d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Felsőoktatás Topik > Bmebme
Prev15051525354327Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Apr 25 2012 07:45am
Quote (josheide @ 25 Apr 2012 14:41)
Itt igen, Calculus + Multivariable Calc is minimum követelmény, de van még pár ajánlott matek kurzus amit meg kell csinálniuk a közgázosainknak.

persze, de ez azért még így elég tág fogalom, mert nem mindegy, hogy mennyire.

itt Mo.-n is van analizis, valszám, linalg a közgázosoknak, mégsem kell hozzá emelt matek. Szóval calculus és calculus között is hatalmas különbség van.

persze elhiszem neked, hogy ott annyira kemény, csak én általában a külföldiek egyetem előtti matek előképzettségéről nem sok jót hallottam.
pl beni mesélte, hogy a tanár hanyatt vágta magát kint, hogy ismeri a másodfokú megoldóképletét meg ilyenek...

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 25 2012 07:46am
Member
Gold: 6,440.13
Apr 25 2012 07:52am
Quote (CyberPunk666 @ Apr 25 2012 02:45pm)
persze, de ez azért még így elég tág fogalom, mert nem mindegy, hogy mennyire.

itt Mo.-n is van analizis, valszám, linalg a közgázosoknak, mégsem kell hozzá emelt matek. Szóval calculus és calculus között is hatalmas különbség van.

persze elhiszem neked, hogy ott annyira kemény, csak én általában a külföldiek egyetem előtti matek előképzettségéről nem sok jót hallottam.
pl beni mesélte, hogy a tanár hanyatt vágta magát kint, hogy ismeri a másodfokú megoldóképletét meg ilyenek...

pre-calculus órán volt

De azt is csak azért vettem fel, mert mondták, hogy a calculus az nagyon brutál és ez egy fokkal könnyebb, ne szivassam magam ... nekem meg fingom nem volt, de gondoltam, hogy oké, hiszek akkor a tanácsadónak. Hát kár volt.

Annyiból állt az óra, hogy másod, harmad, negyed, ötödfokú egyenleteket kellett megoldani ... számológéppel (beírtad az eredményt és megkerested a zéruspontokat, amiket leírtál a lapra ... tadaaam) Minden órán írtunk egy röpdogát az előző óra anyagából, aztán menetrendszerűen bealudtam.
Member
Gold: 33,265.80
Apr 25 2012 07:53am
Quote (beni @ 25 Apr 2012 15:52)
pre-calculus órán volt

De azt is csak azért vettem fel, mert mondták, hogy a calculus az nagyon brutál és ez egy fokkal könnyebb, ne szivassam magam ... nekem meg fingom nem volt, de gondoltam, hogy oké, hiszek akkor a tanácsadónak. Hát kár volt.

Annyiból állt az óra, hogy másod, harmad, negyed, ötödfokú egyenleteket kellett megoldani ... számológéppel  (beírtad az eredményt és megkerested a zéruspontokat, amiket leírtál a lapra ... tadaaam) Minden órán írtunk egy röpdogát az előző óra anyagából, aztán menetrendszerűen bealudtam.

Én elég gyenge vagyok matekból szóval félek a Calctól, nyáron igyekszem megtanulni előre de ez az egy reményem van.

továbbá valaki nem tudja mennyibe kerül egy olyan személyre szabatott öltöny amiben már nem lenne annyira gáz a parlamentben flangálni. a Mostani öltönyöm elég régi és jelentősen kifogytam belőle.

This post was edited by josheide on Apr 25 2012 07:54am
Member
Gold: 3,000.69
Apr 25 2012 07:53am
Quote (josheide @ 25 Apr 2012 15:31)
Amúgy ha középsuliban emelt matekra jártam volna lehet elmentem volna közgazdásznak de anélkül elég kemény lett volna, meg jobban érdekel a politika.

gimi óta soha nem voltam jó matekból, tényleg szinte 0 matektudással mentem egyetemre. volt 2 félév matek (analízis, valszám, lineáris algebra), két félév statisztika és egy félév gazdaságmatek, eljártam különtanárhoz, és simán meglett, azt is megkockáztatom, hogy ha nem lennék ilyen lusta, még saját kútfőből is átmentem volna... szóval g karra nem kell annyira durva matektudás, k kar az már más kérdés. engem a gazdaság, meg a társadalomtudományok is érdekelek, ezért remélem, hogy jó lesz a 2 szakos megoldás...
Quote (beni @ 25 Apr 2012 15:29)
én megmondtam volna, ha engem kérdezel

viszont a NYUAD miatt még mindig jó esélyeid lesznek, ne izgulj

van ikertesód? :O

ja
Member
Apr 25 2012 07:56am
Quote (josheide @ 25 Apr 2012 14:53)
Én elég gyenge vagyok matekból szóval félek a Calctól, nyáron igyekszem megtanulni előre de ez az egy reményem van.

viszonyításképpen, mi ugyanazt megtanuljuk matekból amit a gazdosok, csak nekünk az két három előadás témája ami nekik egy féléves tárgy.

// mondjuk nekünk le is kell adják hamar, mert az első félévben a szaktárgyak fele arról szólt, hogy "majd matekból tanulják, hogy miért jött ez ki..." ^^

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 25 2012 07:59am
Member
Apr 25 2012 07:58am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ Apr 25 2012 02:53pm)
gimi óta soha nem voltam jó matekból, tényleg szinte 0 matektudással mentem egyetemre. volt 2 félév matek (analízis, valszám, lineáris algebra), két félév statisztika és egy félév gazdaságmatek, eljártam különtanárhoz, és simán meglett, azt is megkockáztatom, hogy ha nem lennék ilyen lusta, még saját kútfőből is átmentem volna... szóval g karra nem kell annyira durva matektudás, k kar az már más kérdés. engem a gazdaság, meg a társadalomtudományok is érdekelek, ezért remélem, hogy jó lesz a 2 szakos megoldás...

szerintem K karra sem kellett

eleve a szigorlat tesztes volt, amin át lehetett csúszni ... mekkora faszság már

utána pedig olyan dolgokat tanultunk, aminek a matematikai alapját kurvára nem értette senki igazán ... például: átjött egy tanár az ELTE komplex rendszerek fizikája tanszékről beszélni a dinamikus sztochasztikus módszerekről, aztán igyekeztél valami kis tudást összekaparni, hogy átmenj a vizsgán ... amiből mondjuk szóbeli is volt, de akkor is:

Quote (josheide @ Apr 25 2012 02:53pm)

továbbá valaki nem tudja mennyibe kerül egy olyan személyre szabatott öltöny amiben már nem lenne annyira gáz a parlamentben flangálni. a Mostani öltönyöm elég régi és jelentősen kifogytam belőle.

szerintem itthon 50-60k ból faszás öltönyt veszel már

This post was edited by beni on Apr 25 2012 07:59am
Member
Gold: 33,265.80
Apr 25 2012 08:00am
Quote (beni @ 25 Apr 2012 15:58)

eleve a szigorlat tesztes volt, amin át lehetett csúszni ... mekkora faszság már

utána pedig olyan dolgokat tanultunk, aminek a matematikai alapját kurvára nem értette senki igazán ... például: átjött egy tanár az ELTE komplex rendszerek fizikája tanszékről beszélni a dinamikus sztochasztikus módszerekről, aztán igyekeztél valami kis tudást összekaparni, hogy átmenj a vizsgán ... amiből mondjuk szóbeli is volt, de akkor is:

az fasza, itt néztem és ott kezdődnek az öltönyök a határ meg a csillagos ég lenne. Köszi!
Member
Apr 25 2012 08:02am
Quote (CyberPunk666 @ Apr 25 2012 02:56pm)
viszonyításképpen, mi ugyanazt megtanuljuk matekból amit a gazdosok, csak nekünk az két három előadás témája ami nekik egy féléves tárgy.

// mondjuk nekünk le is kell adják hamar, mert az első félévben a szaktárgyak fele arról szólt, hogy "majd matekból tanulják, hogy miért jött ez ki..." ^^

jó, mondjuk mikor kérdeztem a fizikus haveromat, hogy mi az a martingál, akkor elkezdett regélni valami lószerszámról ...
Member
Apr 25 2012 08:05am
Quote (beni @ 25 Apr 2012 15:02)
jó, mondjuk mikor kérdeztem a fizikus haveromat, hogy mi az a martingál, akkor elkezdett regélni valami lószerszámról ...

nem fikázásból mondtam. írtam, hogy ugyanazt megtanulják, csak ott lassabban adják le. Azért picit tisztelem a közgázosokat mióta nekem is kell tanulnom... én keményen küzdök az ébren maradással meg a koncentrációval közgn...

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 25 2012 08:06am
Member
Gold: 3,000.69
Apr 25 2012 08:06am
Quote (CyberPunk666 @ 25 Apr 2012 15:56)

mármint gazdosok oe-n, vagy hol? azért az se mindegy, hol végzi a képzést az ember

Quote (beni @ 25 Apr 2012 15:58)

hát most van egy ismerősöm aki az én szakom mellett végzi a gazdelemzőt, kurva jó matekból és mindig is imádta, egyetemi versenyeken indul belőle, de azért néha ő is szopik vele, nemtom, az biztos, jogy nehezebb, mint g karon.
Go Back To Magyar Topic List
Prev15051525354327Next
Add Reply New Topic New Poll