Quote (Xrd @ 6 Aug 2013 10:45)
valaki tudna mondani valami korrekt hasazós edzéstervet, ami használ, és fejlődik tőle rendesen a has?
attól függ van-e lehetőséged edzőterembe járni, vagy otthon kéne valami, illetve látványra/erőre/állóképességre/mindegyikre mész-e
mike chang videóiban elég sokféle gyakorlatot mutat (sixpackshortcuts, youtuben megtalálod)
de amúgy az egész alapja az, hogy ne legyen zsír a hasadon, különben hiába izmos, ha eltakarja a párna - viszont az is hülyén néz ki, ha semmi izom nincs rajta és azért kockás, mert 40 kiló vagy
én felváltva szoktam csinálni erőt és állóképességet (erő után izomlázas a has, állóképesség után nem)
erő: harangozás nagy súllyal (átmozgatja a középső hasizmot + ha kicsi mozdulatokat csinálsz ("préseled") akkor a felsőt is), alsó izmokra pedig függeszkedve lábemelés, esetleg súllyal lábakon, oldalra meg lehet russian twistet súllyal
harangozás helyett vannak hasonló gépek, nem tudom milyen terembe jársz, de rá kell jönnöd, hogy melyik izmot mivel terheled és minden csoportra 1 gyakorlatot csinálni
állóképesség: mike chang videóból nyúlva: 20 hasprés vagy lábérintés préselve, majd 20 visszafele hasprés és végül 1 perc plank, mindezt pihenés nélkül és megcsinálva 4-5-ször edzés után