Javasolnék egyfajta hasgyakorlatot
Harangozás
Térdelj a felső csiga elé, akassz be egy kötelet, vagy egyenes rudat. Állítsd be a súlyt (lehetőleg ne szerényen). Fogd a kötelet vagy rudat alsó fogással a homlokod elé, és stabilan tartsd a törzsedet, ne ülj a sarkadra. Hajolj előre a hasizom kőkemény megfeszítésével és a hát görbítésével úgy, hogy a fejed csaknem érintse a talajt és közben erősen, és gyorsan préseld ki a levegőt. Az alsó ponton pár pillanatig tartsd meg, majd lassan egyenesedj vissza. Ebből érdemes akár 4-5x25-30 ismétléseket is végezni úgy, hogy minden egyes ismétlésnél kőkeményen ráfeszítesz. Ha jól csinálod, a végén már nem vagy képes feszíteni a hasra és remegsz mint egy nyárfalevél.

mióta csinálom ezt a gyakorlatot megkedveltem a hasazást, sok felülés, lábemelést nem kedveltem annyira, de ez a gyakorlat nagyon jó
3x20-at csinálok, úgy hogy egy sorozat után csinálok még 1 gyakorlatot (lábemelés, haskerék, lábfelhúzás általában) második sorozatnál már nagyon fáj, és feszül, másnapra pedig elég izomlázas szokott lenni, tömegnöveléshez és szerintem ideális, meg gondolom amúgy is, én egy ideig nem tervezek diétát, szálkásítást, amíg tudok tömegelek (100kg szeretnék lenni, ami még elég messze van :s egyenlőre 90kg a cél)