Quote (TresholdOfUniverse @ 13 Jul 2013 12:18)
1 + 1 = 2
Egyebkent ironikus probaltam lenni, de amikor a matematikailag igazolt elkepzelesre alapozott elkepzeles lehetseges eredmenyeivel kell foglalkozni, azt nem tartom ertelmes dolognak.
Az ilyen fantazialgatas meg jo, de az uj "talalmanyok" egy nagy csekely reszehez vezetnek, ez nem Edison kora. Lehet azok nagyobb volumenuek, mint egy otvozet amivel 7%al kemenyebb onfuro csavarokat lehet kesziteni, de a nagy dolgok aprosagokbol allnak ossze, es az aprosagok nem a lazalmokbol szuletnek. Nyilvan a ketto nincs meg egymas nelkul, de en ugy erzem elegge eltulzod a temat.
Nyilván ahhoz, hogy eljussunk ahhoz amivel alapból indítottam a témát és amiről még jelenleg is szó van, először fel kell(ett) térképezni az emberi testet, meg most ha még inkább az eredeti témára koncentrálunk, az emberi agyat. Ami azért 'csicska munka', sok kisebb felfedezés, sok olyan kutatás, aminek a vége az, amire célzol te is, hogy nem, mint "Edison korában" volumenű eredményeik lesznek, hanem sok kicsi. A "lázálmok" jelentősége most már csökkent, mert a fantázia és valóság között egyre szűkül a határ én úgy érzem, mármint azon fantáziára gondolok nyilván, ami nem zombi apokalipszis, meg a tököm tudja milyen természetfeletti csodákról beszél, hanem csak egy olyan egyszerű dolog, mint az emberi élethossz lépcsőzetes kitolása (ez már zajlik amióta van orvoslás lényegében).
Vagy pl ott van a klónozás, évtizedekkel ezelőtt sci-fi volt, manapság pedig elvben lehetséges, csak egy "szabályos álatnak" kell lenni ahhoz, hogy valaki belekezdjen az emberibe, mert 1 sikeres, sok sikertelent is jelentene, ahol pedig szóba jönnek az emocionális oldalak is. Gyilkosság vagy sem, az embriónak minek számít, maga ha egy sikeres klón összejönne, az minek számít? Illetve azt is csak jósolni tudják, hogy a következő x ciklusban vajon 'kisiklik'-e a kutatás, vagy helyes úton megy tovább. De ha megszületik és mondjuk korrektül fejlődik, defektek minimálisak, nem 'életveszélyesek', nem lesz 'hátrányos helyzetű' a klón, akkor ahogy nő fel gyerekként, laborban kell lennie, egész nap 'terrorizálják', stb stb.
Amúgy ja, eltúlzom a témát, mert tetszenek ezen a területen a mi lenne ha... ? filozofálgatások. Elvonatkoztatni és fantáziálni a dolgokkal kapcsolatban. De valamilyen szinten még is a jelenlegi fejlettséghez hozzákapcsolható amit írtam és 'abból gondoltam tovább'.