Quote (beni @ Jul 18 2012 01:13pm)
Régen én is azt gondoltam, hogy hulljon Afrika, mert egy férges szar kontinens, de aztán kb arra gondoltam, hogy európa is ilyen volt, csak megelőztük őket. Nálunk sem volt kevés népírás (szerbek nem kevésbé kegyetlenek). Középkorban is tudtak kegyetlenkedni.
Mondjuk ha azt veszem, hogy valamelyik afrikai országban egy felmérést azt hozta ki, hogy a felnőtt lakosság több, mint harmada erőszakolt már meg nőt életében...
Quote (Rawen @ Jul 18 2012 01:14pm)
Elvileg több idejük volt a fejlődésre mint Európának mivel ott voltak először emberek nem?
igazából pont ezen gondolkoztam a múltkor, mikor az egyik ismerősömnek fejtegettem, hogy közép-afrikaiak még mindig ugyanolyan barbárok, mint évezredekkel ezelőtt, és nem lenne kár értük
aztán belegondoltam, hogy igazából ott, a semmi közepén nem voltak nekik megadatva olyan feltételek, mint mondjuk az európaiaknak, egy kietlen szar helyen élnek, elvágva mindentől (azért a nagyobb felfedezésekhez/ipari forradalmakhoz/stb. bőven hozzájárult az is, hogy a felfedezők tartották a kapcsolatot egymással + egyből eljutott hozzájuk az új találmányok híre), ezért nincs könnyű dolguk civilizálódás terén
ettől függetlenül 1 rohadt népség, még mindig boszorkányokat égetnek, csecsemőket erőszakolnak meg, hogy nehogy elkapják az aidset, stb.