Quote (TresholdOfUniverse @ 27 Jan 2015 22:56)
Perpill van egy ugyem valamilyen behajtoceggel.
Kb 6 evvel ezelott tsystemes netem volt amirol masra valtottam, es a valtas foltetele volt hogy ne legyen tartozasom a tsystemmel szemben ugye.
Tavasszal kitalalta a tsystem hogy valamikor regen egy honapiot nem fizettem be(~4500 forint), es ezt a tartozasomat eladta egy behajto cegnek, valami eosfaktor vagy mi a banat.
Namost ezek szeretnenek kiszamlazni nekem valami 7-8000 forintot ennek fejeben, es mar elso korben birosaggal fenyegettek, de a mai napig nem tudom melyik szamlarol van szo - december ota kernek le valami papirt a tsystemstol. Tobbszor is probalkoztak mindenfele modon elerni, rabeszelni erre arra, hivtak koran reggel, keson este etc es huzodik a dolog. Mondjuk azota nem fenyegetoznek miota megmondtam nekik hogy minden be kell legyen fizetve,
de azert kibaszottul verlazito hogy x ev utan ezt kilehet talalni es baszogatni vele az embert. Mondjuk nem dolgozok messze ennek az eosnak az irodajatol, alkalomadtan kenyelmesen fel lehet gyujtani.
Ptk szrint 5 ev utan elevul a dolog, a koveteles nem az akarmeddig fenn alhat, de 5 ev utan nem tudjak birosag elott ervenyesiteni a jogaikat a behajtassal kapcsolatban. Ptk. 6:23.§. (1)-ja.
This post was edited by Baleee on Jan 27 2015 03:04pm