d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Diablo Film
Prev14567816Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 80.00
Nov 15 2014 03:11pm
Quote (CyberPunk666 @ 15 Nov 2014 22:07)
Mint írtam nekem ez a véleményem.
Nincs bajom vele, ha van benne egy kis érzelmi szál, csak a hollywoodi megoldással van bajom, ahol mindig túldomborítják.
Vannak jó filmek, jó érzelmi szállal, de egy rakás filmet basztak már el vele.

Egy starcraft story hollywoodi stílusban:
jim-sarah szerelem, bó'dogság.
Szomorú elszakadás, agonizálás. <extraként árulás>
Egymásratalálás és bosszú a gonoszon, aki elválasztotta őket.

Az egész megspékelve olyan akciójelenetekkel, hogy egyedül lőnének le ugrándozva szaltózgatva hatszáz ellenfelet.

Ez mind benne van a storyban, de a tálalása ennyire egyszerű és elbaszott lenne, mint ahogy leírtam. [ugye mennyire el lehet kúrni egy jó storyt, ha a hangsúlyokat elmozdítjuk?]
Ne mond, hogy nem történt már meg ez így a filmgyártás történetében vagy ezerszer.
Így csinálnak egy komplex történetből egy hollywoodi fost.

Elég durva belegondolni, de egy warcraft 3 vagy starcraft videó a mai napig jobban üt, mint az újat. Még a d2 videói is jobban tetszenek a hároménál.
Egyedül a wow az ami szerintem a wod eddigi klipjeivel hozza a szintet.

De videóban szerintem egyértelműen rosszabb lett a blizz. <az csak hab a tortán, hogy azok ráadásul kurvarégiek és még így is jók>

nyilván ha szarul csinálják meg szar lesz, de én azt mondom, hogy simán lehet belőle jót csinálni
és azért elég hamar átugrottál a dolgokon
azért a főhős szerelméből mégis csak főgonosz lesz (egy jódarabig), ami azért nem egy túl gyakori törés szerintem
meg geci sok a backstabbing az ilyen sztorikban, és akkor ez még csak a terrán vonal volt, a protoss vonal tassadarral meg a darktemplarokkal is eleg jo lehetne.
Member
Gold: 1.00
Nov 15 2014 03:17pm
Quote (Cpt_Ghost @ 15 Nov 2014 23:11)
meg geci sok a backstabbing az ilyen sztorikban, és akkor ez még csak a terrán vonal volt, a protoss vonal tassadarral meg a darktemplarokkal is eleg jo lehetne.

Pontosan ez az ami miatt egyáltalán nem egyértelmű, hogy egy jó játéktörténetből jó filmet lehet csinálni.
A diablonál is pont arról dumáltunk, hogy túl sokfelé ágazik és ezért nagyon nehéz ezt filmbetenni, mert nincs lehetőség ennyi fele elkalandozni.
Már az is nagy probléma, ha egy vonalon sok az előzmény és utalás, de hogy ezer féle szálon minden szálon ez legyen?

Pont ez a legnagyobb különbség egy játék és egy film történetvezetése között.
A játékban akár ugyanazt is végignyomhatod több szempontból, vagy totál tagolva és majd összekapcsolódik.
Egy filmben nem lehet 2-3 szálnál többet nyomni és majd lesz valami a végére.

Oda kell főszál és azon 1-2 mellékszál fér el.

A játék a történetet is sok-sok órában adja elő. Szerintem, ha csak a dialógusokat és videókat kivesszük belőle is önmagában többet kapunk, mint egy film hossza, és még kell bele valami jelenetet is tenni, ahol megjelenik az a sok dolog.

Ha visszaolvasol a diablo 1-et is azért tartottam jobbnak a kettőnél, mert ott még végig lehet tolni 1 szálon visszaemlékezésekkel a történetet.
A kettőnél már annyi mindent kéne tudni, hogy hű maradj a történethez...

This post was edited by CyberPunk666 on Nov 15 2014 03:18pm
Member
Nov 15 2014 03:20pm
Quote (CyberPunk666 @ 15 Nov 2014 22:17)
Pontosan ez az ami miatt egyáltalán nem egyértelmű, hogy egy jó játéktörténetből jó filmet lehet csinálni.
A diablonál is pont arról dumáltunk, hogy túl sokfelé ágazik és ezért nagyon nehéz ezt filmbetenni, mert nincs lehetőség ennyi fele elkalandozni.
Már az is nagy probléma, ha egy vonalon sok az előzmény és utalás, de hogy ezer féle szálon minden szálon ez legyen?

Pont ez a legnagyobb különbség egy játék és egy film történetvezetése között.
A játékban akár ugyanazt is végignyomhatod több szempontból, vagy totál tagolva és majd összekapcsolódik.
Egy filmben nem lehet 2-3 szálnál többet nyomni és majd lesz valami a végére.

Oda kell főszál és azon 1-2 mellékszál fér el.

A játék a történetet is sok-sok órában adja elő. Szerintem, ha csak a dialógusokat és videókat kivesszük belőle is önmagában többet kapunk, mint egy film hossza, és még kell bele valami jelenetet is tenni, ahol megjelenik az a sok dolog.

Ha visszaolvasol a diablo 1-et is azért tartottam jobbnak a kettőnél, mert ott még végig lehet tolni 1 szálon visszaemlékezésekkel a történetet.
A kettőnél már annyi mindent kéne tudni, hogy hű maradj a történethez...

én úgy csinálnám a filmet, hogy végigkísérem raynort az útján
úgy kb mindent érint és csak egy szálon fut a történet.
Member
Nov 15 2014 03:22pm
Quote (Cpt_Ghost @ 15 Nov 2014 22:20)
én úgy csinálnám a filmet, hogy végigkísérem raynort az útján
úgy kb mindent érint és csak egy szálon fut a történet.

és akkor lehet csinálni ilyen epic befejezést ahogy kiáll a krú a hyperion hídjára mint kb az expendablesben és viva la revolucion hheheheh
és akkor onnan lehet folytatni, csinálni kell ebből is egy trilógiát és akkor van idő.
bumm.
Member
Gold: 3,747.73
Nov 16 2014 08:08am
jokis fantasy köntösben menő cgivel szerintem kibaszott jó lenne
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 16 2014 09:20am
Quote (beni @ 15 Nov 2014 19:47)
2/3-os sikerstory?

és tényleg ^^
Member
Gold: 69.85
Nov 16 2014 09:25am
Bezzeg arra hogy a tukortojast kanallal vagy villaval eszik, azavaztak 140en.
Member
Gold: 43.51
Nov 16 2014 09:42am
diablo hármat a cgi jelenetekért voltam képes csak végigülni, olyanokból meg tudnék nézni egy jó másfél-két órát
Member
Gold: 343.00
Nov 16 2014 09:49am
meg lehetne csinálni jóra is meg el is lehet baszni ofc
Member
Gold: 710.00
Nov 16 2014 09:54am
Quote (Baleee @ 16 Nov 2014 17:25)
Bezzeg arra hogy a tukortojast kanallal vagy villaval eszik, azavaztak 140en.

igen mer mindenki csinált 5 multit nehogy a kanál nyerjen
szánalmas bagázs
Go Back To Magyar Topic List
Prev14567816Next
Add Reply New Topic New Poll