Quote (daneeka10 @ 11 Oct 2011 17:38)
Not trolling de elég jó sansz van rá, hogy a lengyel tudásod többet fog fejlődni mint az angol, ilyen szempontból faszább lenne szerintem ha nem is Londonba mennél, ott már nem is nagyon él "rendes angol" (ez a kulturált, kandallós, teszűrcsölő típus) ember. (legalábbis a centrumban nem annyira) Van egy jó videó a Wembley stadionról, mindenütt niggerek, indiaiak meg mindenféle alter fajok mászkálnak, tele mecsettel, müezzinnel meg anyámfaszával, fehér embert alig látsz.
!
All kinds of jelly
Hát kb thisvouch.
Ha dolgozni akarsz akkor "vidéki" anglia>
Oxfordban is kb ez van, kínaiak vannak talán a legtöbben, olyan angolt aki itt született meg a családja is, nem igazán látsz.
Am meg lehet spórolni, ha a saját szarodat is megeszed(inb4 rizzsel). Tegyük fel van egy fix kereseted, mondjuk 750 font/hó.
Ha a lakbérre-kajára-utazásra számolsz, akkor ha csak 1 szobát bérelsz akkor az legalább 40-60 font/hét, kaját meglehet úszni 60-70ből egy hétre szerintem, utazás meg változó nagyon, ha pl 2 utcára laksz a helytől akkor ofc nem veszel 60 fontért havi bérletet, de ha mondjuk egy másik városrészben van akkor egy kétkerekűt érdemes beszerezni, és így is legalább spórolsz.
Szóval tbh nagyon változó hogy mennyit lehet összeszedni. Emlékszem hogy amikor nyáron eljárkáltam dolgozni oxfordba, akkor kaptam 40 fontot egy napra, de 10 font volt a vonatjegy, legalább 5 volt hogy kajáltam aznap vmit(reggeli-vacsora itthon), meg ha munka után elmentünk kocsmázni akkor is legalább 10 fontot otthagytam, szóval 5 font +ba jöttem ki a nap végére ha volt kocsmázás, ami 8 óra melóért hát nem igazán egy húdejajdejó..
inb4 tl;dr
Quote (ace07 @ 11 Oct 2011 17:54)
Amit én tudok 2x 1 hét kintlét után:
Melót keresni helyben a legegyszerűbb: Munkaügyi irodaszerüségekben automaták vannak és mindenféle előregisztráció nélkül odamész az automatához, kinyomtatod az álláslehetőségeket (vagy ingyen, vagy pár fontért) és felhívogatod a kontaktokat. Albérlet sokat elvisz a fizuból, de vannak pl olyan albi irodák ahol ki van írva hogy "beszélünk magyarul" ott meg tudják akár azt is oldani h magyarokkal lakj együtt.
http://www.gumtree.com/itt is érdemes körülnézni, meló, albi minden van fenn.
Ja igen, első melóhelynél 30 fontot le kell fizetned engedélyre, ha ez megvan, semmi más nem kell és teljesen legálisan dolgozhatsz.
/e inb albi fizu
/e2 bolgárral, ukránnal, pakival, bangladesivel ne lakj együtt
Illetve albánokkal.
This post was edited by Smat on Oct 11 2011 12:05pm