d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Hóhelyzet Másképpen
Prev1456789Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 17 2013 11:37am
Quote (-joey- @ 17 Mar 2013 18:32)
Amikor hétfőn megkérdeztem a volt kollégámat, mit csinálnak 15-én, azt mondta, hogy lemondták a programot, mert "kurva szar időt mondanak hétvégére". Most akkor lehet vitatkozni, hogy volt-e előrejelzés vagy nem.

előrejelzés mindenképpen volt, már talán 2 hete is lehetett hallani hogy visszajön a havazás
csak azt mondtam hogy nem így adták azért elő közel sem

+ ők is le akarták mondani, csak nem tudták
és ha összeadjuk a kettőt, jóeséllyel (biztosan) én is azt mondtam volna hogy "már pedig elmegyünk ha nem adják vissza a pénzt.. hiszen mi történhet"
Member
Gold: 206.00
Mar 17 2013 11:38am
Quote (-joey- @ Mar 17 2013 07:32pm)
Amikor hétfőn megkérdeztem a volt kollégámat, mit csinálnak 15-én, azt mondta, hogy lemondták a programot, mert "kurva szar időt mondanak hétvégére". Most akkor lehet vitatkozni, hogy volt-e előrejelzés vagy nem.

Ha lehet smst küldetni csak úgy a legnagyobb mobilszolgáltatókkal, akkor meg lehet szakítani az adást a királyi tévén is teszem azt 1-1 ilyen retek idő előtt, mert nem gondolom, hogy annyi csillió ember nézné az időjárás-jelentést. Ha mégsem lesz nagy földindulás, akkor sincsen semmi gond. na de mindjárt kifejtem a véleményemet tényleg má'
Member
Gold: 5,302.77
Mar 17 2013 11:39am
Quote (Anarkin @ Mar 17 2013 06:37pm)
előrejelzés mindenképpen volt, már talán 2 hete is lehetett hallani hogy visszajön a havazás
csak azt mondtam hogy nem így adták azért elő közel sem

+ ők is le akarták mondani, csak nem tudták
és ha összeadjuk a kettőt, jóeséllyel (biztosan) én is azt mondtam volna hogy "már pedig elmegyünk ha nem adják vissza a pénzt.. hiszen mi történhet"

Akkor erre azt mondanám, hogy 18-ra húztak lapot, és nem jött be. Ennyi. De amúgy sajnálom, mint ahogy már leírtam többször is.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 17 2013 11:45am
Quote (-joey- @ 17 Mar 2013 18:39)
Akkor erre azt mondanám, hogy 18-ra húztak lapot, és nem jött be. Ennyi. De amúgy sajnálom, mint ahogy már leírtam többször is.

jaja ez teljesen rendben is van

meg semmi komoly sem volt, ezért nem is érdemes szörnyethalni a témától imo

csak az ilyen 'dögöljön meg aki elindult' postok miatt kapcsolódtam be, de most kicsit átengedem a topicot a politikai discussion-nek, érdekel mit hoznak össze a többiek :D
Member
Gold: 22,413.07
Mar 17 2013 11:57am
Quote (Jancsipapa @ Mar 17 2013 06:38pm)
Ha lehet smst küldetni csak úgy a legnagyobb mobilszolgáltatókkal, akkor meg lehet szakítani az adást a királyi tévén is teszem azt 1-1 ilyen retek idő előtt, mert nem gondolom, hogy annyi csillió ember nézné az időjárás-jelentést. Ha mégsem lesz nagy földindulás, akkor sincsen semmi gond. na de mindjárt kifejtem a véleményemet tényleg má'

na?
Member
Gold: 22,413.07
Mar 17 2013 11:59am
addig egy kis házibuli attilával

Member
Gold: 69.85
Mar 17 2013 12:02pm
Quote (Jancsipapa @ 17 Mar 2013 19:13)
hidd el, az emberek többsége nem szeret csak úgy utazgatni, komoly oka van rá, ha kocsiba, vonatra ül

még a síszezonra igyekvő emberekkel kapcsolatban igazat is tudok adni neked, hiszen ha már síelni indulok, akkor körültekintően intézem az indulást. viszont a rengeteg kamionost, egyetemről hazafelé igyekvőeket ne próbáld már elküldeni a kurva anyjába, mert neki ez a heti rendszere és nem tud rajta változtatni, vagy mert ez a munkája.

Megmondtam, hogy nem ezzel volt a gond, van akinek menni kell, de sztem tobben voltak azok, akik elindultak 'csak ugy', hetvegi pihenesre, sielesre, stb.
Member
Gold: 206.00
Mar 17 2013 12:29pm
no tehát.

Azt hiszem eléggé érintett vagyok azért a dologban, hiszen kb 6 órakor indultam volna haza Debrecenből csütörtök este, pont Joeval találkoztam előtte, az időjárásról, hogy nagy szar lesz, nem volt szó egyáltalán.

No de zanzásítva a csütörtöki estém:
18:00 megérkeztem a vasútállomásra, láttam, hogy szarásig van a váró, 4 vonat összesen 250 perc késéssel a táblán.
18:50 bemondták, hogy vonat érkezik Záhonyból, hurrá, a sáskaraj megindult, kicaplattunk a jó kis időbe
19:10 a 'késik 30' ' tábla átpördül 45-re, páran visszamennek, én maradtam
19:25 befut a 'gyors', emberek felülnek
20:00 megállunk Kaba előtt a vaksötétben, utána kiderül, hogy mégiscsak a kabai vasútállomáson álltunk, csak semmi áram nem volt közel s távol
2 órát vártunk ott, kalauz semmit nem tudott mondani, csak azt, hogy a püspökladányi felsővezeték-szakadás miatt nem tudunk elindulni + mivel áram sincs az állomáson, nincs feszültség (erre megjegyeztem, hogy az utasokban lévővel egészen Bécsig elmehetnénk)
22:10 Püspökladány előtt megállunk egy kicsivel, de nem egy kicsit
23:10 besuhanunk Ladányba, mellettünk lévő IC-n ordító fiatalok jönnek ki (nyitva volt a resti, jól érezték magukat)
23:15 átszállítanak mindenkit az IC-re, indulunk is pár perc múlva
23:30 Karcag előtt, a vasútállomástól úgy 1 kilométerre megáll a vonat, IC-nél ugye nem nyílik olyan egyszerűen a kocsi, mint bárhol máshol
0:30 miafaszvanmár, két másik karcagival úgy döntünk, hogy itt, a győzelem kapujában már nem fogok várni, leszálltunk, mire besétáltunk az állomásra, addigra a vonat is bejött mögénk, ekkor már 4 vonat állt Karcagon
0:50 nyitnám ki a biciklilezárómat, ofc be van fagyva, úgyhogy sétálok hazafelé
1:00 édesanyámék aggódtak és elémjöttek, úgyhogy végül nem kellett végig gyalogolnom az utat
1:10 home, sweet home

Na most a telefonom lemerült, ami teljes mértékben az én hibám, szóval nem is durrogok túlságosan az este miatt, továbbá amiatt sem, hogy a MÁV-ot megfektette ez a hó, mert hát elég karcsú felkészültséggel rendelkeznek, heti 4 alkalommal járom meg a távot oda-vissza. Ami viszont felkúrta az agyamat:
1. a vasútállomáson kitrombitálták az embereket fél órával az előtt, még mielőtt bármi vonat jött volna, aztán utána meg mindenki mélyen kussolt, olyan kurva nehéz lett volna mondani, hogy hi, még nem jön, ne fagyjatok meg pls?
2. nincs a MÁV-nak egy online up-to-date térképe, ahol egy ilyen helyzetben beikszelik a vonalon a szakadásokat és erről esetleg értesítik az utasokat? Én értem, hogy elindították a vonatot, de ha bemondták volna, hogy figyeljetek brok, szakadás van jelen állás szerint itt, itt és itt, szóval aki csak 2 megállót akar menni, az jöjjön, de aki már a Nyugatiba indul, annak nagyon sok késéssel kell számolnia? Szerintem akkor feleannyi ember ült volna a vonatokon, mert az értelmesebbje mérlegelt volna, hogy na, szakadás van 3 helyen, akkor nem biztos, hogy szagolom száz ember seggét ki tudja meddig, hanem szépen visszament volna a kollégiumba, ismerőshöz, munkahelyre, etc... Én is elmentem volna így egy csoporttársnőmhöz, hátha :D

Másik oldalról le a kalappal az utasoknál is, nem volt hőzöngés, a kalauz értesített mindenkit, amint megtudott valamit, teljesen korrekt volt ez a része. Unokatesóm Pest alól jött haza a munkából, neki 14 órás volt az egyébként 2 órás út, ő még cifrábbakat mesélt :D

Ennyit a MÁVról, most az autópályás, pintérsanyis dolgok következnek:
Ahogy az előbb leírtam, én nem éreztem túlságosan megfelelőnek a tájékoztatást. Az időjárás-jelentéseket ugyan nem néztem (mert tévét se nézek), de kétlem, hogy ekkora ítéletidőről szólt volna, szerintem a szokásos hóesés, nagyátfúvás, szélvihar várható, amit azért elég sűrűn elmondanak szerintem egy tél alatt. Ahogy írtam, meg lehet szakítani az adást háromszor másfél percre egy ilyen esetben, ha már csak a dunán meg a magyaregyen csinálják meg, már sokat ért volna.

A pintérsanyi beszólása, hogy az autósok tehetnek echte az egészről, szerintem felháborító egy MINISZTERNEK ilyet mondania. a katasztrófavédelem is embereket tüntetgetett ki inkább... A nagy puffogást viszont mellőzném, hiszen nem voltam ott, nem láttam a történéseket, viszont az nyilvánvaló, hogy nem mentek simán a dolgok, mert akkor nem lenne ennyi óbégatás. Egy minimum, amit elvártam volna a kormánytól, hogy na, figyeljetek, elnézést kérünk minden érintettől, jobban is csinálhattuk volna, legközelebb jobban igyekszünk. Ez a 'minden faszán ment' szöveg bicskanyitogató, amikor ezrek maradtak a hóban, meg tízezrek áram nélkül. Ha ennyit bemondanának vicáék, akkor teljes mértékben megérteném, a szopások ellenére is, amin átmentem. Ez az SMS meg... hát egyszerűen szavakat nem találok rá, hogy ez mire volt jó, főleg az, hogy utána meg a pintérsanyi is elkezdi köpködni a telenort, amúgy meg a kormányt se érdekelte, ha esetleg ellenük döntött 1-1 helyen.

A vastagbőrön rengeteg cikk van seggszáj címszó alatt, az mszps augusztus 20-ai ünnepség után akkora szájuk volt, hogy mi történt, most meg 'minden rendben van'. Szerintem sokat nőnének az emberek szemében, ha elismernék a hibájukat, és vizsgálatot indítanának, hogy mi is történt ezen az estén, lépésről lépésre, az illetékesek mit csináltak.

Egyelőre ennyi, ami az eszembe jutott
Member
Gold: 69.85
Mar 17 2013 12:40pm
Dunno amugy, lehet, hogy csak azert mert falun nottem fel, de en pl amikor elkezdodik a teli szezon es mar olyan a homerseklet, hogy ho is eshet, nem csak eso (tartosan nulla koruli/alatti), akkor az auto csomagtartojaba bedobok egy kb 70x30x45 cm nagysagu papirdobozt, amiben van 1 kicsi lapat 1 kicsi aso meg egy kis hora valo so, + hatso ulesre ossze hajtva nem disznek van leteritve egy vastagabb pokroc a teli idoszaba. De nyilvan nem mindenki lehet elorelato.
Member
Gold: 10,257.50
Go Back To Magyar Topic List
Prev1456789Next
Add Reply New Topic New Poll