Quote (CyberPunk666 @ 20 Mar 2012 16:02)
mondjuk tipikusan a programozás az a tárgy amit nem lehet leülni és megtanulni, csak sokszor kevés gyakorlással lehet ráállni aggyal.
szerintem ezt pontosan neked nem kell magyaráznom...
rici elküldte a mintazh-t és ilyen kérdések vannak, hogy hogy csinálunk aláhúzott karaktereket a menürendszerekben, szóval ez nem túlságosan programozás
tudtam h. ilyenről lesz szó... ezért írtam ^ ezt pedig nyilván megmutatták nekik, és nem programozás a szó szoros értelemben = betanulható
Quote (CyberPunk666 @ 20 Mar 2012 16:04)
mit vártál a programtervező MATEMATIKUS szakon, amit mindössze marketing okokból neveztek át programtervező informatikusra, de még mindig progmat ami valójában mögötte van

egy szakosodott matematikus leszel ha onnan kijössz élve

Bár ha elvégzed, akkor odaverheted a faszod mindenkihez, hogy milyen kemény vagy

még jó hogy ide jársz ^^
lényegében miről is szól a programozás, ha nem erről
(first of all, tudom hogy sok a mérnök: ők nem programoznak, csak megnézik hogy azmiaz.)
minden amit matekon tanulunk, progon előkerül (minden)
lehet hogy masszívan levezetik a 7. dimenzió 80. bugyrában hogy miként lehet távolságtartó->perspektív leképezést csinálni, de végsősoron elég egy mátrix amit ismerünk és kész egy 3d-s motor 3 szorzás után (tanár szavaival élve) -- és igaz is, mert egy 2d-s gráf-szerkesztőbe betettem egy Z-t csupa nullával, és 40 sor hozzáadásával 1 órával később 3 tengely körül forgott 3d-ben 2 nézettel a gráf minden komponense
ezt azért tanítják így, hogy hozzászokjunk a hieroglifkához és gépet csináljanak belőlünk (másik tanár szavaival élve)
nem is igazán tanítanak nyelveket, csak így körvonalakban, hogy van natív (c++) és menedzselt (c#, java) -- ez kb. az anyag 10%-a
szinten minden a tervezésről szól, majd arról hogy 1/3 annyi idő alatt lekódoljuk -- 10 kredites tárgy, 12 számonkéréssel

nem kicsit néztem így estin..
=> hiszen a nyelvet nem kell tanítani, 1) folyamatosan bővül 2) egyformák 3) úgyis a framework az ami 'ismeretlen lehet', az meg gugli -- ezt ők is belátják
btw a true matekosoknak 3-4x addig megy a számozás mint nekünk
--
szeretem azt, hogy az ember hall valamit és az úgy van