Quote (daneeka10 @ 22 Feb 2014 15:57)
en olyasmire gondoltam inkabb, hogy egyre tobb nagyvaros van ahol belathato idon belul tobbsegbe kerulhetnek bevandorlo kissebbsegek, (szoval nem kell, hogy az olajmezoikrol sarkunyhokbol megindulva igazzanak le minket) kvazi kihasznaljak a fejlett infrastrukturaink mikozben szellemileg korlatozva vannak a vallasuk altal, best of both worlds, mi meg meg ra is jatszunk azzal, hogy novekvo sebeseggel csokkentjuk a letszamunk
ahol meg elegen vannak mar most be akarjak tartatni neha a sajat vallasi torvenyeiket, nem hiszem, hogy megallnanak itt amikor mar totalis tobbsegben lesznek
szerk: olvastam amugy olyan kutatast is, hogy europai kornyezetbe beerve iszlam/muszlim kozossegeknek is visszaesett a nepszaporulata ugyhogy ki tudja
Pontosan ezt akartam mondani. Meg az obol menti orszagokban is, ahol a gyerekvallalasert tenyleg ket kezzel szorja az allam a penzt, mint a UAE (1.74) , Qatar (2.23) , ott is masszivan esik a fertility rate.
Az europai allamok nagyvarosai pedig barmennyire tamogatjak is a bevandorlokat, nem a 4-5 gyerekes csaladokra vannak tervezve.
Aki elso generacios amerikai muszlimot ismerek az mind viszonylag halado gondolkodasu, aki pedig masodik + generacios az szinte teljesen integralodott es a vallas mar egesz jol hatterbe szorult az eleteben, nem akar sok gyereket, etc.