Quote (josheide @ 2 Jan 2015 15:30)
Pont ez a dolog lenyege. Megerteni, hogy honnan ered az adozas es az ujraosztas otlete, majd ezeket szembeallitani a tulajdonhoz valo joggal.
Aki dolgozik az fizeti a 16%-os szjat , a 27%-os Afat, es meg tucatnyi kisebb-nagyobb adot es jarulekot.
A munkad gyumolcsenek tobb, mint a felet elveszi az allam, majd ujraosztja azt valamilyen elv szerint. Ezt elfogadjuk, mert igy mukodhet a tarsadalmunk.
Ez a problema egy mikrotarsadalomra vetiti le ugyanezt a dolgot es teszi mindezt ugy, hogy oszthatatlan a munkad gyumolcse.
Csak egy furulya van, es bar az nem _szukseges_ egyik gyereknek sem, mind akarjak. Az hogy melyiknek adnad, csak rajtad mulik, es a te prioritasaidon az eletben.
Azért hülyeség szerintem ez, mert nem azért fizetem be az adót hogy bélának legyen furulyája, hanem, hogy legyenek utak amiken mehetek, lámpa az utcán ami világítson nekem, ha bemegyek a kórházba akkor ellássanak engem
Ami meg a nyomirultak megsegítésére megy az nagyon apró töredéke az adónak, nem hogy elveszi az egész pénzed az állam, hogy valakinek vegyen belőle furulyát
Mennék is fáklyával lázongani
Kb köze sincs ennek hozzá
This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 2 2015 08:43am