Quote (Anarkin @ 22 May 2015 11:55)
jó, te egy féle dolgot eszel öt éve, grammra kimérve
nem túl mérvadó
részletezhetnéd azt a 23412342 dolgot
tartósítják a zsemlét?
aidsel itatott ízfokozó a pácban?
tegnap a KFC-ben ettem és éreztem ahogy kioldódik a mocskos multinacionális cég termékéből a méreg
Nezzunk parat a hivatalos, mcdonald'sos osszetevos listabol:
REGULAR BUN:
Ingredients: Enriched Bleached Flour (Wheat Flour, Malted Barley Flour, Niacin, Reduced Iron, Thiamin Mononitrate, Riboflavin, Folic Acid), Water, High Fructose
Corn Syrup, Yeast, Soybean Oil, Contains 2% or Less: Salt, Wheat Gluten, Leavening (Calcium Sulfate, Ammonium Sulfate), May Contain One or More Dough
Conditioners (Sodium Stearoyl Lactylate, DATEM, Ascorbic Acid, Azodicarbonamide, Mono and Diglycerides, Monocalcium Phosphate, Enzymes, Calcium Peroxide),
Calcium Propionate (Preservative).
CONTAINS: WHEAT.
SOUTHERN STYLE CRISPY BREAKFAST CHICKEN BREAST FIL:
Ingredients: Chicken Breast with Rib Meat, Water, Sugar, Salt, Modified Tapioca Starch, Spice, Yeast Extract, Sodium Phosphates, Carrageenan, Maltodextrin,
Natural (Plant Source) and Artificial Flavors, Gum Arabic, Sunflower Lecithin. Battered and Breaded with: Wheat Flour, Water, Sugar, Salt, Modified Food Starch,
Yellow Corn Flour, Leavening (Baking Soda, Sodium Aluminum Phosphate, Sodium Acid Pyrophosphate, Monocalcium Phosphate), Wheat Gluten, Spice, Gum
Arabic, Natural Flavors (Plant Source), Extractives of Paprika
pl Nátrium-aluminium-foszfat, sutoporban is van, meg sok masban is, vesed a folos aluminiumot kivalasztja, mar ha rendesen mukodik es ki tudja valasztani, ha nem akkor felhalmozodik, bumm szivtal.
Gumi arabikum mondjuk eleg faszsag volt, amikor felhypeoltak, mert azt konnyebben feldolgozza a szervezeted ilyen mennyisegekben.
Keresem bazdmeg a huspogacsa osszetevoit, de csak nem akar meglenni.
De pl ott van egy rakas tartosito szer, amiknek legtobbjenel szerintem hosszutavu mellekhatasai csak siman nem ismertek meg.
Nem 1-2 alkalommal ott evesrol van szo (pl en is kajalok ott nagyjabol evente egyszer), hanem a folyamatosrol es nem azt kell nezni baszki, hogy zoldseg van benne, meg faszom, hanem az, hogy minden egyes etelukbe itt van peneszedesgatlo/tartosito/izfokozo adalek es sok mestersegesen eloallitott. Majd lehet, hogy 100 ev mulva ismerni fogjuk a hosszutavu mellekhatasait.
Na jo aluminiumtultenges elvileg alzheimerert felelos vagy mi, vagy is valoszinuleg(?)