Quote (beni @ 13 Feb 2015 22:58)
dettó
Mások meg külön kértek számológépet az irodai beszerzésnél...nem is értem miért.
Én nagyon szeretem a számológépet használni, mert gyorsabb.
Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy nem sima, hanem egy tényleg fasza gépem van, de ha sokat kell számolni (nem sokszor ugyanazt, hanem sok külön dolgot), akkor azzal tolom.
De az ilyen összead-kivon-szoroz-oszt gépeknek tényleg semmi értelme egy számítógép mellett.
Főleg tanulásnál, hiába ülök gép előtt, azt jobban szeretem.
Quote (beni @ 13 Feb 2015 22:57)
Ideális esetben egy titkárnő sok mindenre képes és óriási segítséget jelent. Gyakorlatilag viszont olyan világban élek, ahol még a postát is én adom fel. Illetve ahol a HR-es nem csak távolról sem képes olyan dolgokra, mint amire hivatott (megfelelő felvételi eljárás kidolgozása, munkavállalók monitorizálása, feedback gyűjtése, motivációjuk figyelembe vétele, stb stb), de mondjuk egy interjúztatásnál olyan kérdéseket is feltesz, amit törvényileg is tilos (Hány éves? Akar e gyereket? Van e családja/férje/stb).
Nálunk azért ilyen nem fordulhatna elő, nagyon figyelnek minden ilyenre, de közben furcsa mód senki sem görcsösen. Mintha mindenkinek alap lenne (vagyis tulajdonképpen az is).
Szóval szerencsére nagyon jó helyünk van.
Az egyetlen osztály, amit viszont nálunk is mindenki szégyell, az a HR, mert hihetetlen, hogy miket tolnak...
Valami nagyon durván idióták gyülekezete.
apró kiegészítés, hogy nálunk a hr sokszor csak kb megbeszéli a találkozót, de interjú már nekem pl nem volt velük... Nem bízzák rájuk...
This post was edited by CyberPunk666 on Feb 13 2015 03:06pm