Quote (Jancsipapa @ 25 Sep 2014 01:29)
Nekem a legdurvább az, hogy a 14-19 éveseknél is csökkennek... Nálunk még nem igazán sulykolták belénk, de a mostani gyerekeknek mindenki azt mondja, hogy még most csináljon nyelvvizsgát, mert egyetem mellett kutyanehéz lesz (és látom a csoporttársaimon, hogy szopnak is rendesen)
Most van szaknyelvem, igazából ez nyelvvizsga mellett is kötelező dolog, na most a 20 fős csoportban kettőnknek van nyelvvizsgája, nagyon elkeserítő... Ezen kívül a nem nyelvvizsgások nyelvtudása is a 0-val egyenlő, kb 3 éve nem használom egyáltalán az angolt, 8 éve volt utoljára, hogy rendes, érettségire/nyelvvizsgára készítő feladatokat oldjak meg, mégis jobban ment a matekos szaknyelv, mint a legtöbb embernek (akik készültek is az órára elvileg)
butulunk mint álat
te most az érettségiről beszélsz, nem?
Most nyelvvizsgázom, és egyetem mellett tanultam meg angolul. Nyáron heti 20 órát jártam, nyári munka mellett csinálható és abból kifizethető, mivel 500 forint / 45 perc.
Ez olyan dolog, hogy a legtöbben azért is sírnak, hogy nehéz az egyetem, közben meg tizedannyit nem tanulnak, mint akik haladunk is vele. Aszongya, hogy egy csomót tanult, aztán kiderül, hogy az a sok azt jelenti, hogy már két napja egész nap, mikor a tárgyból csak az előadás időtartama volt 14*4 óra. Szóval a készültek órára az valójában annyit jelent a legtöbbeknél, hogy kinyitotta és hagyta szellőzni a lapokat.
Amúgy nem leszek benne ebben a statisztikában, mert elmúltam 24. Szerintem elég sokan kiesnek belőle, akik a diplomázásra szerzik meg a papírt vagy rögtön utána. Btw munkahelyen ahova jelentkeztem meg sem kérdezték, hogy van-e nyelvvizsgám, azt kérdezték, hogy tudok-e angolul.