Quote (Anarkin @ 26 Jun 2014 17:41)
ez egy szomorú kijelentés xD
readonly:
sima instance változó marad a field, de csak a constructorban állíthatod be az értékét (vagy egyből ahol definiálod)
static:
nem is tudom hogy fejtsem ki, annyira alap... itt a kettes feladat, ez a megoldása:
Code
class Number2
{
public static int Szamol(int a, int b)
{
return a + b;
}
}
static void Main(string[] args)
{
var number2 = Number2.Szamol(5, 6);
Console.WriteLine("number2: " + number2);
Console.ReadKey();
}
amikor .NET meglát egy osztályt a .dll-ekben, akkor készít belőlük egyetlen statikus verziót, kivétel nélkül
amikor normálisan (/ jellemzően) használni akarsz egy osztályt, akkor ezt példányosítod (~instance)
ha valami static, akkor úgy hivatkozol rá, hogy
Number2.Szamol()
ha ez nem lenne statikus, akkor csinálnál a Number2-ből egy instance-t és azt használnád
Number2 instance1 = new Number2();
instance1.NemStatikusSzamolas(...);
bővítsük ki Number2-t hogy eltérjünk a feladattól, megmarad a statikus része, de csinálunk normálisat is:
(Number3 kódját ne nézd xd)
http://i.imgur.com/6QowOx0.png
Code
number2: 11
number2: 13
--
egy sorban:
static tagokat elérheted példányosítás nélkül is
Visz
Quote (Anarkin @ 26 Jun 2014 17:41)
ez egy szomorú kijelentés xD
readonly:
sima instance változó marad a field, de csak a constructorban állíthatod be az értékét (vagy egyből ahol definiálod)
static:
nem is tudom hogy fejtsem ki, annyira alap... itt a kettes feladat, ez a megoldása:
Code
class Number2
{
public static int Szamol(int a, int b)
{
return a + b;
}
}
static void Main(string[] args)
{
var number2 = Number2.Szamol(5, 6);
Console.WriteLine("number2: " + number2);
Console.ReadKey();
}
amikor .NET meglát egy osztályt a .dll-ekben, akkor készít belőlük egyetlen statikus verziót, kivétel nélkül
amikor normálisan (/ jellemzően) használni akarsz egy osztályt, akkor ezt példányosítod (~instance)
ha valami static, akkor úgy hivatkozol rá, hogy
Number2.Szamol()
ha ez nem lenne statikus, akkor csinálnál a Number2-ből egy instance-t és azt használnád
Number2 instance1 = new Number2();
instance1.NemStatikusSzamolas(...);
bővítsük ki Number2-t hogy eltérjünk a feladattól, megmarad a statikus része, de csinálunk normálisat is:
(Number3 kódját ne nézd xd)
http://i.imgur.com/6QowOx0.png
Code
number2: 11
number2: 13
--
egy sorban:
static tagokat elérheted példányosítás nélkül is
Jólvan, közbe leesett hogy hülye vagyok. Bocsi, ennyire nem vagyok hülye hozzá, csak bekavart a readonly

. De így már tiszta, ty!