d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gepesz Es Villamosmernokok
Prev15678918Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 834.97
Oct 3 2013 05:13am
Quote (xGurke @ Oct 3 2013 12:07pm)
ja, emberek ellen lenne
tudok csocsózni, úgyhogy minden szarra fel lesz készítve

szerintem kérdezd meg olyan külföldi forumokon is ahol actually értenek hozzá, hogy egyáltalán megvalósítható-e ésszerű anyagi kereteken belül. nemtudok ilyen forumot írni, de ha nemtudsz kiguglizni ilyeneket akkor amugyis fail az egész projekt
Member
Gold: 411.00
Oct 3 2013 05:13am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 3 Oct 2013 13:13)
szerintem kérdezd meg olyan külföldi forumokon is ahol actually értenek hozzá, hogy egyáltalán megvalósítható-e ésszerű anyagi kereteken belül. nemtudok ilyen forumot írni, de ha nemtudsz kiguglizni ilyeneket akkor amugyis fail az egész projekt

/g/ /diy/
Member
Gold: 1.00
Oct 3 2013 05:17am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 3 Oct 2013 13:13)

minek menne az interneten külföldre, ha busszal átszaladhat a bmere?
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 3 2013 05:18am
Quote (CyberPunk666 @ 3 Oct 2013 13:17)
minek menne az interneten külföldre, ha busszal átszaladhat a bmere?

minek menne a bmre ha ott a pázmány ahova jár

megkérdezi a tanárait és kész
Member
Oct 3 2013 05:19am
Quote (Anarkin @ 3 Oct 2013 13:18)
minek menne a bmre ha ott a pázmány ahova jár

megkérdezi a tanárait és kész

nem vagy ma humorodnál... :D

inb4 csak szar a humorom

amúgy mindenki tudja, hogy a bme csak azért nem a világ legjobb egyeteme, mert jobb annál.

This post was edited by CyberPunk666 on Oct 3 2013 05:19am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 3 2013 05:24am
Quote (CyberPunk666 @ 3 Oct 2013 13:19)
nem vagy ma humorodnál... :D

inb4 csak szar a humorom

kialvatlanság, ugrok mindenre úgyhogy vigyázni velem
tegnap épp arról beszéltünk hogy mondom "jó lenne 4 óráknál többet aludni", erre beszól valaki hogy "épp mondani akarta hogy látszik rajtam ha az egész hétvégét végigaludnám se pihenném ki magam [táskás szemek]" -- mondom elmész a f-szomba :D

btw én is mérnök vagyok krvák! majd jól megprokramtervezem / matekolom a dolgokat hozzá
Member
Gold: 95.00
Oct 3 2013 05:25am
Quote (daneeka10 @ Oct 3 2013 01:12pm)
lattam valahol egy olyan diy cuccot, hogy egy motorizalt kuka kovette a beledobott szemet utjat a levegoben es ugy alt be, hogy mindig beleessen a szemet, meggogliznam a helyedbe, hogy milyen erzekelokkel, hardver hatterrel etc. csinaltak, mondjuk csocsohoz ahol par centi van ket sor kozt (2-3 meteres uton levegobe dobott tary repulesi ideje vs. 10 centis gurulas) meg az is lassu lenne sztm

az is lehet, hogy nem is optikailag kene kovetned a labdat hanem be kene tenned valami jeladot a labda kozepebe vagy valami infra visszavero anyaggal lenne lefestve es a palya falain meg lenne egy infra led sor es akkor ilyen matrix szeruen lehetne megadni a labda poziciojat hogy mittudomen hosszusagilag a 42. lednel jar szelessegbe meg a 18-nal eppen
mondjuk a a forgo babuk kitakarnak az infrakat neha szal lehet valami wireless jobb lenne

otletnek nemrossz, de biztos vagyok benne, hogy lezerrel pontosabban lehet nyomon kovetni, meg nemtudom, hogy az ilyen szarral, legfeljebb a helyet, sebesseget tudod megallapitani, ha epp forog a labda, azt nemnagyon ( dunno csocsoban ez mennyire fordul elo, meg mennyire lenyeges) meg gondolom az ar sem utolso szempont
Member
Gold: 5,390.00
Oct 3 2013 05:26am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 3 2013 11:57am)
a labda pálya becslése nagyon durva.

Főleg, hogy ahhoz a bábúknak az állását és a szögét is figyelni kell. Gyakorlatilag a teljes bábú pontos formájával és helyzetével tisztában kell lennie. Minden bábúnak. A helyét meg a szögéb nem nagy dolog megállapítani, de számolni, hogy az adott élről az adott erővel, hogy és merre pattanna, mindezt real time...
Kicsit döntesz a bábún és egészen másként érintkezik a labdával.

Lehet ez mire elkészül phd munka lesz xd

Szerintem a pálya becslése az kb maga egy phd munka mechanikából

És szerintem megcsinálni az egész vezérlő kört azért iszonyatosan durva, mert szerintem nem talál olyan órajel frekvenciájú mikrokontrollert ami képes lenne lekövetni a változás gyorsasági igényét, ráadásul a szenzorozást, meg azt az algoritmust, amibe minden le van írva, szerintem, alapból egy pcs vezérlés kéne. Bár lehet hogy tévedek, és vannak err emikrokontrollerek, de én még csak ipari felhasználásúról tanultam és az tutira nem erre való. Lehet egy hogy rendes nagyteljesítményű processzor kéne már ehhez.
Member
Gold: 355.92
Oct 3 2013 05:31am
Quote (jarabekg @ Oct 3 2013 01:26pm)

És szerintem megcsinálni az egész vezérlő kört azért iszonyatosan durva, mert szerintem nem talál olyan órajel frekvenciájú mikrokontrollert ami képes lenne lekövetni a változás gyorsasági igényét, ráadásul a szenzorozást, meg azt az algoritmust, amibe minden le van írva, szerintem, alapból egy pcs vezérlés kéne. Bár lehet hogy tévedek, és vannak err emikrokontrollerek, de én még csak ipari felhasználásúról tanultam és az tutira nem erre való. Lehet egy hogy rendes nagyteljesítményű processzor kéne már ehhez.

szerintem is bőven túlmutat a bsc szinten egy ilyen feladat megoldása
Member
Oct 3 2013 05:32am
Quote (jarabekg @ 3 Oct 2013 13:26)

a microcontroller csak érzékelne, és vezérelne, ahhoz nem kell nagy teljesítmény. egy 16Mhz-en működő meg bőven elég gyors ezekhez. (még sok is)

Én pc oldalon nem vagyok biztos benne.

Illetve megmondom őszintén, hogy így kívülről annyira bonyolultnak tűnik a pálya számításak, ami önmagában egy kutatás témája lehetne, ahogy te is írod. Nem is tudom, hogyan kezdenék neki ennek a résznek. Talán felkeresném a phd-s matektanárt, meg a fizika tanárt...

This post was edited by CyberPunk666 on Oct 3 2013 05:33am
Go Back To Magyar Topic List
Prev15678918Next
Add Reply New Topic New Poll