Quote (-joey- @ Oct 12 2012 05:41pm)
Minden mélységből ki lehet jönni, ha akar az ember, és nem veszítette el az élni akarást. Rengeteg példa van rá, hogy azok, akiket hatalmas tragédia ért, egy családtag, szerelme elvesztése, végül újra megtalálták a boldogságot. Hozzáállás kérdése, hogy mennyire akarsz még élni.
Természetesen nem látok bele a helyzetükbe, és nem is kívánok ilyen dolgokat megélni senkinek sem, de attól még nekem ez az elvem. Én biztosan nem adnám fel.
Amúgy, ha pszichológiai stb. szemmel nézzük a dolgot, hihetetlen nagy akarat kell ahhoz, hogy egy ember önkezével vessen véget az életének, mivel a testünk alapvetően nem engedi, hogy kárt tegyünk magunkban. Tehát egy ilyen szintű elhatározásra én nem tudom azt mondani, hogy hibázott/nem gondolta át.
pont ezt írtam az előbb, hogy elég nagy bátorság ilyen kijelentéseket tenni úgy, hogy közelébe nem vagy az öngyilkos emberek elkeseredettségének
és amit írsz az öngyilkosság elhatározásáról, szerintem megerősíti azt, hogy nem vagyunk képesek belelátni a helyzetükbe, gondolj bele milyen szintű elkeseredettség kell ahhoz, hogy meghozz egy ilyen döntést...