Ma néztem meg ezt a vámpíros (de trailer alapján zombisnak tűnő) filmet.
http://www.imdb.com/title/tt1464580/A leírásomban szerepel pár olyan alaprészlet a filmből, ami szerintem baromira nem számít spoilernek, de aki semmit nem akar tudni előre a filmről az talán ne olvassa el.
Imdb-n és rottentomatoes-on is elég türhető ratinget kapott, de nekem valahogy nagyon nem jött be. Szinte minden vámpíros/zombis filmet meg szoktam nézni, amit nem gimisek forgattak a nyári szünet alatt, de alig-alig van olyan, aminek sikerülne feloldania a "hogy nem sikerült a katonaságnak megfékeznie a vírus terjedésének" kérdését (mondjuk a rec ilyen volt, amiben egy karantén alá vett házban szabadul el a pokol). Szóval ezzel már nincs is bajom, de miért kell a szereplőknek mindig hülyén viselkedniük? A színészi játék nem volt szar, de már megint nem sikerül egyik karakterrel sem azonosulni, vagy csak nagyon kis mértékben.
Hogy a hülye viselkedésről csak egy példát említsek: ha tudjuk, hogy a vámpírok este másznak elő, mert a napfény odakozmálja testüket az aszfaltra és (ebben a filmben) nincs akkora fizikai erejük, hogy képesek legyenek feltépni a kocsi csomagtartaját/ajtaját, akkor az esti alváshoz miért fekszünk le a szabadban a mérföldekről hívogató tábortűz mellé és miért nem a bezárt, lerácsozott autó biztonságában hajtjuk álomra a fejünket? Vagy ami még kevésbé hihető: egy terhes csaj, mi a fasznak indul el a relatíve nagy biztonságot nyújtó városból, olyan vándorokkal akikkel azelőtt a büdös szót nem beszélt (lestoppolja őket)? HE?
Arról nem beszélve, hogy már megint olyan poszt apokalipitus road moviet forgattak, ami olyan vándorló alakokról szól, akik Kanadába (= New Eden) akarnak eljutni. A Road című filmben tudtam ezzel a vándorlással azonosulni. Itt egyáltalán nem.