jó sok év androidozás van mögöttem, és most, hogy új telefon vásárlására készülök úgy éreztem illene esélyt adnom a wp8nak, ahogy nyomon követtem egész kiforrta magát a symbianos, wp7es szerencsétlenkedés óta.
A nagy dilemma nálam leszűkítve úgy hangzik, hogy Lumia 1520 vagy Galaxy note 3. A többi túl kicsi(nexus5, htc one m8, sony z3) vagy túl drága(iphone 6 plus), 100 ezrem lenne max a telefonra.
A baj az, hogy nem sokat volt a kezemben wp8as telefon,így nem tudom mi hiányozna belőle az androidhoz képest.
Warez tudom hogy nincs, de vannak e jó és ingyenes appok? Ebook olvasó érdekelne, és ha az van, ingyenes, gépről tudok rámásolni könyveket? Szeretek olvasni telefonon, ha valami újba vágom a fejszém akkor kölcsönkérem ebookban, elolvasom, és ha tetszik akkor megveszem a boltban.(Mármint a rendes könyvet)
Van e legördülő menüje? Mint az androidban felülről, vagy az iosban alulról előgördülő menü(wifi, 3g, fényerő etc)? Ha valami nem jól müködik benne, mennyi az esélyem rá, hogy szoftveresen megoldom magamnak?
Ha androidon nem ment valami csak bepötyögtem googleba és már dobta is mit kell csinálni(nem sok ilyen volt), attól félek, hogy wp8 nem olyan népszerű mint android és napokat várhatok egy bagatell probléma megoldására.
Gépről lehet e filmet másolni a telóra, és milyen formátumokat visz el? Matrojska? 720,1080? Feliratokat jól kezeli?
Csengőhangnak ugye lehet mp3at beállítani? Ezzel riogattak, hogy nem lehet.
Ha rakok bele SD kártyát akkor teljesen kitudja használni mint a droid, vagy szemenszúr, és azt mondja, hogy ez meg ez mehet SD-re, ez meg ez viszont nem, kabd be?
Amire én használnám a telefont:
-Film, sorozat nézés
-Navigálás(gps, offline)
-Ebook könyv olvasás
-Alkalomszerű fényképezés, videózás(tehát ritkán, de akkor az legyen elfogadható minőségű, itt esett ki az 1320)
-Internetezés, jutyub videónézés
-Ppt, doc, pdf fileok olvasása és szerkesztése
-Zenehallgatás
Ezt a kommentet nyomtam be a wp8 topikba a ph-n. Volt már kezemben wp, bár nekem még sosem volt, huzamosabb ideig nem használtam.
Erre a kommentre érkezett válaszok alapján thanks, but no
Meg cp, nincs szoftveres hiba?

Wp8 topik tele van helpdesk igénnyel, nem tudom a pdfet az emailból megnyitni, nem fókuszál a kamera, nem szinkronizál az email cimemmel mert szolgáltatót cseréltem, faszomtudja
Iost meg hagyjuk is, olyanokat tud produkálni h android is csak pislog, van egy pár iphone a közelemben
kíváncsi leszek valamelyik wp fanatikus válaszára, mert tudom hogy innen pár dolgot vagy egyáltalán nem lehet megcsinálni, vagy csak szopás útján
azt hozzá se teszem hogy a vis által felsorolt dolgok közül egy droidos fóni mindent egyszerűen teljesít (persze nem olyan, ami 20k-30k-ba kerül)