d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev15505515525535541468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 28.76
Warn: 10%
Sep 20 2014 02:59am
Quote (CyberPunk666 @ Sep 20 2014 01:05am)
Példát hoztam rá. Ez egy általános jelenség már kisiskolás kortól. Az már ennek az agyament eszkalálódása, hogy ezt az agymosó biológiakönyvbe berakták (ezek szerint külföldön élsz, az az apropója, hogy a fidesz agymosásra használja az államosított tankönyveket)
Miközben amúgy a kutatások azt mutatják, hogy annál közelebb van az adott országban a lányok matek eredménye a fiúkéhoz, minél nagyobb az egyenlőség az adott országban a nemek között. A skandinávoknál például egyformán teljesítenek matematikából.
Tehát tudományosan cáfolt tény, hogy biológiailag lennének rosszabbak benne.

A kiegyenlítődést nem arra írtam, hogy beérik őket. Ezért mondtam, hogy 10 éves lánytól már jobb viselkedést várnak el, mint egy 14 éves fiútól. Azért nincs 4 év lemaradás. Egyszerűen más elvárásoknak kell megfelelni.

27 éves vagyok, egyetemre járok. (Mondjuk itt kb 2-5% lány van, villamosmérnöki képzés).

nem csak matekbol rosszabbak, sokminden masban is, ami ehhez kapcsolodik valamennyire
programozas, vagy akar esport etc
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Sep 20 2014 03:12am
Quote (tevetavamultija @ 20 Sep 2014 09:59)
nem csak matekbol rosszabbak, sokminden masban is, ami ehhez kapcsolodik valamennyire
programozas,  vagy akar esport etc

de azért amikor jön egy csaj, egyből megbassza az összes srácot sc2ben
Member
Gold: 1.00
Sep 20 2014 03:13am
Quote (tevetavamultija @ 20 Sep 2014 10:59)
programozas,  vagy akar esport etc

Programozásban nem rosszabbak, csak az is fiús dolognak van kikiáltva, ezért jóval kisebb a merítés. De talán a rendes mérnöki szakok közül (az építész nem az) mérnökinfon vannak a legtöbben.

Az esport is ugyanaz. Kicsi a merítés, mert az olyan fiús dolog. Ahogy egyre több lány lesz, úgy lesznek köztük egyre többen jók is.
Member
Sep 20 2014 03:14am
Amúgy remélem joshi ezt a gender témát is megszakérti nekünk, nem csak a jobbikot.
Member
Gold: 28.76
Warn: 10%
Sep 20 2014 03:17am
Quote (CyberPunk666 @ Sep 20 2014 11:13am)
Programozásban nem rosszabbak, csak az is fiús dolognak van kikiáltva, ezért jóval kisebb a merítés. De talán a rendes mérnöki szakok közül (az építész nem az) mérnökinfon vannak a legtöbben.

Az esport is ugyanaz. Kicsi a merítés, mert az olyan fiús dolog. Ahogy egyre több lány lesz, úgy lesznek köztük egyre többen jók is.

wat, mire bejottek a pck a programozas, meg az esport mar reg nem csak rabszolgaknak tartottuk a noket
mert oke, hogy mernoki szakok nagy reszere ra lehet fogni, hogy "fius dolog" tobb szaz eve, de erre mar nem
Member
Gold: 33,265.80
Sep 20 2014 03:20am
Quote (GRW @ 19 Sep 2014 17:19)
Médiajelenlét.

Szélsőséges vs. Radikális

Kivándorlás - bűnözés

Magyarok kiszipolyozása

Jobbikos értelmiség

Média
Amíg a Jobbik nyíltan a kurucinfora támaszkodik és a követőinek nagyrésze onnan szerzi be az információját (ahol szerintem nem gyakran jelenik meg mondjuk egy mélyinterjú liberális politikusokka) addig nem tudom mit vársz. Az MTVn persze valamilyen százalékban képviseltetve kell legyenek de az a köztévé. A kereskedelmi tévék annyi Jobbikot mutatnak amennyi jól esik nekik.
Én mondjuk tuti sokat mutogatnám őket mert jól lehet szórakozni a hülyeségeiken, csak az a baj hogy ennyi erővel majmokat is mutogathatnánk szardobálás közben és még arra is lenne olyan réteg akik vevők lennének.

Szélsőséges vs. Radikális
Mondhatod, hogy nem szélsőséges a Jobbik, de bármilyen nyugati fejlett demokrácia mércéjével az.
Lássuk csak a Jobbikos tulajdonú kurucinfot...

Egész biztos hogy nem tesz különbséget a Jobbik emberek között, csak a pártízezer fős zsidó kisebbséget ki kell emelni mert őőő radikalizmus!!!

Kivándorlás - bűnözés
Biztos nem lenne szélsőséges egy olyan rendszer ahol vagyonelkobzással és brutális börtönnel vagy kivégzéssel lehetne büntetni a korrupciót.
Egy ilyen rendszer több vesélyt hordoz magában mint amennyi hasznot jelentene az emberek számára.
Képzeld el a koncepciós perek százait, mely során baloldali, liberális politikusokat vennének elő apró-cseprő ügyekért.
Szerinted ilyen nem fordulhat elő?
A Fidesz kormány alatt valami 2 évig tartottak előzetesben egy volt baloldali minisztert mert az állítólag visszaélt a közpénzzel és valami konferenciára Business classon utazott.
Képzeld el mit hozhatna össze a Jobbik ha ilyen eszközök a kezébe kerülnének, pláne hogy ők zsigerből gyűlölnek mindenkit aki nem fehér keresztény hetero radikális konzervatív.

Magyarok kiszipolyozása

Alábecsülöd annak a "valamennyi pénz"nek a súlyát amit kivonnának Magyarországról. Az iparunk jelenleg kb. csak Magyarországra települt multikból áll.
Ha ők elmennének, és nem lenne külföldi tőkebeáramlás csak mondjuk 4 évig, szerinted mennyivel esne az életszínvonal Magyarországon?
2009-ben egy 6.8%-os recessziótól majd. csődbe ment az ország. Még most is annak a hatását nyögjük.
Ha bejönne amit te felvázolsz, és négy évig ilyen recesszió lenne a végére könyörögne a Jobbik a "zsidóbűnözőknek" hogy hozzák vissza a "kis" tőkéjüket az országba.

Jobbikos értelmiség

Sajnos ilyennel még nem volt szerencsém találkozni. Biztos léteznek azok az idealista, többé kevésbé művelt fiatalok akik szeretnék jobbá tenni az országot és ezért beálltak a Jobbikba, de attól tartok ezek tévúton járnak és ténykedésükkel nagyobb kárt okoznak mint amennyi hasznot hoznak az országnak.

Annó mikor összehasonlították a pártok képviselőit a tekintetben hogy hány százalékuk rendelkezik diplomával messze a Jobbik volt az uccsó kb 60%-al míg az MSZP pl. 90%-ot ért el.
Persze mondhatjátok, hogy nem fontos a mai világban a diploma hanem a tudás és más érdemek számítanak... de szerintem azért egy diplomat ma összehozni nem nehéz, hanem inkább alap ha valaki az állomat vezetni óhajtja.

Ja és akkor az én empírikus élményem jobbik képviselőkkel: egy volt általános iskolás osztálytársam aki már általánosban se volt vmi nagy tanuló elment szakközépbe infót tanulni. Az se ment neki, ezért elment csaposnak, dolgozott négy évet és csatlakozott a Jobbik ifjúsági szervezetéhez.
Most Ő lesz az önkormányzati választásokon az egyik képviselőjelöltjük.

Egyszer felrakott FB-ra egy képet amin Merkel ellen tüntetett és megpróbáltam elhívni hogy beszélgessünk az EU-ról, de nem volt hajlandó vitázni.
És még sose találkoztam olyan jobbikossal aki képes lett volna érdemi vitát folytatni a Jobbik politikájáról.
De biztos vannak ilyenek is!!
Mint ahogy keményen dolgozó cigányok is, ugye? Meg nem bűnöző zsidók és politikusok?

This post was edited by josheide on Sep 20 2014 03:20am
Member
Sep 20 2014 03:30am
Quote (tevetavamultija @ 20 Sep 2014 11:17)
wat, mire bejottek a pck a programozas, meg az esport mar reg nem csak rabszolgaknak tartottuk a noket
mert oke, hogy mernoki szakok nagy reszere ra lehet fogni, hogy "fius dolog" tobb szaz eve, de erre mar nem

Mikor bejött a programozás, akkor az kőkeményen matekot és mérnöki tudományt jelentett. Sőt eleinte ha programozó akartál lenni, akkor matematikus vagy villamosmérnök diploma kellett, aztán ezekből vált ki önállóvá a programtervező mat/info (matekból) és a mérnök informatikus (villamosmérnökből).
A számítógépes játékokat pedig a fiúkra szabták hiszen egy lány nem lődözhet zombikat, milyen dolog az. Egy lány legyen kedves mosolygós és persze tanuljon meg főzni, és háztartást vezetni. Mindezt persze a fiúk számára is kötelező tanuláson felül.

A számítógépes játék nem számít lányos dolognak egyáltalán. Pedig ma már egyre több lány gamel. A wowban simán vannak hc raider csajok.

Sőt amúgy maga a versengés is alapvetően kicsit fiús dolognak tartott, pedig a lányok is versengőek.

This post was edited by CyberPunk666 on Sep 20 2014 03:31am
Member
Gold: 981.00
Sep 20 2014 03:52am
Quote (Anarkin @ Sep 20 2014 07:29am)
magyar politika = magyar foci

- csak zsebelik a pénzt és nem nyújtanak semmit
- nem létezik és felesleges is róla beszélni

de most ezzel a jobbik propagandával legalább elérte a srác, hogy legközelebb csak elmenjek a fideszre szavazni, mielôtt pár idióta megválasztja ôket

van para ^^

viszont egy érdekes dologra rávilágítasz: (már hogyha a propagandás dolgot rám értetted, annak ellenére hogy több ízben leírtam hogy miért nem szavaznék a jobbikra) a magyar média manipulációjának te már egy olyan áldozata vagy, akinek sikeresen beültették az agyába, hogy ha esetleg jót (is) hall valakitől a jobbikról, akkor egyből be kell hogy kapcsoljon a vészlyelző, és valami ellenállást kell tanúsítani. ez megfigyelhető nagymértékben az idősek, illetve azok körében akik nagyon felszínesen akarnak csak tájékozódni a politikáról. mert ügye a politikával nem szabad foglalkozni, mert csak zsebelik a pénzt és nem nyújtanak semmit, nem létezik és felesleges is róla beszélni.

másrészt a jobbiknak szerintem annyi esélye van kormányt alakítani bármikor is a jövőben, mint amennyi arra van hogy valamikor majd még vissza csatolják az összes '19-'20-ban elkobzott területünket, vagy hogy akár erről bárki is komoly vitába bocsátkozzon velünk. (tehát zéró) ennek ellenére nagyon gusztustalannak és erkölcstelennek tartom amit a média művel a jobbikkal. ez egyszerűen elszomorító hogy megtehetik. itteni skót barátaimnak meséltem erről, és nem hitték el, hogy egy pártot (és ha radikális? és ha szélsőséges? akkor mi van?) így kitagadhatnak a média szinte teljes felületéről a demokrácia alapelveit semmibe vévő eszközökkel. még a szájbakúrt közszolgálatinak hazudott tévécsatornán sem adnak tájékoztatást a pártról, mert így tartja kedvük, vagy éppen be vannak kötve valahova ők is. azért ez sírás.

Member
Sep 20 2014 04:02am
Quote (GRW @ 19 Sep 2014 20:42)
Szerintem nincs olyan párt ami ne venne át elemeket, megoldási módszereket más országok/pártok/kormányok programjaiból.
1-2 példa erre,

Fideszes példa: A három csapás törvénye nem a kormány találmánya, hanem az usatól vették át, pár amcsi államban még érvényben van, legtöbből kivezették már. Ugyanis van egy lényeges hibája a törvénynek. A visszaeső bűnöző sokkal brutálisabban jár el 3. alkalommal, ugyanis a törvény életfogytiglani börtönbüntetést ír elő számára, tehát ha valaki 2x kirabolt 1 bankot, leülte a büntetést és harmadszorra is elmegy bankot rabolni akkor azt az elvet követi hogy "ha elkapnak akkor nekem úgyis mindegy" ergo megöl egy csomó embert ( ne maradjon szemtanú). Ergo ennek rossz pszichológiai hatása van a bűnözőkre és több halálesetet idéz elő, ezért elavultnak tartják Amerikában, legtöbb államból ki is vezették már.

Jobbikos példa: a bérrabtartás rendszer sem magyar találmány, a lényege az hogy a börtöntöltelékeket külföldi zárdákba viszik ki, konkrétan helyet bérelnek számukra Oroszországi börtönökben. Na már most az oroszok nem bánnak olyan finoman a rabokkal, mint mi magyarok, sokkal kevesebb pénzt költ az államuk a rabtartásra, Mo.-val szemben. Ergo milliókat spórolnánk a bűnözők eltartásából és nem lennének fullra telítve a hazai börtönök.
Mondjuk elég embertelen megoldásnak tűnhet ez.

Baloldali összefogásos példa: Genderista nevelés. Északi országokban már egyre inkább bevett dolognak számít hogy a kisfiúk lila ruhában babákkal játszanak, a kislányok pedig fiús ruhában kamionokat tologatnak. Az északiak úgy vélik hogy ha már a kezdetektől így, semlegesen nevelik a gyerekeiket akkor elkerülnek mindennemű nemi diszkriminációt. Svédországról tudom hogy ez norma, ott az is botrányt kavar ha egy fiú előre engedi a lányt az ajtóban.

Ezt a postodat elég nehéz értelmezni. Most direkt próbáltál cseresznyézni pár erősen megkérdőjelezhető politikát amiről tudod, hogy máshol is létezik?

A Fideszes példáról te magad is leirod hogy rossz.

A jobbikost jónak próbálod beállítani(?) "Ergo milliókat spórolnánk a bűnözők eltartásából és nem lennének fullra telítve a hazai börtönök" pedig ugyanolyan megkérdőjelezhető gondolat mint az első. A bűnözők fogvatartása is egy állami feladat, és még a bűnözőknek is tiszteletben kell tartsuk az alapvető emberi jogait.
A Te érvelésed az, hogy ha ebből hasznunk származik, akkor egy kicsit több szenvedést kibírnak a magyar rabok.
Miért ne adjuk el őket rögtön szervkereskedőknek?

És akkor a post csúcspontja: bekeversz egy teljesen marginális, baloldallal összemosott példát, amiről valószínűleg a kurucinfo hasábjain olvastál és most hihetetlenül műveltnek érzed magad a témában.
De akkor essünk neki a dolognak mert ezt érdemes szétszedni kicsit. A baj csak az, hogy ez egy olyan bonyolult téma aminek a részletes elmagyarázására valószínűleg nem lesz időm.

A 21. századra, ha akarod ha nem a tradícionális nemi szerepek teljesen megváltoztak. És csak azért mert valami modern még nem feltétlen rossz.
Korábban teljesen megszokott, ha nem elvárt volt, hogy a nők az anyaszerepre készültek egész életük során, majd valamikor 18 - 21 éves koruk között megházasodtak, szültek egy csomó gyereket, aztán az ő felnevelésükkel töltötték az életüket.
Ez lényegében teljesen kivonta a nőket az aktív munkaerőből, és míg elérték ezt a kort az oktatásukban nem csoda ha arra fókuszált a rendszer hogy jó anyákat és háziasszonyokat készítsen fel.
Ugyanez a rendszer a férfiaktól elvárta hogy családfenntartók, erős emberek legyenek akiknek nem kell olyan dolgokkal törődniük mint az érzelmeik, az a nők dolga.
Aztán ez a viszony, a világháborúk után egyre inkább megváltozott. A nők is dolgoztak de most már két szerepet töltöttek be. Anyák is voltak és kenyérkeresők is, miközben a család irányításába alig volt beleszólásuk.
De az oktatási rendszer szépen lassan megmutatja, hogy nőkből is lehet ugyan olyan jó bármi, mint férfiakból. A fizikai fölényünk többé nem számít annyira, ezért a férfiak domináns szerepe a családban is elfelejtődik.
Átlagban kb. ugyanolyanok a két nem szellemi képességei.

A 21. században A szexualitás forradalma után lehetővé vált a nőknek hogy következmények nélkül élvezhessék a szexet házasság előtt, az oktatás általánossá válása miatt építhetik a karrierjüket, és a család mint olyan egyre kevésbé fontos.
Egy ilyen világban a tradícionális nemi szerepek a gyerekekbe verése semmit sem segít. Ha egy fiú babázni akar akkor nem kell lekeverni neki egy pofont, hadd babázzon, semmi baja nem lesz belőle. Ha egy lány diablozni akar, hát hajrá. És ez a szép a nyugati világban, hogy elfogadják, hogy a gyerek egészséges kereteken belül azt csinál amit akar.
Ha egy ilyen megengedőbb társadalom a jövő, az miért fáj neked? Ha nálunk ez lenne a norma lehet hogy egészségesebb generációk, kevesebb komplexussal nőnének fel.

De a magyar baloldal 99%-ának nem ez a legfontosabb problémája, ezernyi más dolog között a nemi egyenlőség kialakítása többnyire huszadrangú ügyként szerepel.
És ne mondd, hogy a nyugati modell nem pozitívabb, mint mondjuk az, ahogy tőlünk keletebbre bánnak a nőkkel.
Member
Sep 20 2014 04:12am
Quote (GRW @ 19 Sep 2014 21:28)
Nem rossz gondolat az hogy felszámolják így a nemi sztereotípiákat, engedik a gyereknek hogy maga döntse el hogy most mit visel vagy nem, de nekem ez eléggé szélsőliberális megoldásnak tűnik, Konkrétan természetellenesnek. Az apa megtanítja a kisfiát focizni, az anya megtanítja a lányát főzni, a gyerek idomulni próbál a szülőjéhez, ez egy természetes folyamat, a felnövés része, de a genderizmussal ezt megbontják szerintem. Lehet hogy ha felnő a gyerek akkor nem lesz sztereotíp bizonyos kérdésekben de szerintem más jellegű problémái fognak jelentkezni.

Kijön a börtönviselt fazon a börtönből, elmegy munkainterjúra, megtudják hogy priusza van, nyomban kidobják az irodából. Egyetértek Cyberpunkal, itt a jó megoldás az hogy megpróbálják visszavezetni a társadalomba a volt bűnözőket.

Szerintem is adott 1 minimális kultúraszint amit ha betartunk akkor nagyon tanulságos beszélgetéseket tudunk lefolytatni.

Ó jajj a kedvenc konzervatív érvelési technikám, alig vártam, hogy bedobd ezt. <Ha valami természetellenes az rossz>

Az természetes szerinted hogy ruhát hordunk? Hogy a házakban élünk? Hogy ülve szarunk? Hogy tévét nézünk?

Üdvözöllek a 21. században ahol az ember tevékenységeinek már csak egy elhanyagolható töredéke """"természetes"""".

Kérlek mondj nekem olyan fontos nemi szerepet amit egy manapság felnövő gyereknek el kell sajátítania és amely nélkül nem tud teljes életet élni.

Én örülnék neki ha mondjuk olyan fiam lenne aki könnyen ki merné nyílvánítani az érzéseit. És ne mondd, hogy ez nem fontosabb annál, mintsem hogy egy fiú pl. puskákkal játsszon, mert az agresszió az olyan fiús dolog.

Quote (suppa @ 19 Sep 2014 21:49)
Az hogy a nő főz az szerintem igen is nemi szerep, társadalmi szerep csak abban a korban volt amiről te is beszéltél. Ez egyébként már súrolja a feminizmus határait, mint témát. Az egyébként egy tévhit hogy a feminizmus mindenképp feküdne a nőknek. Az SZDSZ féle kvótarendszert meg nem is érdemes említeni.

Már miért kéne a nőnek főznie?

This post was edited by josheide on Sep 20 2014 04:14am
Go Back To Magyar Topic List
Prev15505515525535541468Next
Add Reply New Topic New Poll