d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Szerintetek > Mit Kene Csinalni
Prev15678918Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 67,905.00
Jul 18 2012 05:15am
Quote (Rawen @ 18 Jul 2012 13:14)
Elvileg több idejük volt a fejlődésre mint Európának mivel ott voltak először emberek nem?

implying van kapcsolat a kettő között
Member
Gold: 6,440.13
Jul 18 2012 05:16am
Quote (jarabekg @ Jul 18 2012 12:13pm)
Egyet kell értsek. És én azért nem bántanám a háborús bűnösöket, mert olyan nehéz megtalálni a határvonalat az értelmi szerző és a végrehajtó között, hogy az szinte lehetetlen - legalább is szerintem.
Mondjuk a ruandai már egy kicsit más tészta mint a második világháborús, mert amikor a második világháborúban ezeket a bűnöket elkövették, akkoriban még nem is létező bűn volt a népirtás, csak a háború után találták ki.

Jó de ilyen alapon mindenkit mentsünk fel a bűne alól, mert részeg volt/ be volt drogozva, vagy hangok kényszerítették és CSAK ezért erőszakolta meg a nőt. Amúgy hasznos tagja lenne a társadalomnak...

Szerintem tök mindegy. Vonják felelősségre.

Quote (TassassinHc @ Jul 18 2012 12:13pm)
de azért a halálbüntetést a többség támogatja...

mintha nem lenne teljes összhang a dolgok között.

Jó te az "akaratodat" sem erőltetned a másikra, mert akkor nem vagy semmivel sem jobb a bűnözőnél...

Quote (josheide @ Jul 18 2012 12:15pm)
Nemreg neztem egy filmet az afrikai nok korulmeteleserol (lenyegeben levagjak egy koszos borotvapengevel a csiklojukat, illetve rosszabb helyeken osszevarjak a szemeremajkakat)

aztan akkor ugy voltam vele hogy nem hianyozna nekem afrika

Nekem sem, de ezt inkább nem fejtem ki : D

This post was edited by beni on Jul 18 2012 05:17am
Member
Gold: 355.92
Jul 18 2012 05:20am
Quote (beni @ Jul 18 2012 01:13pm)
Régen én is azt gondoltam, hogy hulljon Afrika, mert egy férges szar kontinens, de aztán kb arra gondoltam, hogy európa is ilyen volt, csak megelőztük őket. Nálunk sem volt kevés népírás (szerbek nem kevésbé kegyetlenek). Középkorban is tudtak kegyetlenkedni.

Mondjuk ha azt veszem, hogy valamelyik afrikai országban egy felmérést azt hozta ki, hogy a felnőtt lakosság több, mint harmada erőszakolt már meg nőt életében...

Quote (Rawen @ Jul 18 2012 01:14pm)
Elvileg több idejük volt a fejlődésre mint Európának mivel ott voltak először emberek nem?

igazából pont ezen gondolkoztam a múltkor, mikor az egyik ismerősömnek fejtegettem, hogy közép-afrikaiak még mindig ugyanolyan barbárok, mint évezredekkel ezelőtt, és nem lenne kár értük

aztán belegondoltam, hogy igazából ott, a semmi közepén nem voltak nekik megadatva olyan feltételek, mint mondjuk az európaiaknak, egy kietlen szar helyen élnek, elvágva mindentől (azért a nagyobb felfedezésekhez/ipari forradalmakhoz/stb. bőven hozzájárult az is, hogy a felfedezők tartották a kapcsolatot egymással + egyből eljutott hozzájuk az új találmányok híre), ezért nincs könnyű dolguk civilizálódás terén

ettől függetlenül 1 rohadt népség, még mindig boszorkányokat égetnek, csecsemőket erőszakolnak meg, hogy nehogy elkapják az aidset, stb.
Member
Gold: 0.00
Jul 18 2012 05:24am
Quote (Saenchai @ 18 Jul 2012 13:20)
igazából pont ezen gondolkoztam a múltkor, mikor az egyik ismerősömnek fejtegettem, hogy közép-afrikaiak még mindig ugyanolyan barbárok, mint évezredekkel ezelőtt, és nem lenne kár értük

aztán belegondoltam, hogy igazából ott, a semmi közepén nem voltak nekik megadatva olyan feltételek, mint mondjuk az európaiaknak, egy kietlen szar helyen élnek, elvágva mindentől (azért a nagyobb felfedezésekhez/ipari forradalmakhoz/stb. bőven hozzájárult az is, hogy a felfedezők tartották a kapcsolatot egymással + egyből eljutott hozzájuk az új találmányok híre), ezért nincs könnyű dolguk civilizálódás terén

ettől függetlenül 1 rohadt népség, még mindig boszorkányokat égetnek, csecsemőket erőszakolnak meg, hogy nehogy elkapják az aidset, stb.

Jó igaz, hülyeséget mondtam mert pl Amerika sem volt sehol amíg nem indult be a kolonizáció.
Member
Gold: 2,366.74
Jul 18 2012 05:25am
Quote (Rawen @ 18 Jul 2012 12:24)
Jó igaz, hülyeséget mondtam mert pl Amerika sem volt sehol amíg nem indult be a kolonizáció.

és nem irtottak ki elég sok mindenkit :D
Member
Gold: 355.92
Jul 18 2012 05:28am
Quote (Rawen @ Jul 18 2012 01:24pm)

pontosan

Quote (Inakwo @ Jul 18 2012 01:25pm)
és nem irtottak ki elég sok mindenkit :D

az őslakosok irtották egymást is tisztességesen, erről szól az Apocalypto is :D
Member
Gold: 6,440.13
Jul 18 2012 05:29am
Quote (Saenchai @ Jul 18 2012 12:20pm)

Én arra gondoltam, hogy mi lett volna, ha a középkorban (vagy akár most) jött volna egy alien invázió, aki reménytelen és káros fajnak titulál minket a gyilkosságok, természeti pusztítás, etc miatt és szimplán kiírt minket. Kb ezt érzem most Afrikával szemben, hogy messziről nézve hulljon csak a kontinens.

Amúgy az ipari forradalom az már késői vívmány, de elég megnézni, hogy a dél amerikai indiánok sok ezer évvel ezelőtt milyen szofisztikált öntözőrendszert és egyebeket hoztak létre, vagy az ókori görög kultúrát, ehhez képest Afrikában még mindig szarral tapasztott kunyhókban élnek emberek.

Másrészt szerintem a szegényes körülmények inkább fejlődésre ösztönöznek, mint az, ahol minden adott.
Member
Gold: 2,366.74
Jul 18 2012 05:33am
Quote (Saenchai @ 18 Jul 2012 12:28)
pontosan

az őslakosok irtották egymást is tisztességesen, erről szól az Apocalypto is :D

jah a Conquistador meg csak mesében volt :D

meg az inkvizicio, akik ha az indiánok nem vették fel a vallást akkor szépen kiirtották őket :D

This post was edited by Inakwo on Jul 18 2012 05:33am
Member
Gold: 67,905.00
Jul 18 2012 05:33am
Quote (beni @ 18 Jul 2012 13:29)
Én arra gondoltam, hogy mi lett volna, ha a középkorban (vagy akár most) jött volna egy alien invázió, aki reménytelen és káros fajnak titulál minket a gyilkosságok, természeti pusztítás, etc miatt és szimplán kiírt minket. Kb ezt érzem most Afrikával szemben, hogy messziről nézve hulljon csak a kontinens.

Amúgy az ipari forradalom az már késői vívmány, de elég megnézni, hogy a dél amerikai indiánok sok ezer évvel ezelőtt milyen szofisztikált öntözőrendszert és egyebeket hoztak létre, vagy az ókori görög kultúrát, ehhez képest Afrikában még mindig szarral tapasztott kunyhókban élnek emberek.

Másrészt szerintem a szegényes körülmények inkább fejlődésre ösztönöznek, mint az, ahol minden adott.

ez az "aki nem tetszik irtsuk ki a faszba" pedig rendkívül civilizált és fejlett társadalomra vall, és az usa azóta is ezt csinálja fojamatos jelegel, európa pedg nyalja a picsáját
Member
Gold: 33,265.80
Jul 18 2012 05:34am
Quote (beni @ 18 Jul 2012 13:29)

Igen en is igy tanultam. Az hogy Afrikaban relative kenyelmesen elvoltak mindig is az emberek nem osztonozte oket innovaciora, fejlodesre mig Europaban a tuleles mindennapos kuzdelmet jelentett, es a hideg telekkel csak ugy lehetett megbirkozni hogy egyre jobb hazakat epitettek, amik masfajta eletstilust osztonoztek mint az afrikai "kenyelmes" elet.
Go Back To Magyar Topic List
Prev15678918Next
Add Reply New Topic New Poll