d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Kéne Egy Program
Prev145678Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,440.13
Feb 13 2015 02:57pm
Quote (CyberPunk666 @ Feb 13 2015 09:40pm)
Mondjuk szerintem a titkárnő egy nagyon komoly munka ott, ahol tényleg titkárnői munkát végeznek.

Jól kell tudni beszélni, ismerni kell az illemet, tudni kell jól fogalmazni, helyesen írni, nyelvet beszélni, szervezni, leveleket formázni, akár körlevelet stb...
Szerintem a valóságban köze nincs a sztereotípiákhoz.

Meg nem mindegy, hogy valami egy szakmának eszköz, vagy cél. A vba programozás egy a száz feladatból a felhasználói többségének, a hivatásos programozónak meg az a fő feladata, hogy programot tervezzen/írjon

Ideális esetben egy titkárnő sok mindenre képes és óriási segítséget jelent. Gyakorlatilag viszont olyan világban élek, ahol még a postát is én adom fel. Illetve ahol a HR-es nem csak távolról sem képes olyan dolgokra, mint amire hivatott (megfelelő felvételi eljárás kidolgozása, munkavállalók monitorizálása, feedback gyűjtése, motivációjuk figyelembe vétele, stb stb), de mondjuk egy interjúztatásnál olyan kérdéseket is feltesz, amit törvényileg is tilos (Hány éves? Akar e gyereket? Van e családja/férje/stb).
Member
Gold: 0.00
Feb 13 2015 02:58pm
Quote (beni @ Feb 13 2015 08:57pm)
Ideális esetben egy titkárnő sok mindenre képes és óriási segítséget jelent. Gyakorlatilag viszont olyan világban élek, ahol még a postát is én adom fel. Illetve ahol a HR-es nem csak távolról sem képes olyan dolgokra, mint amire hivatott (megfelelő felvételi eljárás kidolgozása, munkavállalók monitorizálása, feedback gyűjtése, motivációjuk figyelembe vétele, stb stb), de mondjuk egy interjúztatásnál olyan kérdéseket is feltesz, amit törvényileg is tilos (Hány éves? Akar e gyereket? Van e családja/férje/stb).

atyaúristen 8d
Member
Feb 13 2015 02:58pm
Quote (Anarkin @ Feb 13 2015 09:52pm)
Én rohadtul szeretem az excelt, két számot össze kell adni, már nyitom is

dettó

Mások meg külön kértek számológépet az irodai beszerzésnél...nem is értem miért.
Member
Warn: 10%
Feb 13 2015 03:01pm
Quote (beni @ Feb 13 2015 08:58pm)
dettó

Mások meg külön kértek számológépet az irodai beszerzésnél...nem is értem miért.

Win+R--calc-enter kombo meg az excelnel is gyorsabb:D
Member
Gold: 1.00
Feb 13 2015 03:04pm
Quote (beni @ 13 Feb 2015 22:58)
dettó

Én nagyon szeretem a számológépet használni, mert gyorsabb.
Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy nem sima, hanem egy tényleg fasza gépem van, de ha sokat kell számolni (nem sokszor ugyanazt, hanem sok külön dolgot), akkor azzal tolom.
De az ilyen összead-kivon-szoroz-oszt gépeknek tényleg semmi értelme egy számítógép mellett.

Főleg tanulásnál, hiába ülök gép előtt, azt jobban szeretem.

Quote (beni @ 13 Feb 2015 22:57)

Nálunk azért ilyen nem fordulhatna elő, nagyon figyelnek minden ilyenre, de közben furcsa mód senki sem görcsösen. Mintha mindenkinek alap lenne (vagyis tulajdonképpen az is).
Szóval szerencsére nagyon jó helyünk van.

Az egyetlen osztály, amit viszont nálunk is mindenki szégyell, az a HR, mert hihetetlen, hogy miket tolnak...
Valami nagyon durván idióták gyülekezete.
apró kiegészítés, hogy nálunk a hr sokszor csak kb megbeszéli a találkozót, de interjú már nekem pl nem volt velük... Nem bízzák rájuk...

This post was edited by CyberPunk666 on Feb 13 2015 03:06pm
Member
Feb 13 2015 03:06pm
Quote (llllllllllll @ Feb 13 2015 09:58pm)
atyaúristen 8d

Múltkor 10 embert interjúztattam két hét alatt. A felén ott ült a HR-es. Fizikailag fájt.

Pályakezdő lány, sosem volt munkahelye, végzés előtt áll (államvizsga, utolsó vizsgaidőszak hiányzik). Ezt szépen megtárgyaltuk, de a CV-ből is látszott.

Jönnek a HR kérdések.

- Fiúkkal vagy lányokkal szeretsz inkább együtt dolgozni?
- Még sosem dolgoztam sehol.
- Jah értem. Hogyan jöttél ki az eddigi főnökeiddel?
- ...ööö....még nem volt
- Aha. Ha mondjuk a főnököddel konfliktusba keverednél, akkor hogyan kezelnéd..
- Hát. Nem igazán tudom. Még nem volt ilyen.
- Inkább reggel vagy aktív, vagy inkább este?
- Inkább este
- Előfordult, hogy elkéstél a munkahelyedről?
- Mint mondtam még nem volt munkahelyem.
- Jah igen, persze persze. Akkor az iskolából?
- Nem nagyon.
- Értem. Hány éves is vagy? Pesten laksz? Van barátod? Gyereket akarsz majd? Nem mintha az baj lenne, nálunk dolgozik kismama is...

Most ha azt hiszed, hogy túlzok, akkor meg kell említenem, hogy élőben ez sokkal durvább volt. Volt még vagy 10 hülye kérdés, hogy mi lennél inkább pillangó vagy toltartó és kész.

Quote (Eoghan @ Feb 13 2015 10:01pm)
Win+R--calc-enter kombo meg az excelnel is gyorsabb:D

gyorsaság egy dolog, de excelben azt is látom, ha félreütöttem egy számot véletlen

This post was edited by beni on Feb 13 2015 03:08pm
Member
Feb 13 2015 03:08pm
Quote (beni @ Feb 13 2015 09:06pm)
Múltkor 10 embert interjúztattam két hét alatt. A felén ott ült a HR-es. Fizikailag fájt.

Pályakezdő lány, sosem volt munkahelye, végzés előtt áll (államvizsga, utolsó vizsgaidőszak hiányzik). Ezt szépen megtárgyaltuk, de a CV-ből is látszott.

Jönnek a HR kérdések.

- Fiúkkal vagy lányokkal szeretsz inkább együtt dolgozni?
- Még sosem dolgoztam sehol.
- Jah értem. Hogyan jöttél ki az eddigi főnökeiddel?
- ...ööö....még nem volt
- Aha. Ha mondjuk a főnököddel konfliktusba keverednél, akkor hogyan kezelnéd..
- Hát. Nem igazán tudom. Még nem volt ilyen.
- Inkább reggel vagy aktív, vagy inkább este?
- Inkább este
- Előfordult, hogy elkéstél a munkahelyedről?
- Mint mondtam még nem volt munkahelyem.
- Jah igen, persze persze. Akkor az iskolából?
- Nem nagyon.
- Értem. Hány éves is vagy? Pesten laksz? Van barátod? Gyereket akarsz majd? Nem mintha az baj lenne, nálunk dolgozik kismama is...

Most ha azt hiszed, hogy túlzok, akkor meg kell említenem, hogy élőben ez sokkal durvább volt. Volt még vagy 10 hülye kérdés, hogy mi lennél inkább pillangó vagy toltartó és kész.

visítok :rofl:

csaj helyében az első dolgom lett volna, ha nem kaptam még egyvérzést, hogy interjú után megyek perelni
Member
Gold: 1.00
Feb 13 2015 03:11pm
Haverom nője phd-zik és ezért bsc-seket kell oktatnia.

Labort tart, ahol mikroszkóppal kellett férgeket keresniük egy petri csészében.

Egy csoport (nem egy személy, hanem többen közösen) megkérdezték, hogy hogyan kell odébb vinni a képet.
Ez most totál komoly, nem esett le nekik, hogy a csészét kéne mozgatni a mikroszkóp alatt.

Ez egy biológus bsc képzés.

Szóval akármit el tudok hinni, sőt biztos, hogy még annál is van hülyébb...

This post was edited by CyberPunk666 on Feb 13 2015 03:12pm
Member
Feb 13 2015 03:11pm
Quote (llllllllllll @ Feb 13 2015 10:08pm)
visítok :rofl:

csaj helyében az első dolgom lett volna, ha nem kaptam még egyvérzést, hogy interjú után megyek perelni

De a legszörnyűbb az volt, hogy leültem vele beszélni a második után, hogy mondom tök fasza volt ez így, csak most pályakezdők jönnek és nem kell mindegyiknél megkérdezni, hogy mi volt az előző munkahelyén. Meg annyira ezt a terhesség témát se erőltetném (azon túl, hogy 23 évesek kb).

Következő interjún dettó ugyanazokat a kérdéseket nyomta el. És miért? Mert a kis tuti kinyomtatott lapjáról olvasta fel őket. Kegyetlen volt.

Eszembe jutott még egy kérdés.

Mit jelent neked a felelősségválalás?
Member
Feb 13 2015 03:14pm
Quote (CyberPunk666 @ Feb 13 2015 10:11pm)
Haverom nője phd-zik és ezért bsc-seket kell oktatnia.

Labort tart, ahol mikroszkóppal kellett férgeket keresniük egy petri csészében.

Egy csoport (nem egy személy, hanem többen közösen) megkérdezték, hogy hogyan kell odébb vinni a képet.
Ez most totál komoly, nem esett le nekik, hogy a csészét kéne mozgatni a mikroszkóp alatt.

Ez egy biológus bsc képzés.

Szóval akármit el tudok hinni, sőt biztos, hogy még annál is van hülyébb...

:D Erről eszembe jut az a screenshot, amit egy fórumon lőtt valalki. Beoltak egy fejhallgatós simely-t ... valami ilyesmit .... d(O.o)b ... és az egyik csávó megkérdezte, hogy csinált fordított d betűt....
Go Back To Magyar Topic List
Prev145678Next
Add Reply New Topic New Poll