d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kikre Fogsz Szavazni 2014 Aprilisaban? > Szavazz Vagy Meghalsz
Prev15354555657237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 2,280.00
Jan 22 2014 02:28pm
Quote (josheide @ Jan 20 2014 04:30am)
Koszonom a valaszod, ez amugy egy egesz erdekes nezopont amivel meg nem nagyon volt dolgom.
Ha lesz egy kis idod akkor majd reszletesebben is megvitathatnank par dolgot (koztuk a mar fenntebb emlitett konkret eseteket).

Nekem egy ilyen elismerő válasz többet ér, mint húsz másik aki idiótának, korlátoltnak, csököttnek, keresztény baromnak, hülyének nevez. Szerencsére nem vagyok sem sértődékeny, sem haragtartó. LoL RoFL
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Jan 22 2014 02:30pm
Quote (ToldiSenior @ 22 Jan 2014 22:03)
Megint újraolvastam a topicot, s maradt néhány komoly kérdés, amire nem válaszoltam.

Sztem az a fair, ha csak olyasmihez szólok hozzá, amivel kapcsolatban vannak ismereteim. Tehát a patikák, közgép,földtörvény, orosz kölcsön, paks-témákat asszem inkább hanyagolom, mert csak felületesen vagyok tájékozott. Nincs időm rendesen hozzáolvasni, így önálló véleményt kialakítani, meg különben is van dolgom: dogákat kell javítanom, készülnöm kell az órákra mert két osztályom is érettségizik + a disszertációmmal is haladnom kell bla-bla-bla...

Trafikügy: nekem az alapvető cél, hogy nehezítsük meg a polgárok, főleg a gyerekek cigihez jutását, szimpatikus, Soha életemben egy slukkot sem szívtam, meglehetősen aggresszív antidohányos vagyok, néha komolyan elgondolkozom azon, hogy az egészet be kellene tiltani, mint a piálást az USA-ban a Prohibition idején (1920-1933), ott akkor minden alkohol illegális volt. És a dohánnyal ezt igenis meg lehetne csinálni. Na ahogy a Fidesz a trafikügyet intézte, az viszont komolyan visszatetsző: dísznek beraktak százvalahány MSZP-havert is, hogy mutogathassák őket, egyébként pedig klientúraépítés, rokonok, haverok tuti fix lóvéja. És az nem válasz, hogy a politikai ellenfelek is ugyanezt csinálják, amikor hatalmon vannak.

Egykulcsos adó: itt van még egy (keresztény szolidaritás) szempont, amit meg kell említenem: az egykulcsos adó a munkahelyteremtés ellen is hat, mert ösztönzi az álláshalmozást, miközben sok jóravaló, de közepes tehetségű vagy gyakorlat nélküli ember meg munka nélkül marad. Egy tömör példa: én, mint nagypofájú bölcsész, angol 5-ös diplomával, a HM NATO főosztályon voltam parancsnoki gyakornok sorkatona koromban. Főleg angol szövegek fordítását, tömörítését bízták rám. Volt pl. a Kurszk tengeralattjáró katasztrófája, akkor volt  szeptember 11., a kubai genocidium-ügy, ukrajnai taposóakna-ügy (ennél többet nem mondhatok , mert meg kellene ölnöm benneteket LoL). A lényeg: egész nap güriztem egy anyagon, az ezredes meg odajön, seperc alatt elolvassa, azt mondja nyomtassam ki, egy piros tollal bejelöl 3 részt, ahol javítani kell, szt mondja hogy holnapra javítsam ki. Kiderült, hogy sokkal gyorsabban olvas és sokkal pontosabban fordít nálam (okok tíz éve járogat Amerikába meg Angliába). A lényeg: amit én csináltam, azt ő negyedannyi idő alatt meg tudta volna csinálni.
        De sztem az összes többi szakmánál is így van: egy kezdő frissdiplomás programozót amire felveszik napi nyolc órában, azt a főnöke 2 óra alatt is meg tudja csinálni. Az egykulcsos adó az a szociális darwinizmust erősíti: hulljon a férgese. Ezért nehéz diploma után állást találni, mert persze mindenhova gyakorlat kell(ene). Ha progresszíven növekvő adó van, akkor nem éri meg túl nagy fizetést kiadni illetve felvenni, ugyanabból a bérkeretből több átlagfizetésű ember is kijön, és ez így szolidáris. Ekkor sem kell félteni a nagyfőnököket, mert a céges kocsik, céges nyaralások stb révén így is marad nekik bőven.

Amint látható, bár párttag vagyok, de komoly (keresztény) kritikával szemlélem a Fidesz döntéseit. A rezsicsökkentés és az oktatás az a téma, amihez érdemben hozzá tudok szólni még. Beismerem, a többi témában dilettáns vagyok és nem akarom nevetségessé tenni magam.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Member
Gold: 3,747.73
Jan 22 2014 02:32pm
Member
Gold: 4.20
Jan 22 2014 02:36pm
Quote (Vismajor @ 22 Jan 2014 21:32)

szetoffoljuk itt a jo kis topicot de amugy eszembe jutott hogy norless konyhai fellangolasa is kibaszott vicces volt
Member
Gold: 21,598.00
Jan 22 2014 02:38pm
Quote (Vismajor @ 22 Jan 2014 21:32)

mi gergővel múlt héten lehugyoztunk egy négert
Member
Gold: 343.00
Jan 22 2014 02:39pm
Toldi nem tudnál nekem vmi olyan melót hogy 100-120 ezerér igy 8 orába itthon nyomnám a forumokat karodskodnék a jo kis rezsicsökkenés mellett fidesz mellett, mondanám milyen jó etc
pár honapra amig megy a kampány nem kellenek ilyen emberek?! én jelentkeznék
Member
Gold: 3,747.73
Jan 22 2014 02:40pm
Quote (MarcusD @ Jan 22 2014 09:38pm)
mi gergővel múlt héten lehugyoztunk egy négert

azdejó topik is volt
Member
Gold: 0.00
Jan 22 2014 02:45pm
Quote (Vismajor @ 22 Jan 2014 21:27)
lemaradtatok csököttről? Hunsubos napjaim legszebbjei voltak

énse vágom
Member
Gold: 2,280.00
Jan 22 2014 02:46pm
Quote (Senee @ Jan 22 2014 09:39pm)
Toldi nem tudnál nekem vmi olyan melót hogy 100-120 ezerér igy 8 orába itthon nyomnám a forumokat karodskodnék a jo kis rezsicsökkenés mellett fidesz mellett, mondanám milyen jó etc
pár honapra amig megy a kampány nem kellenek ilyen emberek?! én jelentkeznék

Szellemes!

Kedves Senee! Szerencsére senki nem akadályoz meg abban, hogy értékrended szerint bármelyik pártba belépj, demokrácia van! Én megtettem 2006-ban és nem bántam meg! Majd nyitok topicot a választások után, hogy milyen jó sztorik voltak aznap az én szavazókörömben, 4 éve is leszavazott vagy ezer ember, nincs időm mesélni sajnos most, de hidd el, a demokráciában az aktív politizálás élménynek sem utolsó.
Member
Gold: 343.00
Jan 22 2014 02:50pm
Quote (ToldiSenior @ Jan 22 2014 08:46pm)
Szellemes!

Kedves Senee! Szerencsére senki nem akadályoz meg abban, hogy értékrended szerint bármelyik pártba belépj, demokrácia van! Én megtettem 2006-ban és nem bántam meg! Majd nyitok topicot a választások után, hogy milyen jó sztorik voltak aznap az én szavazókörömben, 4 éve is leszavazott vagy ezer ember, nincs időm mesélni sajnos most, de hidd el, a demokráciában az aktív politizálás élménynek sem utolsó.

??

ja de belépek gondolom ingyen dolgoztatnának mint vmi aktivista hát nn az kösz nem szarok rá
de ha kapnék pénzt akkor szivesen támogatnálak titeket

ne csináld már csak csurran cseppen vmi nekem is abbol a pár száz csilliárdból amit lenyulkerásztatok eddig :c
Go Back To Magyar Topic List
Prev15354555657237Next
Add Reply New Topic New Poll