Quote (GRW @ 19 Sep 2014 16:40)
Ez így tévedés. A 2014-es parlamenti választásokon egyedüli pártként tudta növelni a szavazóállományát. kb 1 millióan szavazták rá, ez minden negyedik választót jelenti. a 2010-es választásokhoz képest kb 100.000-150.000 emberrel tudta növelni a szavazótáborát.
A mostani EU-s választásokon a második helyre jött fel a Jobbik, mivel a Baloldali összefogás tagjai külön mérettették meg magukat. Ráadásul a Jobbikos tábor nagy részét hidegen hagyta az EU-s választás, ennek ellenére nem tudta egyik baloldali párt sem megverni voksai számában őket.
Ráadásul hozzá kell tenni azt is hogy a média tudatosan (inkább megrendelésre, utasításra) nem tett említést a Jobbik programjáról, Jobbik rendezvényekről, kampánybeszédeiről és még sorolhatnám. A média nem mutatja be a pártot korrekten, ferdít, ha lehet csak a negatívumokat emeli ki és túlozza el.
Annak a pártnak van jövője.
Attól, hogy a Jobbik népszerűsége valamelyest növekedett még nem lesz vállalható alternatíva. Annó a náci pártra is sokan szavaztak, attól még gondolom (remélem) azt sem tartod vállalhatónak.
A népszerűségük egyszerűen a gazdasági válságra adott tragikus válaszlépések sorának, az elszegényedő munkásosztálynak és a lesüllyedő falvaknak köszönhető.
Itt szeretném tisztázni, hogy annó mkor még fiatal voltam és butus, 18 évesen anno én is hittem abban, hogy lehetséges radikális válaszokat adni a jelenleg fennálló számos társadalmi problémára.
Aztán elkezdtem társadalomtudományokat tanulni és nyílvánvalóvá vált, hogy ez egy álom. A Jobbik egy álom, ami nagyon könnyen változtathatná ezt az országot rémálommá.
Ha beleolvasol a programjukba, meghallgatod amit a politikusaik mondanak, és tályékozódsz az adott témában kicsit te is meg fogod érteni hogy az ötleteik kb. szétvernék az országot.
És akkor téjünk rá a Jobbik (és más pártok) médiajelenlétére.
Először is a Fidesz és a Jobbik viszonyát fontos megértened ahhoz, hogy lásd miért nem gyakran szerepel a fősodratú médiában a Jobbik.
Mind a Fidesz mind a Jobbik populista politikát folytatnak ill. hirdetnek.
Olyan politikát, ami bár szimpatikus sok embernek, mert rövid távon jobb lesz tőle az életük (lsd. rezsicsökkentés) hosszútávon aláássák az ország növekedési potenciálját.
Tehát a Fidesz és a Jobbik bizony vetélytársak, és a média a Fidesz kezében van. De ugyanakkor a Fidesz profitál is a Jobbik jelenlétéből hiszen egy viszonylag gyenge, de stabil párt, tőlük jobbra nyugodtan elbassza 1 millió szavazatát egy olyan pártra ami nem jelent veszélyt számukra.
A Jobbik médiajelenléte és népszerűsége tulajdonképpen csak és kizárólag attól függ amit a Fidesz enged nekik.
Mellesleg nem tudom figyelted-e a választási kampányt májusban, de ha igen akkor feltűnhetett, hogy a Fidesz negatív kampánya kizárólag a baloldali pártok ellen szólt.
A Jobbikot hagyják létezni amíg nem lép rá a Fidesz faszára. És tökmind1 (a Jobbik is bőven ferdít, uszít, stb lásd kurucinfo) hogy mennyi ferdítés jelenik meg róluk, az ő támogatóik úgyse az RTL híradóból értesülnek.