszerűen nem rendelkeznek megfelelő élettani, biokémiai, stb. tudással. és ha felmerülne bennük az, hogy várjál én ezt nem értem, mert nem tanultam ilyet, akkor a kételyt azon nyomban eltapossák azzal, hogy az sokkal jobban tudja, aki nem tanulta, mert aki tanulja, azt csak manipulálják.
also most én is belinkelhetnék 2 cikket (a kb millióból, ami ellent mond neki), ami alátámasztja, h a számítógépes játékok rákot okoznak, mégsem lesz igazam. bár a mintavételről sem hallottál valószínűleg.
This post was edited by zsansaccount on Aug 28 2014 04:47am