d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Postold Az órarended Topic
Prev14567812Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jan 25 2016 12:22pm
Quote (Jancsipapa @ 25 Jan 2016 20:19)
pont amúgy ez a dolog (Ramsey-számok) azok, amik kiszámításához már a számítógép is kevés :D

pénteki feladat egyik diákomnak : alakítsuk szorzattá a 2x+4y kifejezést
nem ment.

Mond, hogy ez általános iskola felső tagozat, mond hogy az, kérlek.

Nem értem, hogy mi az amiért ennyire nem szeretik és ennyire nem megy az embereknek a matek.
Én mindig is imádtam. Megértem, ha mondjuk nem szereti, de miért szenvednek TÖMEGEK egy érettségi kettesért is (20%) ?
Member
Gold: 80.00
Jan 25 2016 12:26pm
Quote (CyberPunk666 @ 25 Jan 2016 19:22)

Nem értem, hogy mi az amiért ennyire nem szeretik és ennyire nem megy az embereknek a matek.
Én mindig is imádtam. Megértem, ha mondjuk nem szereti, de miért szenvednek TÖMEGEK egy érettségi kettesért is (20%) ?

mert többnyire annyira botrányosan fosul oktatják, hogyha mellé nem mutat érdeklődést (aka leszarja a diák) és még csak nem is zseni, akkor nem fog menni. De általában inkább csak végtelenül leszarják, magától meg nem fogja tudni.
Member
Gold: 206.00
Jan 25 2016 12:28pm
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 25 2016 08:26pm)
mert többnyire annyira botrányosan fosul oktatják, hogyha mellé nem mutat érdeklődést (aka leszarja a diák) és még csak nem is zseni, akkor nem fog menni. De általában inkább csak végtelenül leszarják, magától meg nem fogja tudni.

top 3 mondat, amit hallani szoktam:
1. szerettem a matekot, de aztán jött x. osztályban y tanár
2. egyik évben lemaradtam, utána meg már nem értettem semmit
3. nekem elég a kettes (aztán rájönnek, hogy nincs meg a kettes ill. kell felvételi pontszámhoz :D )
Member
Jan 25 2016 12:33pm
Quote (Cpt_Ghost @ 25 Jan 2016 20:26)

Jó, kb az egyetlen tantárgy volt ami érdekelt (ha jobban belegondolok, akkor pontosan az egyetlen volt), szóval megértem, hogy ha valaki utálja, én utáltam az összes többit (főleg a latint, a németet, a művtörit.. de a sima törit, irodalmat se szerettem).

De azért a kettes szintje kb annyira alacsony (valami 20%), hogy elemi fejben elvégezhető részekből összejön a pont, és még függvénytáblázat és számológép is van, amibe beírva el se lehet kúrni, és ha tudod használni a gépet, akkor kb csak le kell írnod a feladatot.
Mégis megbukik egy rakás ember és szenved a kettesért.

Még nekem is megvolt a hármas latinból, bár a vizsgára egyetlen tételt tanultam meg és azt húztam ki xd, de a történelem is meg a többi is, pedig szívből gyűlöltem mindet.
Member
Gold: 2,496.00
Jan 25 2016 12:33pm
Quote (Jancsipapa @ Jan 25 2016 07:19pm)
pont amúgy ez a dolog (Ramsey-számok) azok, amik kiszámításához már a számítógép is kevés :D

pénteki feladat egyik diákomnak : alakítsuk szorzattá a 2x+4y kifejezést
nem ment.

betoltottem a szajberpank szubrutint

Utana olvastam es bruto forceal keves - azaz nincsen ra okosabb megoldas, de ha van egy kellokeppen eros szamitogeped es erre van kielezve a program akkor azert mukodik.

Gondolom erre nem feltetlenul fognak okosabb megoldast talalni, mert pont az a lenyege hogy nincs rendszer a grafban(illetve emlitettek, hogy brute force helyett az is jo ha bizonyitja hogy nincs ellenpeldaja a talalt kombinacionak - es bar itt mar tenyleg csak talalgatok ez szerintem alapszintu AI feladat, ismet nagy szamitasi igenyekkel). Ellenben a szamitasi teljesitmeny kis tulzassal mar ma is korlatlan es a jovoben csak noni fog.
Member
Jan 25 2016 12:35pm
nvm

fasznak írtam be.

This post was edited by CyberPunk666 on Jan 25 2016 12:36pm
Member
Gold: 2,751.03
Jan 25 2016 12:36pm
Quote (CyberPunk666 @ Jan 25 2016 08:22pm)

annyira nem hihetetlen
ha belegondolok irodalomból én is kettesre mentem kb, jegyeim is úgy néztek ki, aztán mégis négyest adott a tanár, fogalmam sincs miért, érettségire meg ötöst
#magyaroktatás

matek meg pont olyan, amit ha nem értesz egyből, nincs vénád hozzá, akkor többet kell vele szopni
Member
Gold: 0.00
Jan 25 2016 12:38pm
Quote (Jancsipapa @ Jan 25 2016 06:28pm)
top 3 mondat, amit hallani szoktam:
1. szerettem a matekot, de aztán jött x. osztályban y tanár
2. egyik évben lemaradtam, utána meg már nem értettem semmit
3. nekem elég a kettes (aztán rájönnek, hogy nincs meg a kettes ill. kell felvételi pontszámhoz :D )

általánosban tanítasz?
bár igazából tök mindegy, mindenképpen szomorú
kedvencem az index cikk volt múlt héten : " sírva jöttek ki a gyerekek a matematika szintfelmérőről "
nagyon nevettem
Member
Gold: 0.00
Jan 25 2016 12:41pm
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Jan 25 2016 06:36pm)
annyira nem hihetetlen
ha belegondolok irodalomból én is kettesre mentem kb, jegyeim is úgy néztek ki, aztán mégis négyest adott a tanár, fogalmam sincs miért, érettségire meg ötöst
#magyaroktatás

matek meg pont olyan, amit ha nem értesz egyből, nincs vénád hozzá, akkor többet kell vele szopni

addig oké, hogy nem feltétlenül midnenkinek erőssége a matek, de nem hiszem el, hogy általános meg középiskolában olyan szinten durva dolgokat nyomnának a fejükbe, amit nem lehet megérteni, ha leül a seggére és átnézni
mert ugyebár nyilvány kurva sok más fontos dolga van még ennyi idősen az embernek és nincs idejük tanulni
Member
Gold: 0.92
Jan 25 2016 12:43pm
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Jan 25 2016 06:36pm)
annyira nem hihetetlen
#magyaroktatás

nálunk anno töriből volt h más tételeket kaptam mint amit meg kellett volna tanulni, aztán tanár ötöst adott, fingom se volt mi történt érettségin, nyelvtan + irodalmat egyáltalán nem tanultam mert hát topkek ugyis kiírom valami retard könyv összefoglalóját, egyedül matekot tanultam

aztán jött az egyetem és jól seggből szájba kúrtak mindenből

#életem

This post was edited by rapiddani on Jan 25 2016 12:43pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev14567812Next
Add Reply New Topic New Poll