Quote (josheide @ 26 Nov 2013 10:38)
Ha egyértelmű lenne a párhuzam akkor nem kéne magyarázni.
A jelenlegi felállás, az, hogy a nők megpróbálnak szépek lenni a férfiak pedig megkörnyékezni őket, majd a nők kiválasztják a nekik megfelelő egyedet az a nőknek passzív szerepet oszt ki a párválasztás első körében.
Ha nem megy oda hozzád a férfi, akkor neked nem kell erőfeszítést tenned, nem kell kezdeményezned, csak legyél szép, és majd lesz valami.
Ezt a felállást erősíti az a gazdasági modell, hogy a nők ingyen bemehetnek egy szórakozóhelyre. Őket csak egy helyre kell gyűjteni, mindenféle akciókkal, majd a férfiak, a vadászok úgyis jönnek ha megérzik a pinaszagot.
Ha egy nő kezdeményez, ha egy nő akar vadásszá válik akkor a társadalom azonnal megpróbálja a fenntebb említett jelzőket rásütni.
Ezt az egyenlőtlenséget próbálja feloldaldani a kezdeményezés.
Hagyjuk már ezt az álszenteskedő faszságot, szerinted mégis hogyan kellene működnie a "párválasztásnak"?
"Szia! Balázs vagyok, ne haragudj, hogy megszólítlak, de nagyon tetszik a személyiséged, messziről üvölt rólad, hogy csodálatos feleség lennél és házias családanya, lenne kedved velem meginni egy kávét?"
Ahhoz megyek oda, aki tetszik. Ha ez kölcsönösnek bizonyul, akkor lehet valami. Világ legegyszerűbb dolga.
Ez meg, hogy az ingyenes belépővel egy helyre gyűjtik a prédát, aztán szabad vásár van a férfiaknak, különösen nyitogatja a zsebemben a bicskát. Úgy állítod be ezt az egészet, mintha lenne valamilyen kényszerítő tényező, hogy a nők magukra öltsék a "préda" szerepet. Ha egy nő degradálónak érzi, hogy ingyen mehet be valahova, és ezáltal céltáblává válik, akkor eddig is meg volt a lehetőség, hogy fizetős helyet keressen, vagy neaggyisten olyan helyre menjen, ahol nem állófaszú pszeudoférfiak lihegnek a nyakába. Mindenki eldönthette, hogy mire vágyik. Soha nem fogok földbe csapódva szörnyethalni, mert nem ugrok ki a kibaszott repülőből. Az én döntésem.
Ha olyan sekélyes egy nő, hogy magát megbaszatni megy bulizni, akkor megoldja, de eddig is megoldotta. A felháborító számomra ebben az egészben az, hogy ez a kis petíció durván ezt fogalmazza meg, általánosítva, a szomorú pedig az, hogy Te ugyan ezt az általánosítást fejtegeted, hogy "jaj mert ez begyűjtés, MINDEN nő prédává válik ezáltal". Az pedig megint csak egyéni döntés, hogy egy férfi fogadja-e a nő udvarlását. Én furán szoktam érezni magam az ilyen helyzetekben, de mint azt már tisztáztuk, nyilván egy vaskalapos soviniszta fasz vagyok, és szerintem mindennek meg van a maga módja. Egyszerűen csak nem értem, hogy min fog érdemben változtatni ez az egész. Az indítványt magát teljességgel értelmetlennek látom, a köré írt magyarázatokat viszont gusztustalannak, vérlázítónak és logikátlan kicsapongásnak tartom. Ez semmi több nem volt, csak egy wannabe megmondóember talált valamit, amivel kiállhat a NÉP elé és megkaphatja az 5 perc hírnevét.
Attól tartok még, hogy a jelenlegi 19 egyetértésre szavazóból legalább 15 azért nyomott az igenre, mert dögöljön meg a szomszéd tehene is, bassza meg a zöldebb füvét, sajnos tipikussá vált magyar mentalitás alapján mindenki kapja be mindenki faszát, akinek egy kicsit jobb, mint nekem.
http://www.atv.hu/videok/video-20131125-vege-a-nok-ingyenbulijanak - ez pedig no comment.