Quote (josheide @ Aug 19 2013 03:19pm)
Az angol nyelvű tanulmányokat nem fogom elolvasni, de szerintem ez is a cikk célja valahol, hogy elédtolja a raklapnyi angol kutatást, aztán lehessen hümmögni, hogy ó, milyen nagyon maximálisan igaza van. Itt egy mondat pl:
"A meleg és leszbikus szülők gyermekei ugyanolyanok és ugyanúgy teljesítenek, mint a heteroszexuális szülők gyermekei. Azt azonban a tanulmány is kimutatta, hogy a szülők és a család kétes jogi helyzete (például az, hogy nem ismerik el családként őket vagy nem házasodhatnak össze) negatívan befolyásolja a család minden tagjának pszichés állapotát."
Szóval a kisgyerek pszichésen hátrányos helyzetbe kerül, mert anyu és másikanyu jogi helyzete nem tisztázott

Nyilván nem szól senki semmit arra, amikor bemegy két anyu a szülői értekezletre, amikor házibulit tart, amikor az iskolában megkérdzik mindenkitől, hogy mit dolgozik az apja, akkor nem éri hátrányos pszichés helyzet?
Én értem, hogy a szerző előkeresett pár, neki tetsző és a véleményét alátámasztó tanulmányt, de szerintem legalább ugyanennyit lehetne találni arra is, ami meg az ellenkezőjét mondja.
Amúgy nehezen tudnék állást foglalni a dologban, de már csak az itteni vitapartnerek miatt sem fogom kifejteni inkább.