Quote (Baleee @ 25 Mar 2013 19:19)
De amugy te most tokeletesen a masik oldal vagy, a kommentjeid alapjan, inkabb csak dumanak erzem ezeket a megnyilvanulasaid, mint, hogy komolyan is gondolod. Te azzal a palyaval, amit valasztottal (nem tudom mit latsz nem ismerlek), azt erzem inkabb, hogy te a kremjet eled meg a dolgoknak inkabb es az egyenjogusagban is azt kepviseled, mi mar kicsit tulzas.
Eltem en meg keletet, nyugatot is, lattam a modern kori rabszolgasagot es tapasztaltam milyen a fejlett nyugati vilag. Sok kinai osztalytarsam van akik meseltek milyen az elet ott es hogyan hatott a csaladjuk boldogulasara a kinai szocializmus.
Quote (Senee @ 25 Mar 2013 19:20)
Biztos tanultatok már ti is a társadalmi modellekről. Mikor ilyen ábrán (hóember) számítások után ki lehet mutatni, hogy egy adott társadalomban mekkora középosztály, mennyien vannak a szegények, gazdagok..
Na most egy dél-amerikai társadalmi modellben, ahol nulla a középosztály (efelé tartunk mi is), egyszerűen nem működik a választás, a demokrácia.
Hiába mész el szavazni, mikor minden párt a többségi társadalom (szegények, befolyásolhatók - anyagilag, szellemileg -) képviselőire építi a programját, ígérteteit hazugságait. Egy egészséges társadalmi modellben, az anyagilag független középosztály van többségben, akik bizonyos szinten átlátják a társadalmi meg gazdasági kérdéseket és aszerint hallgatják meg választások idején a politikusok programjait, aszerint szavaznak.
Egy ilyen dél-amerikai társadalmi modellben, amifelé mi is haladunk; egyszerűen nincs olyan opció ami fejlődéshez vezetne, ami fejlődést válthatna ki. Nincs középosztály, az egyre inkább szegényebb, tudatlanabb társadalomnak pedig nem kell adni semmit, úgysem tesznek semmit. Születik itthon is a sok szegény Borsod meg Szabolcs megyékben, a két legszegényebb megyében, akiknek még kevesebb esélyük lesz arra, hogy feljebb kerüljenek.
Hiába mész el szavazni, ha nincs opció ami valós dolgokat állítana, s gyakorlatilag nem is hozzád szól, csak populáris dolgokat szajkóz amivel valójában nem is akar kezdeni semmit
Minden kornyezo orszag mogulunk indult a rendszervaltas idejen, es mostanra majdnem mind kozelebb all a nyugathoz, mint mi. De en egyszeruen nem hiszem, nem akarom elhinni hogy le tudnank csuszni egy del amerikai szintre.