Quote (Taszilo.^ @ 31 Mar 2013 22:19)
7km
nem tudom mennyit tudok futni, napi 9 ora melo mellett nem jarok meg edzotaborba, hogy stopperrel merjem, mennyit tudok futni
a terdem miatt nem tudok guggolni, nem tudom mi az a hiit, es nem tudom mi az hogy egyek "rendesen"
csak ilyen alap kerdesek: huzodzkodassal, fekvotamasszal felulessel hogy fog javulni az allokepessegem?
mérjed le, hogy atm mennyit tudsz futni.
bár napi 9 óra meló mellett nem tudom, hogyan lesz időd készülni.
ha guggolni nem tudsz a térded miatt, futni miért akarsz? (nekem is szar volt a térdem, most tudok mindent csinálni rendesen, ha komolyan érdekel infó, akkor privátban...)
guggolás helyett kitörések, akkor.
a futás / ugrókötél mellett azért ajánlott a többi gyakorlatot is végezni mert az állóképesség nem csak az elhatározáson, tüdőn és szíven múlik, hanem az adott izmoknak is van beleszólásuk. --> tehát aki mondjuk maratoni távokat futkos, az nem biztos, hogy eredményes falmászó is, holott mind a kettőhöz szükséges állóképesség.
tovább a verseny amire neveznél nem csak futás, így nem árt, ha a többi részedet is erősíted.
hiit: High-intensity interval training - pl futásnál futsz 30 másodpercet normál tempóban 15 másodpercet sprintben és ezt ismétled addig, ameddig a seggeden is levegőt akarsz venni.
ha valamiben eltér a véleményem az itt többségben képviselttől, akkor az az evés.
szerintem legyél vega (btw, nekem az ízületi problémáim 80% megszűnt 3-4 héttel a húsevés abbahagyása után).
beni is linkelt vegán futóbajnokról cikket, tehát az állóképességet meg lehet oldani úgy is, az 100%. és olcsóbb is. (pláne, hogy szezon jön)
egyél rendesen: sok zöldség, gyümölcs, gabona, lenmagolaj.