d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev15495505515525531468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 981.00
Sep 19 2014 04:59pm
Quote (CyberPunk666 @ Sep 19 2014 10:08pm)

Nem azért, de az hogy ilyet olvas egy lány hatodikos korában, azt vonja maga után hogy elhanyagolja majd a matekot? Hogy dolgozatra nem készül föl, mert neki úgyis megfelel majd a kommunikáció és társai a késöbbi tanulmányai során? Mert ezt olvasta a hatodikos könyvben??? Mert ezzel nem kevesebbet állítasz. :D

Nem, mert akkor pár év különbséggel ez kiegyenlítődne, de tulajdonképpen a felsőoktatásig végig jelent van.
egy 14 éves fiú lehet rosszabb, mint egy 10 éves lány.

Nem, sajnos pár év alatt nem egyenlítődik ki. Sőt, egész egyetemig nem hozza be a hátrányt egy fiú, hiába ugyan olyan képességű. Legtöbb esetben közép suli végén, vagy az egyetemen tudnak először felzárkózni a lányokhoz a fiúk, meg adott esetekben túllépni őket. Az hogy milyen arányban jutnak be egyetemre, még sokkal inkább a gimnáziumi teljesítménynek köszönhető, tehát nem véletlen hogy a lányok sokkal nagyobb eséllyel jutnak be a jobb egyetemekre. A fiúkat is felveszik valahova, de aligha ugyan azokra a szakokra mint a hasonló képességű lányokat. Nagyon leegyszerűsítve ez így néz ki. Ne mondd már hogy nálatok a középiskola első éveiben már ambiciózussá és szorgalmassá váltak a fiúk! Az fiúknál még bőven nem annak az időszaka. Esetleg ha valami nagyon elit helyre jártál.

ha érdekel olvass utána.

Nagyon szívesen, de voltam kamasz, nem is régen, és megtapasztaltam illetve megfigyeltem az ilyesmit. Egy része persze józan ésszel is levezethető. Ha olvasok erről, akkor mindenképp azt szeretném elolvasni amit te is olvastál. Kicsit idősnek tűnsz, és nagyon régen lehettek neked ezek az iskolás dolgok, jól sejtem?
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Sep 19 2014 05:01pm
elbaszott egy világ ez...
Member
Gold: 1.00
Sep 19 2014 05:05pm
Quote (suppa @ 20 Sep 2014 00:59)
Nem azért, de az hogy ilyet olvas egy lány hatodikos korában, azt vonja maga után hogy elhanyagolja majd a matekot? Hogy dolgozatra nem készül föl, mert neki úgyis megfelel majd a kommunikáció és társai a késöbbi tanulmányai során? Mert ezt olvasta a hatodikos könyvben??? Mert ezzel nem kevesebbet állítasz.  :D

Példát hoztam rá. Ez egy általános jelenség már kisiskolás kortól. Az már ennek az agyament eszkalálódása, hogy ezt az agymosó biológiakönyvbe berakták (ezek szerint külföldön élsz, az az apropója, hogy a fidesz agymosásra használja az államosított tankönyveket)
Miközben amúgy a kutatások azt mutatják, hogy annál közelebb van az adott országban a lányok matek eredménye a fiúkéhoz, minél nagyobb az egyenlőség az adott országban a nemek között. A skandinávoknál például egyformán teljesítenek matematikából.
Tehát tudományosan cáfolt tény, hogy biológiailag lennének rosszabbak benne.

Nem, sajnos pár év alatt nem egyenlítődik ki. Sőt, egész egyetemig nem hozza be a hátrányt egy fiú, hiába ugyan olyan képességű. Legtöbb esetben közép suli végén, vagy az egyetemen tudnak először felzárkózni a lányokhoz a fiúk, meg adott esetekben túllépni őket. Az hogy milyen arányban jutnak be egyetemre, még sokkal inkább a gimnáziumi teljesítménynek köszönhető, tehát nem véletlen hogy a lányok sokkal nagyobb eséllyel jutnak be a jobb egyetemekre. A fiúkat is felveszik valahova, de aligha ugyan azokra a szakokra mint a hasonló képességű lányokat. Nagyon leegyszerűsítve ez így néz ki. Ne mondd már hogy nálatok a középiskola első éveiben már ambiciózussá és szorgalmassá váltak a fiúk! Az fiúknál még bőven nem annak az időszaka. Esetleg ha valami nagyon elit helyre jártál.

A kiegyenlítődést nem arra írtam, hogy beérik őket. Ezért mondtam, hogy 10 éves lánytól már jobb viselkedést várnak el, mint egy 14 éves fiútól. Azért nincs 4 év lemaradás. Egyszerűen más elvárásoknak kell megfelelni.

Nagyon szívesen, de voltam kamasz, nem is régen, és megtapasztaltam illetve megfigyeltem az ilyesmit. Egy része persze józan ésszel is levezethető. Ha olvasok erről, akkor mindenképp azt szeretném elolvasni amit te is olvastál. Kicsit idősnek tűnsz, és nagyon régen lehettek neked ezek az iskolás dolgok, jól sejtem?

27 éves vagyok, egyetemre járok. (Mondjuk itt kb 2-5% lány van, villamosmérnöki képzés).
Member
Gold: 981.00
Sep 19 2014 05:40pm
Quote (RRC @ Sep 19 2014 11:01pm)
elbaszott egy világ ez...

Még a legnagyobb chill for life ha valami rovarnak születsz ide. Építed a kis bunkered a haverokkal, ösztönösen, egy életen keresztül, aztán off. :D Még fájdalmat sem érzel, hiába végezted egy hüvelyk és egy mutatóujj között.

Quote (CyberPunk666 @ Sep 19 2014 11:05pm)
Példát hoztam rá. Ez egy általános jelenség már kisiskolás kortól. Az már ennek az agyament eszkalálódása, hogy ezt az agymosó biológiakönyvbe berakták (ezek szerint külföldön élsz, az az apropója, hogy a fidesz agymosásra használja az államosított tankönyveket)
Miközben amúgy a kutatások azt mutatják, hogy annál közelebb van az adott országban a lányok matek eredménye a fiúkéhoz, minél nagyobb az egyenlőség az adott országban a nemek között. A skandinávoknál például egyformán teljesítenek matematikából.
Tehát tudományosan cáfolt tény, hogy biológiailag lennének rosszabbak benne.

Igen, arra hoztad példának, hogy bele verik szegény lányokba hogy nekik nem való a matek, ami pedig “vízválasztó” tárgy, majd a cikkel magyaráztad. Világos hogy el van baszva az oktatás mert nem a megfelelő személyek ülnek a fontos székekben, de azért nem kicsit abszurd azt állítani hogy a lányok az ilyen oktatási rendszer failek miatt hanyagolják el az olyan tárgyakat amelyek később jó munkát biztosítottak volna. Bocsi én a logikát követtem.

Persze, biológiailag nem feltétlen rosszabbak matekból, sőt, mint elmondtam néhányszor, a korábban és gyorsabban történő érésük miatt eleinte legtöbbször még előnyben is vannak.

Member
Gold: 0.05
Sep 19 2014 10:24pm
Quote (suppa @ Sep 19 2014 09:03pm)
Nem valószínű. A Jobbik az speciálisan megosztó téma. (ha éppen nem tabu :baby: )

Viszont ilyen jellegű topicban, ahol alap kéne hogy legyen egy minimális kommunikációs készség, mint pl. értelmes érvelések, emberi stílus stb. ajánlom hogy egyszerűen ignoráld aki szemmel láthatóan éretlen még a témához, továbbá a csőlátású barmokat (lásd: cpt ghost) akik képtelenek érvelni, rend szerint sokat káromkodnak, (menő) beskatulyáznak, és rövidre zárják az okfejtésüket mert nincsenek saját gondolataik azon kívül amit a padtársuktól hallottak múlthéten vagy éppen a tv-ből.

örülök, hogy ezt rajtam kívül más is észrevette

cpt kommunikációs készsége egy majoméval egyenlő:

és sajnos azt vettem észre, hogy josheide is túlságosan lenézővé válik, ha szóba kerül a jobbik
Member
Gold: 2,496.00
Sep 19 2014 11:35pm
Quote (TuskesVanek @ Sep 20 2014 05:24am)
örülök, hogy ezt rajtam kívül más is észrevette

cpt kommunikációs készsége egy majoméval egyenlő:

http://hugelolcdn.com/i700/308773.jpg

és sajnos azt vettem észre, hogy josheide is túlságosan lenézővé válik, ha szóba kerül a jobbik

csak a felelem beszel belole

putyin+jobbik vs cionista vilaghatalom, es josheide az utobbira fogadott
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Sep 20 2014 01:29am
Quote (suppa @ 19 Sep 2014 21:03)
Nem valószínű. A Jobbik az speciálisan megosztó téma. (ha éppen nem tabu :baby: )

Viszont ilyen jellegű topicban, ahol alap kéne hogy legyen egy minimális kommunikációs készség, mint pl. értelmes érvelések, emberi stílus stb. ajánlom hogy egyszerűen ignoráld aki szemmel láthatóan éretlen még a témához, továbbá a csőlátású barmokat (lásd: cpt ghost) akik képtelenek érvelni, rend szerint sokat káromkodnak, (menő) beskatulyáznak, és rövidre zárják az okfejtésüket mert nincsenek saját gondolataik azon kívül amit a padtársuktól hallottak múlthéten vagy éppen a tv-ből.

magyar politika = magyar foci

- csak zsebelik a pénzt és nem nyújtanak semmit
- nem létezik és felesleges is róla beszélni

de most ezzel a jobbik propagandával legalább elérte a srác, hogy legközelebb csak elmenjek a fideszre szavazni, mielôtt pár idióta megválasztja ôket
Member
Gold: 1.00
Sep 20 2014 01:35am
Quote (suppa @ 20 Sep 2014 01:40)
azért nem kicsit abszurd azt állítani hogy a lányok az ilyen oktatási rendszer failek miatt hanyagolják el az olyan tárgyakat amelyek később jó munkát biztosítottak volna. Bocsi én a logikát követtem.

Pedig tévedsz.

Ezeket nem én állítom, hanem a statisztikák és a kutatási eredmények. Én követem a logikát, te pedig a saját véleményedet követed, mert számodra logikusnak tűnik. az a baj, hogy a világ sokkal bonyolultabban működik legtöbbször, hogy csak úgy kilogikázzuk a székben.
Ahol az nemek közötti egyenlőség nagyobb, ott nagyságrendekkel több nő választja a természettudományos vonalat, matematikát, fizikát...
Kutatások bizonyították, hogy ott a lányok is vannak olyan jók ezekben a tárgyakban az iskolában.

Persze amit a fotelben logikusnak vélünk az biztos pontosabb, mint a valóság megfigyelése.

//Amúgy meg az emberek többsége nem logikusan működik, tehát logikus entitásként kezelni őket logikátlan dolog.
Member
Gold: 33,265.80
Sep 20 2014 02:03am
Na megjottem sracok, vegolvasok mindent es igyekszem tetelesen valaszolni mindenre.
Member
Gold: 33,265.80
Sep 20 2014 02:44am
Quote (GRW @ 19 Sep 2014 16:40)
Ez így tévedés. A 2014-es parlamenti választásokon egyedüli pártként tudta növelni a szavazóállományát. kb 1 millióan szavazták rá, ez minden negyedik választót jelenti. a 2010-es választásokhoz képest kb 100.000-150.000 emberrel tudta növelni a szavazótáborát.
A mostani EU-s választásokon a második helyre jött fel a Jobbik, mivel a Baloldali összefogás tagjai külön mérettették meg magukat. Ráadásul a Jobbikos tábor nagy részét hidegen hagyta az EU-s választás, ennek ellenére nem tudta egyik baloldali párt sem megverni voksai számában őket.
Ráadásul hozzá kell tenni azt is hogy a média tudatosan (inkább megrendelésre, utasításra) nem tett említést a Jobbik programjáról, Jobbik rendezvényekről, kampánybeszédeiről és még sorolhatnám. A média nem mutatja be a pártot korrekten, ferdít, ha lehet csak a negatívumokat emeli ki és túlozza el.

Annak a pártnak van jövője.

Attól, hogy a Jobbik népszerűsége valamelyest növekedett még nem lesz vállalható alternatíva. Annó a náci pártra is sokan szavaztak, attól még gondolom (remélem) azt sem tartod vállalhatónak.

A népszerűségük egyszerűen a gazdasági válságra adott tragikus válaszlépések sorának, az elszegényedő munkásosztálynak és a lesüllyedő falvaknak köszönhető.

Itt szeretném tisztázni, hogy annó mkor még fiatal voltam és butus, 18 évesen anno én is hittem abban, hogy lehetséges radikális válaszokat adni a jelenleg fennálló számos társadalmi problémára.

Aztán elkezdtem társadalomtudományokat tanulni és nyílvánvalóvá vált, hogy ez egy álom. A Jobbik egy álom, ami nagyon könnyen változtathatná ezt az országot rémálommá.

Ha beleolvasol a programjukba, meghallgatod amit a politikusaik mondanak, és tályékozódsz az adott témában kicsit te is meg fogod érteni hogy az ötleteik kb. szétvernék az országot.

És akkor téjünk rá a Jobbik (és más pártok) médiajelenlétére.

Először is a Fidesz és a Jobbik viszonyát fontos megértened ahhoz, hogy lásd miért nem gyakran szerepel a fősodratú médiában a Jobbik.

Mind a Fidesz mind a Jobbik populista politikát folytatnak ill. hirdetnek.

Olyan politikát, ami bár szimpatikus sok embernek, mert rövid távon jobb lesz tőle az életük (lsd. rezsicsökkentés) hosszútávon aláássák az ország növekedési potenciálját.

Tehát a Fidesz és a Jobbik bizony vetélytársak, és a média a Fidesz kezében van. De ugyanakkor a Fidesz profitál is a Jobbik jelenlétéből hiszen egy viszonylag gyenge, de stabil párt, tőlük jobbra nyugodtan elbassza 1 millió szavazatát egy olyan pártra ami nem jelent veszélyt számukra.
A Jobbik médiajelenléte és népszerűsége tulajdonképpen csak és kizárólag attól függ amit a Fidesz enged nekik.

Mellesleg nem tudom figyelted-e a választási kampányt májusban, de ha igen akkor feltűnhetett, hogy a Fidesz negatív kampánya kizárólag a baloldali pártok ellen szólt.

A Jobbikot hagyják létezni amíg nem lép rá a Fidesz faszára. És tökmind1 (a Jobbik is bőven ferdít, uszít, stb lásd kurucinfo) hogy mennyi ferdítés jelenik meg róluk, az ő támogatóik úgyse az RTL híradóból értesülnek.
Go Back To Magyar Topic List
Prev15495505515525531468Next
Add Reply New Topic New Poll