Quote (Baleee @ Jul 25 2013 12:19pm)
LOLROFLMILYENKEVESPONTODVANLOLELIL
amúgy egy vicc ez az egész msc-s felvételi rendszer
100 pontot lehet szerezni, ebből 90-t az alap tanulmányokból, 10 a szociális helyzetre + tdk-ra meg ilyen szarokra van
5-ös lett az államvizsgám, amire kaptam 45 pontot
be kellett menni ilyen msc-s felvételire, ahol beültél 4-5 emberrel szembe, dumálgattak veled 1 kicsit, aztán adtak 1 pontszámot attól függően, hogy mennyire vagy szimpatikus nekik
beültem az elbeszélgetésre, kérdezték miből írtam a szakdolgozatomat, elmeséltem nekik, aztán csak ültünk egymással szemben, mert egyáltalán nem értenek ahhoz a területhez, amivel én foglalkoztam (inb4 hamburgerkészítésből írtam a szakdogámat)
haverom ugyanígy járt, mind a ketten 41 pontot kaptunk a 45-ből
voltak ott olyan srácok is, akik azzal a területtel foglalkoztak, amivel a felvételiztetők, ők 44-45 pontot kaptak
az elbeszélgetős felvételi pontszámodat meg lehet duplázni, az államvizsga pontszámot nem
szóval nekem hiába lett ötös államvizsgám, van olyan gyerek, akinek hármas államvizsgával több pontja lett, mint nekem, mert szimpatikus volt a felvételiztetőknek
és amúgy egyszerre kb. 6 helyen ment a felvételiztetés, szóval ennél szubjektívebb már nem is lehetett volna a dolog
10/10