MSZPElvileg a legnagyobb ellenzéki párt. Valójában egy tetszhalott, amit a Fidesz tart életben.
Az MSZP szekrényeiben annyi a csontváz, hogy kb. mozdulni nem tudnak, mert kihullik valami. A Fidesznek kepzelhetitek, nem Simon Gabor 800.000 euroja a legnagyobb fegyvere ellenuk. Nem csoda, hogy nem kepesek tevekeny ellenzek lenni.
Es eddig nagyon ugyesen manoverezett a Fidesz: ha kicsit nott a nepszerusege az MSZPnek, mindig sikerult elohuzni valami hasonlot.
Vicces, hogy emellé ha jól emlékszem kb. 1.5 milliárdos tartozást sikerült felhalmozniuk, szoval folyamatosan zárják be az irodáikat, a tagságuk pedig évek óta zsugorodik, a támogatóik nem csak fogyatkoznak, de öregednek is.
Amikor gyakornok voltam náluk, még a főállású alkalmazottak körében is sokan voltak akik kurvára nem hittek az MSZPben, egyszerűen jobb híján tolták az ő szekerüket.
(én is jobb híján mentem hozzájuk, nagyon szerettem volna magyar parlamenti tapasztalatot, és nekik van egy relatíve transzparens gyakornoki programjuk)
Amúgy ők se álltak be a kezdeményezésünk mögé, de ez megintcsak nem lett volna akkora baj, ha nem próbálták volna kihasználni a NOlimpiát (annak ellenére, hogy ők is megszavazták az Olimpiárt a kgy.-n).
És így történt a Szanyis eset, ami után érdekes módon Szanyi futott egy hatalmas kört és interjúkat adott a Fidesz közeli újságokban arról, hogy valszeg minket a Fidesz pénzel, mert egy ilyen kampány százmilliókba kerülne.
Amúgy az MSZP belülről egy rettentően megosztott párt, amit sok belső konfliktus feszít.
Botka is hatalmas harcok árán került csak a párt vezetésére, kurvasokan nem akarták őt, mert ő teljes mértékben elutasítja Gyurcsánnyal az összefogást, míg az elődeit mind sikerült Ferinek becsicskítania.
Hogy meddig élhet túl az MSZP? Ha '18-ban Botka vezetésével nem sikeül valami nagyot alkotniuk, akkor tovább folytatódik a leépülésük, és a demográfiai folyamatok miatt '22-re simán megszűnhetnek releváns politikai szereplőnek lenni. (5-10% közé esnek)
A Momentumnak egy ilyen társasággal semmi értelme az összefogást keresni. Gyakorlatilag öngyilkosság lenne.
Pláne hogy tele van a tagságuk ex MSZMPsekkel, ex-ügynökökkel.