d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kikre Fogsz Szavazni 2014 Aprilisaban? > Szavazz Vagy Meghalsz
Prev15455565758237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 22 2014 02:54pm
Quote (ToldiSenior @ 22 Jan 2014 21:03)
Megint újraolvastam a topicot, s maradt néhány komoly kérdés, amire nem válaszoltam.

Sztem az a fair, ha csak olyasmihez szólok hozzá, amivel kapcsolatban vannak ismereteim. Tehát a patikák, közgép,földtörvény, orosz kölcsön, paks-témákat asszem inkább hanyagolom, mert csak felületesen vagyok tájékozott. Nincs időm rendesen hozzáolvasni, így önálló véleményt kialakítani, meg különben is van dolgom: dogákat kell javítanom, készülnöm kell az órákra mert két osztályom is érettségizik + a disszertációmmal is haladnom kell bla-bla-bla...

Trafikügy: nekem az alapvető cél, hogy nehezítsük meg a polgárok, főleg a gyerekek cigihez jutását, szimpatikus, Soha életemben egy slukkot sem szívtam, meglehetősen aggresszív antidohányos vagyok, néha komolyan elgondolkozom azon, hogy az egészet be kellene tiltani, mint a piálást az USA-ban a Prohibition idején (1920-1933), ott akkor minden alkohol illegális volt. És a dohánnyal ezt igenis meg lehetne csinálni. Na ahogy a Fidesz a trafikügyet intézte, az viszont komolyan visszatetsző: dísznek beraktak százvalahány MSZP-havert is, hogy mutogathassák őket, egyébként pedig klientúraépítés, rokonok, haverok tuti fix lóvéja. És az nem válasz, hogy a politikai ellenfelek is ugyanezt csinálják, amikor hatalmon vannak.

Egykulcsos adó: itt van még egy (keresztény szolidaritás) szempont, amit meg kell említenem: az egykulcsos adó a munkahelyteremtés ellen is hat, mert ösztönzi az álláshalmozást, miközben sok jóravaló, de közepes tehetségű vagy gyakorlat nélküli ember meg munka nélkül marad. Egy tömör példa: én, mint nagypofájú bölcsész, angol 5-ös diplomával, a HM NATO főosztályon voltam parancsnoki gyakornok sorkatona koromban. Főleg angol szövegek fordítását, tömörítését bízták rám. Volt pl. a Kurszk tengeralattjáró katasztrófája, akkor volt  szeptember 11., a kubai genocidium-ügy, ukrajnai taposóakna-ügy (ennél többet nem mondhatok , mert meg kellene ölnöm benneteket LoL). A lényeg: egész nap güriztem egy anyagon, az ezredes meg odajön, seperc alatt elolvassa, azt mondja nyomtassam ki, egy piros tollal bejelöl 3 részt, ahol javítani kell, szt mondja hogy holnapra javítsam ki. Kiderült, hogy sokkal gyorsabban olvas és sokkal pontosabban fordít nálam (okok tíz éve járogat Amerikába meg Angliába). A lényeg: amit én csináltam, azt ő negyedannyi idő alatt meg tudta volna csinálni.
        De sztem az összes többi szakmánál is így van: egy kezdő frissdiplomás programozót amire felveszik napi nyolc órában, azt a főnöke 2 óra alatt is meg tudja csinálni. Az egykulcsos adó az a szociális darwinizmust erősíti: hulljon a férgese. Ezért nehéz diploma után állást találni, mert persze mindenhova gyakorlat kell(ene). Ha progresszíven növekvő adó van, akkor nem éri meg túl nagy fizetést kiadni illetve felvenni, ugyanabból a bérkeretből több átlagfizetésű ember is kijön, és ez így szolidáris. Ekkor sem kell félteni a nagyfőnököket, mert a céges kocsik, céges nyaralások stb révén így is marad nekik bőven.

Amint látható, bár párttag vagyok, de komoly (keresztény) kritikával szemlélem a Fidesz döntéseit. A rezsicsökkentés és az oktatás az a téma, amihez érdemben hozzá tudok szólni még. Beismerem, a többi témában dilettáns vagyok és nem akarom nevetségessé tenni magam.

most már tudom hogy viccből fizetnek a 18 éves programozóknak - diploma nélkül - kétszer annyit mint a tanároknak
t4i
Member
Gold: 343.00
Jan 22 2014 02:56pm
Quote (Anarkin @ Jan 22 2014 08:54pm)
most már tudom hogy viccből fizetnek a 18 éves programozóknak - diploma nélkül - kétszer annyit mint a tanároknak
t4i

mennyit keresel dik 200k?
tudnál adni teso elégé levok égve
Member
Gold: 0.00
Jan 22 2014 02:58pm
Quote (Senee @ 22 Jan 2014 21:56)
mennyit keresel dik 200k?
tudnál adni teso elégé levok égve

röhögök
Member
Jan 22 2014 03:01pm
Quote (Anarkin @ Jan 22 2014 09:22pm)
meghallgatnám a történetét, nekem volt 1-2 év kimaradás jspről (amikor actually volt életem)

Quote (tevetava @ Jan 22 2014 09:24pm)
ez

haggyatok már, én csak 2010ben regeltem az oldalra
Member
Gold: 2,280.00
Jan 22 2014 03:03pm
Quote (Senee @ Jan 22 2014 09:50pm)
??

ja de belépek gondolom ingyen dolgoztatnának mint vmi aktivista hát nn az kösz nem szarok rá
de ha kapnék pénzt akkor szivesen támogatnálak titeket

ne csináld már csak csurran cseppen vmi nekem is abbol a pár száz csilliárdból amit lenyulkerásztatok eddig :c

Jó a kérdés.

Én személy szerint mindig lelkesedésből, őszinte keresztény meggyőződésből dolgoztam a pártomért és nem kértem soha pénzt. De ha Te tényleg keresni szeretnél, arra is van lehetőség: az aktivistákat nemcsak ingyen dolgoztatják, pl. amikor kopogtatócédula-gyűjtés volt, akkor a pártalapítványok meg az adományok erejéig lehetett pénzért is csinálni, erre kellett egy szerződést kötni, s teljesen legálisan darabbér van, adózottan megkapod a nettó lóvét, sok egyetemista meg gimnazista csinálta így. Kapsz ilyen kommunikációt segítő füzetkét is, hogy kb. tudd, mit érdemes mondani. De szerintem ezt csak meggyőződésből lehet csinálni, nincsenek tuti receptek. Meg sokszor nem sikerül. De a lényeg a buli az egészben, csomó jó haverod lesz, akikkel hasonló a gondolkodásmódod, akikkel később is össze lehet járni, RL etc.

Gondold csak meg: a demokrácia Amerikában is úgy működök, hogy az a nő, aki nemtommhány millió dollárt gyűjtött a Demokrata Pártnak (a fundraising idején a választások előtt, ebből többek között az aktivistákat is fizetik), az most budapesti amerikai nagykövet!

This post was edited by ToldiSenior on Jan 22 2014 03:23pm
Member
Gold: 21,598.00
Jan 22 2014 03:14pm
Quote (Vismajor @ 22 Jan 2014 21:40)
azdejó topik is volt

lel én akkor 11 éves voltam
Member
Gold: 343.00
Jan 22 2014 04:53pm
Member
Jan 22 2014 05:03pm
Quote (Vismajor @ 22 Jan 2014 21:32)

joey lehugyozott egy négert. azaz nem, mert a gergő volt. vagyis a gergő csak egy pohárba hugyozott, és azzal öntötték le. aztán megitatták vele. a négerrel.
ez jo volt, tetszett
kár, hogy nem voltam itt még akkor :(
bezzeg régen minden jobb volt!

This post was edited by tevetava on Jan 22 2014 05:03pm
Member
Gold: 3,747.73
Jan 22 2014 05:05pm
Quote (tevetava @ Jan 23 2014 12:03am)
joey lehugyozott egy négert. azaz nem, mert a gergő volt. vagyis a gergő csak egy pohárba hugyozott, és azzal öntötték le. aztán megitatták vele. a négerrel.
ez jo volt, tetszett
kár, hogy nem voltam itt még akkor :(
bezzeg régen minden jobb volt!

én is newfag vagyok
azt se tudom kit pselt bele rockerdave a wcbe, de vicces volt
mondjuk meg se néztem nagoyn
Member
Jan 22 2014 05:06pm
Quote (Vismajor @ 23 Jan 2014 00:05)
én is newfag vagyok
azt se tudom kit pselt bele rockerdave a wcbe, de vicces volt
mondjuk meg se néztem nagoyn

ezt a képet nem is vágom
egyébként vicces, hogy így dave postjait olvasgatva ő nagyon keveset változott azóta
Go Back To Magyar Topic List
Prev15455565758237Next
Add Reply New Topic New Poll