d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Ede Cannot Into Uk
Prev15678917Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,593.00
Oct 11 2011 12:04pm
Quote (daneeka10 @ 11 Oct 2011 17:38)
Not trolling de elég jó sansz van rá, hogy a lengyel tudásod többet fog fejlődni mint az angol, ilyen szempontból faszább lenne szerintem ha nem is Londonba mennél, ott már nem is nagyon él "rendes angol" (ez a kulturált, kandallós, teszűrcsölő típus) ember. (legalábbis a centrumban nem annyira) Van egy jó videó a Wembley stadionról, mindenütt niggerek, indiaiak meg mindenféle alter fajok mászkálnak, tele mecsettel, müezzinnel meg anyámfaszával, fehér embert alig látsz.

!

All kinds of jelly

Hát kb thisvouch.
Ha dolgozni akarsz akkor "vidéki" anglia>
Oxfordban is kb ez van, kínaiak vannak talán a legtöbben, olyan angolt aki itt született meg a családja is, nem igazán látsz.
Am meg lehet spórolni, ha a saját szarodat is megeszed(inb4 rizzsel). Tegyük fel van egy fix kereseted, mondjuk 750 font/hó.
Ha a lakbérre-kajára-utazásra számolsz, akkor ha csak 1 szobát bérelsz akkor az legalább 40-60 font/hét, kaját meglehet úszni 60-70ből egy hétre szerintem, utazás meg változó nagyon, ha pl 2 utcára laksz a helytől akkor ofc nem veszel 60 fontért havi bérletet, de ha mondjuk egy másik városrészben van akkor egy kétkerekűt érdemes beszerezni, és így is legalább spórolsz.
Szóval tbh nagyon változó hogy mennyit lehet összeszedni. Emlékszem hogy amikor nyáron eljárkáltam dolgozni oxfordba, akkor kaptam 40 fontot egy napra, de 10 font volt a vonatjegy, legalább 5 volt hogy kajáltam aznap vmit(reggeli-vacsora itthon), meg ha munka után elmentünk kocsmázni akkor is legalább 10 fontot otthagytam, szóval 5 font +ba jöttem ki a nap végére ha volt kocsmázás, ami 8 óra melóért hát nem igazán egy húdejajdejó..

inb4 tl;dr

Quote (ace07 @ 11 Oct 2011 17:54)
Amit én tudok 2x 1 hét kintlét után:

Melót keresni helyben a legegyszerűbb: Munkaügyi irodaszerüségekben automaták vannak és mindenféle előregisztráció nélkül odamész az automatához, kinyomtatod az álláslehetőségeket (vagy ingyen, vagy pár fontért) és felhívogatod a kontaktokat. Albérlet sokat elvisz a fizuból, de vannak pl olyan albi irodák ahol ki van írva hogy "beszélünk magyarul" ott meg tudják akár azt is oldani h magyarokkal lakj együtt.

http://www.gumtree.com/

itt is érdemes körülnézni, meló, albi minden van fenn.

Ja igen, első melóhelynél 30 fontot le kell fizetned engedélyre, ha ez megvan, semmi más nem kell és teljesen legálisan dolgozhatsz.

/e inb albi fizu

/e2 bolgárral, ukránnal, pakival, bangladesivel ne lakj együtt

Illetve albánokkal.

This post was edited by Smat on Oct 11 2011 12:05pm
Member
Gold: 10.66
Oct 11 2011 12:08pm
Quote (Smat @ 11 Oct 2011 19:04)
Hát kb thisvouch.
Ha dolgozni akarsz akkor "vidéki" anglia>
Oxfordban is kb ez van, kínaiak vannak talán a legtöbben, olyan angolt aki itt született meg a családja is, nem igazán látsz.
Am meg lehet spórolni, ha a saját szarodat is megeszed(inb4 rizzsel). Tegyük fel van egy fix kereseted, mondjuk 750 font/hó.
Ha a lakbérre-kajára-utazásra számolsz, akkor ha csak 1 szobát bérelsz akkor az legalább 40-60 font/hét, kaját meglehet úszni 60-70ből egy hétre szerintem, utazás meg változó nagyon, ha pl 2 utcára laksz a helytől akkor ofc nem veszel 60 fontért havi bérletet, de ha mondjuk egy másik városrészben van akkor egy kétkerekűt érdemes beszerezni, és így is legalább spórolsz.
Szóval tbh nagyon változó hogy mennyit lehet összeszedni. Emlékszem hogy amikor nyáron eljárkáltam dolgozni oxfordba, akkor kaptam 40 fontot egy napra, de 10 font volt a vonatjegy, legalább 5 volt hogy kajáltam aznap vmit(reggeli-vacsora itthon), meg ha munka után elmentünk kocsmázni akkor is legalább 10 fontot otthagytam, szóval 5 font +ba jöttem ki a nap végére ha volt kocsmázás, ami 8 óra melóért hát nem igazán egy húdejajdejó..

te hol a herémben élsz?
60-70 font a kajálás / hét? hol eszel te esténként, Sushi bárban vagy mi a fasz? Annyiból egy 3-4 tagú család jóllakik 1-2 hétre.
Member
Oct 11 2011 12:13pm
Quote (Aston @ 11 Oct 2011 18:08)
te hol a herémben élsz?
60-70 font a kajálás / hét? hol eszel te esténként, Sushi bárban vagy mi a fasz? Annyiból egy 3-4 tagú család jóllakik 1-2 hétre.

Hmm.

Hát ha úgy nézem hogy naponta 3x eszek legalább, rendesen, akkor a napi 8-10 font sztem simán elmegy. Csak abból indulok ki hogyha itthonról viszek kaját, pl sültcsirkét, meg salátát hozzá, és veszek hozzá 1 adag sültkrumplit akkor az már 2 font. Ha nem viszek itthonról semmit, és vennem kell kaját, akkor ebédre veszek egy adag krumplit, meg egy hamburgert/halat/azt a cuccot ami olyan mint a gyros csak nem jut eszembe a neve... és az is már 5 font körül mozog, és ez csak az ebédem volt, más étel-ital még nem volt semmi, bár lehet hogy csak én szeretem ennyire elbaszni a pénzt..
Member
Gold: 10.66
Oct 11 2011 12:15pm
Quote (Smat @ 11 Oct 2011 19:13)
Hmm.

Hát ha úgy nézem hogy naponta 3x eszek legalább, rendesen, akkor a napi 8-10 font sztem simán elmegy. Csak abból indulok ki hogyha itthonról viszek kaját, pl sültcsirkét, meg salátát hozzá, és veszek hozzá 1 adag sültkrumplit akkor az már 2 font. Ha nem viszek itthonról semmit, és vennem kell kaját, akkor ebédre veszek egy adag krumplit, meg egy hamburgert/halat/azt a cuccot ami olyan mint a gyros csak nem jut eszembe a neve... és az is már 5 font körül mozog, és ez csak az ebédem volt, más étel-ital még nem volt semmi, bár lehet hogy csak én szeretem ennyire elbaszni a pénzt..

fish n chips?
amúgy szerintem baromi gazdaságtalan minden nap venni kaját egy gyorskajáldában. szerintem reggel otthon enni és este otthon vacsorázni a legjobb és napközben 1-2x enni valami könnyüt nem lehet több angol viszonylatokban sem 3-4 fontnál. nem hamburtgert meg gyrost kell enni and so on.
Member
Gold: 280.00
Oct 11 2011 12:18pm
Quote (Smat @ Oct 11 2011 07:13pm)
Hmm.

ezek alapján

this
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Oct 11 2011 12:20pm
Quote (Smat @ 11 Oct 2011 20:13)
Hmm.

kebab
Member
Gold: 3,000.69
Oct 11 2011 12:21pm
Quote (anyd @ 11 Oct 2011 20:18)
ezek alapján

this

jó hát szülei példáját követi, nem volt ki megtanítsa spórolni
Member
Oct 11 2011 12:25pm
Quote (RRC @ 11 Oct 2011 18:20)
kebab

AZ.
Na húzzál felfele lolra am.

Quote (Aston @ 11 Oct 2011 18:15)
fish n chips?
amúgy szerintem baromi gazdaságtalan minden nap venni kaját egy gyorskajáldában. szerintem reggel otthon enni és este otthon vacsorázni a legjobb és napközben 1-2x enni valami könnyüt nem lehet több angol viszonylatokban sem 3-4 fontnál. nem hamburtgert meg gyrost kell enni and so on.

Aki rávan szorulva, mint mondjuk én, aki reggel 9től délután 4ig ott van, annak muszáj venni vmit..
Member
Gold: Locked
Oct 11 2011 12:26pm
Quote (daneeka10 @ Oct 11 2011 06:21pm)
Be awesome instead.

Amúgy wtf man, te az egyik legjobb arc vagy itt meg még szexi is, mit szóljon akkor az ocsmány paraszt átlag? Jobb lenne -40iq mi? Komolyan néha úgyérzem, hogy aki nem depressziós ilyen olyan mértékben a mai világban az hülye.

ien oan
Member
Gold: 710.00
Oct 11 2011 12:27pm
Quote (Smat @ Oct 11 2011 06:25pm)
AZ.
Na húzzál felfele lolra am.

Aki rávan szorulva, mint mondjuk én, aki reggel 9től délután 4ig ott van, annak muszáj venni vmit..

:DDDDDDddd
te sem voltál még suliban reggel 8tol este 8ig
Go Back To Magyar Topic List
Prev15678917Next
Add Reply New Topic New Poll