d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev151525354551468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jan 20 2012 02:41am
Quote (A122 @ 20 Jan 2012 09:37)
hát nem tudom
végighallgattam a beszédet
nem találtam benne durva hibát
szerintem elég jól tolta mindenféle segítség nélkül
kifejezetten tetszett, hogy hosszan hangsúlyozta a sport fontosságát

a gond azzal van, hogy egy hiteltelen ember állítanak oda az egész iskola elé, hogy ő papoljon a tisztességről a tanulás fontosságáról...
A tizenéves korosztálynak rendkívül fontos a hitelesség, szerintem az ő személye erősen kontra-produktív ebben az esetben.
Member
Gold: 0.18
Jan 20 2012 02:48am
http://www.sikerado.hu/magyarorszagon/2012/01/20/Orban_Viktor_derulato

"Nem az a legény, aki adja, hanem az, aki állja, és nekünk most állnunk kell, és azt kellett bizonyítanunk, hogy pénzügyi, gazdasági, erkölcsi értelemben az érvek mezején mi álljuk az ütéseket" - fogalmazta meg a véleményét a Strasbourgban történtekre utalva

így hallom a fejemben a hangját ahogy ezt mondja :D
Member
Gold: 3,000.69
Jan 20 2012 05:09am
Quote (A122 @ 20 Jan 2012 09:37)
hát nem tudom
végighallgattam a beszédet
nem találtam benne durva hibát
szerintem elég jól tolta mindenféle segítség nélkül
kifejezetten tetszett, hogy hosszan hangsúlyozta a sport fontosságát

tartalmi rész egy sablonos szöveg, amit persze nehéz megtámadni, inkább a cp által felvázolt dolgokkal van nekem is a bajom...
Member
Gold: 0.00
Jan 20 2012 05:11am
Ma beszélt a rádióban 7 óra körül Orbán de nem mondott semmi újat azon kívül, hogy a jegybankos esküs témát leszámítva beszopják az összes IMF faszt.
Member
Gold: 3,000.69
Jan 20 2012 05:13am
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/20/most_bod_peter_akos_surget_szemelycseret/

daneekának:
Csorgatják a nyálukat az MNB devizatartalékára

Az IMF-fel folytatandó tárgyalások egyik kulcskérdése a Magyar Nemzeti Bankkal kapcsolatos szabályozás, és időről időre előkerül a hírekben a jegybank devizatartaléka. Ezzel kapcsolatban Bod Péter Ákos hangsúlyozta, hogy a jegybanki devizatartalék az, aminek hívják: tartalék, amellyel nem lehet kezdeni semmit, nem használható fel fejlesztésre - hangsúlyozta a közgazdász. Fejleszteni hitelekből lehet, tette hozzá.

Ha a jegybanki tartalék olyan hatalmasra duzzad, mint amilyen például Kínáé, annak egy részét már fel lehet használni például külföldi befektetésekre. Normális esetben azonban a jegybanki devizatartalék mentőeszköz.

Az MNB devizatartaléka elég magas, kicsit talán túl nagy összeg is, „abban az értelemben, hogy a politikusok felfedezték, és a pénz illata megindította a nyálelválasztásukat” – mondta a közgazdász. „Ahhoz azonban nem elég, hogy megfékezze a pánikot, amely kitörne, ha a kormány hozzányúlna a devizatartalékhoz”.

Ezért tartotta nagyon veszélyesnek, amikor decemberben a miniszterelnök is utalt arra, hogy milyen sok pénz van az MNB-ben, és milyen jó lenne ennek legalább egy részét felhasználni vállalkozás-élénkítésére. "A vállalkozásokat az élénkíti, ha a kamatszint alacsony, márpedig, ha eltűnne a devizatartalék egy része, az megingatná a külső pénzpiacok bizalmát, és ennek nagyon súlyosak lennének a következményei" - hangsúlyozta a Corvinus Egyetem tanára.

továbbra is felteszem akkor a kérdést: ki tartja a helyén Matolcsyt, és ki felelős ezért a gazdaságpolitikáért? amúgy szerintem ez egy összehangolt akció Matolcsy ellen a jobboldalról, azért nem lehet véletlen, hogy egy héten belül kb. a 3 legnagyobb jobboldali közgazdász ellene nyilatkozik
Member
Gold: 0.00
Jan 20 2012 05:13am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ Jan 20 2012 01:13pm)
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/20/most%5Fbod%5Fpeter%5Fakos%5Fsurget%5Fszemelycseret/

daneekának:
Csorgatják a nyálukat az MNB devizatartalékára

Az IMF-fel folytatandó tárgyalások egyik kulcskérdése a Magyar Nemzeti Bankkal kapcsolatos szabályozás, és időről időre előkerül a hírekben a jegybank devizatartaléka. Ezzel kapcsolatban Bod Péter Ákos hangsúlyozta, hogy a jegybanki devizatartalék az, aminek hívják: tartalék, amellyel nem lehet kezdeni semmit, nem használható fel fejlesztésre - hangsúlyozta a közgazdász. Fejleszteni hitelekből lehet, tette hozzá.

Ha a jegybanki tartalék olyan hatalmasra duzzad, mint amilyen például Kínáé, annak egy részét már fel lehet használni például külföldi befektetésekre. Normális esetben azonban a jegybanki devizatartalék mentőeszköz.

Az MNB devizatartaléka elég magas, kicsit talán túl nagy összeg is, „abban az értelemben, hogy a politikusok felfedezték, és a pénz illata megindította a nyálelválasztásukat” – mondta a közgazdász. „Ahhoz azonban nem elég, hogy megfékezze a pánikot, amely kitörne, ha a kormány hozzányúlna a devizatartalékhoz”.

Ezért tartotta nagyon veszélyesnek, amikor decemberben a miniszterelnök is utalt arra, hogy milyen sok pénz van az MNB-ben, és milyen jó lenne ennek legalább egy részét felhasználni vállalkozás-élénkítésére. "A vállalkozásokat az élénkíti, ha a kamatszint alacsony, márpedig, ha eltűnne a devizatartalék egy része, az megingatná a külső pénzpiacok bizalmát, és ennek nagyon súlyosak lennének a következményei" - hangsúlyozta a Corvinus Egyetem tanára.

továbbra is felteszem akkor a kérdést: ki tartja a helyén Matolcsyt, és ki felelős ezért a gazdaságpolitikáért? amúgy szerintem ez egy összehangolt akció Matolcsy ellen a jobboldalról, azért nem lehet véletlen, hogy egy héten belül kb. a 3 legnagyobb jobboldali közgazdász ellene nyilatkozik

pill mindjárt elolvasom csak megjött az ebéd és tesóm megzabálja az egészet ha nem lépek közbe
Member
Gold: 2,366.74
Jan 20 2012 12:09pm
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/19/a_kormany_kicsereltetne_a_rendszamtablakat/

mennyit pénzt akarnak még az emberekből kicsavarni
erre most pont szükség van, mert olyan kibaszottul jol állunk anyagilag
komoylan ugy pofán basznék már pár nyomorák politikust
Member
Gold: 343.00
Jan 20 2012 12:14pm
Quote (Inakwo @ Jan 20 2012 06:09pm)
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/19/a_kormany_kicsereltetne_a_rendszamtablakat/

már nem is a bőrt nyúzzák rólunk hanem a csontjainkat kaparják
Member
Gold: 1.00
Jan 20 2012 12:27pm
Quote (Inakwo @ 20 Jan 2012 19:09)

ilyen máshol is van, ha most hirtelen példákat kéne találnom:
németországban 80-85 millió lakos,
egyesült államokban 300 millió lakos...

Itt nálunk annyian élnek, mint ott egy nagyobb városban ^^ semmi értelme... lehúzás.
Member
Gold: 10,257.50
Jan 20 2012 12:32pm
Quote (Inakwo @ 20 Jan 2012 19:09)
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/19/a%5Fkormany%5Fkicsereltetne%5Fa%5Frendszamtablakat/

Hello, Vikikém, te tanyasi tolvaj! Most olvasom, hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék, hogy ez megszorítás, meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok! ... Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem! ...... Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi, bazmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat, a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja, nem?! Aztán, arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sőt!, ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra, még nagyobb kasza! Ezt figyeld: TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő, úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM! Na és ugye, ha valakinek utasa van???? Személyszállítási hozzájárulás! Nem adó, mert az olyan kommunista csökevény! Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! Államosítjátok a THULE-t, és máris hatalmas bevétel! És lehetne egy olyat, hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy fidesz transzparenst, az kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek, minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Aztán még gondoltam olyanra is, hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi! És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni, hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak! És ez is az emútnyocév miatt, különben eszetekbe sem jutna! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya! Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől, és a bánattól, hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda? JÁRDAADÓ! Bzmg! Mekkora ötlet, mi? J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó - persze borsos áron, állami monopóliumban - kártyát, amit mindenkinek kötelezően kellene hordania, és ha a rendőrök (vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség!) meglátják, hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik, annak teljes vagyonelkobzás!!!!!!! Lesz itt rend! Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok! Öllellek és kívánok sok erőt és kitartást!
Go Back To Magyar Topic List
Prev151525354551468Next
Add Reply New Topic New Poll