Quote (TresholdOfUniverse @ Jun 1 2012 11:21am)
jo mondjuk en mindig a traumatologiaiba kerultem, vagy SOTE klinikara.
amikor pakson tortem el a labam, apam inkabb felhozott pestre minthogy a szekszardi korhazba vigyenek, tobbit meg sikerult pesten elkovetni
nekem is mikor eltört a karom, a háziorvosom bejött velem a kórházba, és megmondta az ottani dolgozóknak, hogy adják ki a leletemet, aztán én megyek is tovább a miskolci megyei kórházba
történtek a barcikai kórházban érdekes storyk, pl.:
- az egyik ismerősöm haverjának eltört a jobb lába, és a bal lábát gipszelték be
- egy másik ismerősömnek meghúzódott / kificamodott a karja, begipszelték, aztán rommá dagadt neki a gipsz alatt, utána elment máshova, és mondták neki, hogy a gipszelés volt a lehető legrosszabb megoldás
- ennek az ismerősömnek van 1 barátja, akinek a kisgyereke arra panaszkodott, hogy fáj a karja. elvitték a kórházba, megröntgenezték, aztán mondták a papának, hogy semmi komoly, masszírozni kell a gyerek karját, jobb lesz... az apuka lelkesen masszírozta a gyerek kezét, de szerencsétlen gyerek meg folyamatosan visított, ha a karjához értek, úgyhogy bementek Miskolcra, ott is megröntgenezték a gyerek karját, és kiderült, hogy mindkét csont el van törve az alkarjában, csak párhuzamosan mozdultak el, ezért itt nem vették észre a felvételen
- hallottam már olyat is, hogy a miskolci orvosok csoportosan röhögtek azokon az eseteken, mikor egy beteget tovább küldtek barcikáról / a beteg elment inkább magától, aztán olyan hülyeségeket állapítottak meg nála / olyan balfasz módon kezelték, hogy ilyen csoportos foglalkozás volt az orvosok között, hogy a barcikai orvosok nyomorékságán szórakoztatták magukat
- egyszer egy ismerősöm haverja elesett motorral, szétroncsolódott a karja, a mentősök meg inkább bementek vele egyből Miskolcra, mert mondták, hogy hogyha a barcikai kórházba viszik be, rutinból leamputálják a karját... Miskolcon helyrerakták a gyereket, és azóta nagyjából már megint teljes életet él
- apám levágta az ujját, ilyen több méter magasra spriccelt az öreg ujjából a vér, beszaladt vele anyám a barcikai kórházba, ahol mondták neki, hogy itt nem tudnak vele mit kezdeni, úgyhogy guruljon már be apám vérző kezével Miskolcra... a fater 1 fél nejlonzacsit televérzett, mire beértek a kórházba, de Miskolcon visszavarrták neki, azóta meg se lehet mondani, hogy valaha is leszakadt az ujja
a kedvenc storym:
- unokatesómnak egyszer kiskorában annyira fájt a hasa, hogy már bömbölt a fájdalomtól, nagybátyám bevitte a kórházba, valami afrikai orvos volt éppen ügyeletben, aki 1 gyors vizsgálat után mondta nagybátyámnak, hogy beírta a gyereket a műtőbe, felnyitják a hasát, aztán megnézik mi a baj
nagybátyám meg mondta, hogy na ne basszatok már, inkább elvitte unokatesómat Miskolcra, hogy nézzék már meg ott is, mi baja
unokatesóm kapott 1 adag hashajtót, és vigyorogva jött ki a wc-ről, lehetett hazavinni