d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Ha Holnap Lenne A Választás > Kire Szavaznál?
Prev15678948Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 13,000.00
Oct 8 2012 11:06am
Quote (josheide @ Oct 8 2012 05:57pm)
Szerintem ez nem majmolas. Mi a rossz azzal hogy a kocsmabol vegre nem ugy kell hazajonni hogy tiszta fust vagy. Rovid tavon perze bevetelkieses azoktol akik ezekben az uzletekben utaztak, de tarsadalmilag egyik sem hasznos.

Es igen, bar az MSZpnek nehez alternativat mutatnia, es tudom, hogy gyakran ugy jon le, hogy ezt NEM, de ez foleg azert van mert a Fidesz jelenlegi gazdasagpolitikaja katasztrofa.

Nem csak azoknak jelent bevételkiesést akik cigit árulnak. Nekik szinte jelentéktelen az egész. (40 Ft haszna van egy doboz cigin annak aki árulja.)
Egy doboz cigin rohadt sok adó van. 400 Ft/doboz. Ez az államnak is gecinagy érvágás.

Persze sokkal jobb a nem dohányzóknak, hogy nem kell a füstben ülniük, de előbb az országot kellene kivakarni a szarból mielőtt ilyen apróságokkal foglalkoznak szerintem.
Az meg más kérdés, hogy lehetett volna sokkal kompromisszumképesebben is megoldani az egészet. Külön dohányzó/nem dohányzó helységekkel, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

A játékgépeken lévő adó megnövelése is egy vicc. Kíváncsi vagyok mennyit keresett 8inkább bukott) rajta az állam.
Már sehol nem látni játékgépeket. Biztos sokan fizetnek utána...
Member
Gold: 5,185.00
Oct 8 2012 11:08am
nem tudom atm
Member
Gold: 280.00
Oct 8 2012 11:09am
Quote (Flutter @ Oct 8 2012 06:06pm)
Nem csak azoknak jelent bevételkiesést akik cigit árulnak. Nekik szinte jelentéktelen az egész. (40 Ft haszna van egy doboz cigin annak aki árulja.)
Egy doboz cigin rohadt sok adó van. 400 Ft/doboz. Ez az államnak is gecinagy érvágás.

Persze sokkal jobb a nem dohányzóknak, hogy nem kell a füstben ülniük, de előbb az országot kellene kivakarni a szarból mielőtt ilyen apróságokkal foglalkoznak szerintem.
Az meg más kérdés, hogy lehetett volna sokkal kompromisszumképesebben is megoldani az egészet. Külön dohányzó/nem dohányzó helységekkel, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

A játékgépeken lévő adó megnövelése is egy vicc. Kíváncsi vagyok mennyit keresett 8inkább bukott) rajta az állam.

és szerinted miből van fizetve a sok tüdőrákos ellátása? adóból
Member
Gold: 7,149.00
Oct 8 2012 11:10am
kétfarkú kutya párt
Member
Gold: 0.00
Amúgy ez az mdf ez wtf, még létezik?
Member
Gold: 33,265.80
Quote (Flutter @ 8 Oct 2012 19:06)

Megismetlem onmagam: tarsadalmilag osszessegeben nem hasznos. Amit adokban beszedsz, a korhazakban elmegy ezekre.
Member
Gold: 13,000.00
Quote (lacketto @ Oct 8 2012 05:58pm)
jó hát amíg egy vállalkozó nem tud megélni tisztességesen, addig nincs miről beszélni... már a nevükben is benne van, hogy vállalkoznak, olyan dolgokra, amire az emberek többsége nem mer/tud, ehhez képest legalább a bevételük fele elmegy az állam bácsinak. Megszorítás, okés, de érdekes módon mindig azokról van lenyúzva még egy bőr, akik eddig is a hátukon vitték az egész trágyadombot

Máshonnan nem lehet már bőrt lehúzni sajnos.
Member
Gold: 4.20
Oct 8 2012 11:11am
Quote (Rawen @ 8 Oct 2012 19:10)
Amúgy ez az mdf ez wtf, még létezik?

david_ibolykane
amugy nem
Member
Gold: 22,413.07
Oct 8 2012 11:12am
Quote (Flutter @ Oct 8 2012 06:06pm)

ez a külön helyiség szinte felesleges, a legtöbb esetben egy légtérben vannak, hajnalra már ugyan mindegy hol vagy, mindenütt a cigifüst fog terjengeni...

de ez sem igaz teljesen, hogy a helyeknek nem jelent bevételkiesést, hiszen mindenütt van kiskapu, itt is. Ezt úgy hívják most, hogy kerthelyiség. Nem tudom pontosan hogy vannak a szabályok, de lényeg, hogy ha ideiglenes tetővel van egy rész elkerítve, akkor ugyanúgy lehet ott dohányozni. itthon pl van egy hely, ahol így csinálják, gyakorlatilag keresztül kell menjél rajta ahhoz, hogy bejuss venni valamit, de azon a 4 méteren ugyanúgy vágni lehet a füstöt - és szabályos a jelenlegi jogszabályok szerint.
Member
Gold: 5,390.00
Oct 8 2012 11:13am
Quote (josheide @ Oct 8 2012 05:42pm)
MSZP, a fidesz kormanyzas nagyon rovid uton tonkre fogja tenni az orszagot, az mszp pedig az egyetlen ami realis alternativat kinal erre.

Az mszpnek túl rossz az általános megítélése, mert a megszorításokat nem patrióta törvényeknek hívtammnint teszi most a fidesz, és az emberek azt nem látják, hogy azok mennyivel ésszerűbbek voltak
Quote (lacketto @ Oct 8 2012 05:58pm)
jó hát amíg egy vállalkozó nem tud megélni tisztességesen, addig nincs miről beszélni... már a nevükben is benne van, hogy vállalkoznak, olyan dolgokra, amire az emberek többsége nem mer/tud, ehhez képest legalább a bevételük fele elmegy az állam bácsinak. Megszorítás, okés, de érdekes módon mindig azokról van lenyúzva még egy bőr, akik eddig is a hátukon vitték az egész trágyadombot

Ez irdatlan faszság, a kis és középvállalkozók adják ki a a munkavállalók legnagyobb hányadát, és 80%-uk minimálbérre van bejelentve. Mivel a tb és egyéb csalásokról nem tudnak hivatalos felmérést készíteni, ezért ezzel nem tudok példározni, de igen nagy problémát jelent a magyar emberek adózási morálja, és a kirótt terhek azért nagyok, mert azt valakinek cipelnie kell, és minél kevesebb ember közt oszlik meg, nyilván annál nagyobb. A beszedett adók legnagyobb százalékát nagy vállaltok alkalmazottai fizetik.
Quote (josheide @ Oct 8 2012 06:10pm)
Megismetlem onmagam: tarsadalmilag osszessegeben nem hasznos. Amit adokban beszedsz, a korhazakban elmegy ezekre.

kórházak, felvilágosító programok, rekreációs programok etc... rohadt nehéz lenne pontos számadatot mondani, de szerintem nincs olyan hogy az alkoholon vagy a cigarettán "túl sok lenne az adó". Ilyen nincs, ezek élvezeti, ráadásul igazoltan egészségkárosító termékek, amik ráadásul fizikai függőséget okoznak.

This post was edited by jarabekg on Oct 8 2012 11:21am
Go Back To Magyar Topic List
Prev15678948Next
Add Reply New Topic New Poll