d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > B M E
Prev1567
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4.20
Mar 20 2012 09:11am
Quote (kuzdithom @ 20 Mar 2012 16:10)
gondolom vmi clear az első, a második tick, nem?
ezeket megjegyzi az ember kb az első program írásakor, amikor használja

pascalban clrscr :D
Banned
Gold: 1,090.00
Warn: 10%
Mar 20 2012 09:57am
Quote (kuzdithom @ Mar 20 2012 05:10pm)
gondolom vmi clear az első, a második tick, nem?
ezeket megjegyzi az ember kb az első program írásakor, amikor használja
jo most nyilván nem kellett ezeket megválaszolni :P ha vmi kérdésed van megpróbálok én is segiteni szivesen

estefele legyetek msnen :D
Member
Gold: 15.00
Mar 20 2012 10:05am
Quote (meatyowllegs @ Mar 20 2012 03:57pm)
estefele legyetek msnen :D

fb chat / skype
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 20 2012 03:06pm
Quote (CyberPunk666 @ 20 Mar 2012 16:02)
mondjuk tipikusan a programozás az a tárgy amit nem lehet leülni és megtanulni, csak sokszor kevés gyakorlással lehet ráállni aggyal.
szerintem ezt pontosan neked nem kell magyaráznom...

rici elküldte a mintazh-t és ilyen kérdések vannak, hogy hogy csinálunk aláhúzott karaktereket a menürendszerekben, szóval ez nem túlságosan programozás

tudtam h. ilyenről lesz szó... ezért írtam ^ ezt pedig nyilván megmutatták nekik, és nem programozás a szó szoros értelemben = betanulható

Quote (CyberPunk666 @ 20 Mar 2012 16:04)
mit vártál a programtervező MATEMATIKUS szakon, amit mindössze marketing okokból neveztek át programtervező informatikusra, de még mindig progmat ami valójában mögötte van :) egy szakosodott matematikus leszel ha onnan kijössz élve :)

Bár ha elvégzed, akkor odaverheted a faszod mindenkihez, hogy milyen kemény vagy :)

még jó hogy ide jársz ^^

lényegében miről is szól a programozás, ha nem erről
(first of all, tudom hogy sok a mérnök: ők nem programoznak, csak megnézik hogy azmiaz.)

minden amit matekon tanulunk, progon előkerül (minden)
lehet hogy masszívan levezetik a 7. dimenzió 80. bugyrában hogy miként lehet távolságtartó->perspektív leképezést csinálni, de végsősoron elég egy mátrix amit ismerünk és kész egy 3d-s motor 3 szorzás után (tanár szavaival élve) -- és igaz is, mert egy 2d-s gráf-szerkesztőbe betettem egy Z-t csupa nullával, és 40 sor hozzáadásával 1 órával később 3 tengely körül forgott 3d-ben 2 nézettel a gráf minden komponense

ezt azért tanítják így, hogy hozzászokjunk a hieroglifkához és gépet csináljanak belőlünk (másik tanár szavaival élve)

nem is igazán tanítanak nyelveket, csak így körvonalakban, hogy van natív (c++) és menedzselt (c#, java) -- ez kb. az anyag 10%-a
szinten minden a tervezésről szól, majd arról hogy 1/3 annyi idő alatt lekódoljuk -- 10 kredites tárgy, 12 számonkéréssel :D nem kicsit néztem így estin..

=> hiszen a nyelvet nem kell tanítani, 1) folyamatosan bővül 2) egyformák 3) úgyis a framework az ami 'ismeretlen lehet', az meg gugli -- ezt ők is belátják

btw a true matekosoknak 3-4x addig megy a számozás mint nekünk

--

szeretem azt, hogy az ember hall valamit és az úgy van
Member
Gold: 1.00
Mar 20 2012 03:12pm
Quote (Anarkin @ 20 Mar 2012 22:06)
rici elküldte a mintazh-t és ilyen kérdések vannak, hogy hogy csinálunk aláhúzott karaktereket a menürendszerekben, szóval ez nem túlságosan programozás

tudtam h. ilyenről lesz szó... ezért írtam ^ ezt pedig nyilván megmutatták nekik, és nem programozás a szó szoros értelemben = betanulható

még jó hogy ide jársz ^^

lényegében miről is szól a programozás, ha nem erről
(first of all, tudom hogy sok a mérnök: ők nem programoznak, csak megnézik hogy azmiaz.)

minden amit matekon tanulunk, progon előkerül (minden)
lehet hogy masszívan levezetik a 7. dimenzió 80. bugyrában hogy miként lehet távolságtartó->perspektív leképezést csinálni, de végsősoron elég egy mátrix amit ismerünk és kész egy 3d-s motor 3 szorzás után (tanár szavaival élve) -- és igaz is, mert egy 2d-s gráf-szerkesztőbe betettem egy Z-t csupa nullával, és 40 sor hozzáadásával 1 órával később 3 tengely körül forgott 3d-ben 2 nézettel a gráf minden komponense

ezt azért tanítják így, hogy hozzászokjunk a hieroglifkához és gépet csináljanak belőlünk (másik tanár szavaival élve)

nem is igazán tanítanak nyelveket, csak így körvonalakban, hogy van natív (c++) és menedzselt (c#, java) -- ez kb. az anyag 10%-a
szinten minden a tervezésről szól, majd arról hogy 1/3 annyi idő alatt lekódoljuk -- 10 kredites tárgy, 12 számonkéréssel :D nem kicsit néztem így estin..

=> hiszen a nyelvet nem kell tanítani, 1) folyamatosan bővül 2) egyformák 3) úgyis a framework az ami 'ismeretlen lehet', az meg gugli -- ezt ők is belátják

btw a true matekosoknak 3-4x addig megy a számozás mint nekünk

--

szeretem azt, hogy az ember hall valamit és az úgy van

sok ismerősöm jár/végzett ott és ők mesélték, btw a második quote után mi volt olyan ami ellentmondott annak amit én írtam? :o

btw estin csinálod? első diploma? megkérdezhetem mennyi egy félév és, hogy ez milyen napokat jelent? pénteken is kell menni?

This post was edited by CyberPunk666 on Mar 20 2012 03:12pm
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 20 2012 03:20pm
Quote (CyberPunk666 @ 20 Mar 2012 22:12)
sok ismerősöm jár/végzett ott és ők mesélték, btw a második quote után mi volt olyan ami ellentmondott annak amit én írtam? :o

btw estin csinálod? első diploma? megkérdezhetem mennyi egy félév és, hogy ez milyen napokat jelent? pénteken is kell menni?

az mond ellen annak amit írtál, hogy matekos leszek

mert programozást nem kell és nem is lehet tanítani más értelemben, mint ahogy itt teszik (vagy máshol hasonló szakon, nem ELTE-fanként postolok)

okj-technikusi meg egy infos szakközép mindent megtanít ami programozás (véleményem szerint még többet is) és ebben mindenekfelett hiszek
persze nem a problémamegoldó képességet, meg a komplexebb algoritmusokat, tervezést, hanem magát a nyelveket és azok megértését

pm-ben a többit, most látom preview post után ^^
Member
Gold: 13,000.00
Mar 29 2012 03:03am
Két informatikus hallgató beszélget:
- Tudod hány csaj lakik a kollégiumban?
- 1024.
- Ez nagyon durva,ez tuti?
- Ja. Kettő a tizediken.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1567
Add Reply New Topic New Poll