Quote (iFeelAlone @ Aug 3 2012 02:07pm)
Mert isten léte teljesen irreleváns az emberiség vagy akár a világegyetem szempontjából. Istent hozzáadni a világunkhoz olyan mint egy "x+2=4" egyenletet úgy megpróbálni megoldani, hogy hozzáadunk egy "y" változót. Értelmetlen és felesleges. Mindenre van logikus, tudományosan alátámasztott válasz. Amire nincs arra majd lesz ezer év múlva vagy százmillió év múlva. Gondoljunk csak bele, hogy nemrég még azt hittük, hogy a Föld lapos, a csillagok meg csak díszítés. Ehhez képest mennyit fejlődtünk? Most nem tudjuk elképzelni a végtelent vagy hogy hogyan alakult ki a világegyetem pedig 100 generáció múlva valószínűleg röhögve fognak visszagondolni ránk, hogy ilyen egyszerű dolgokat hogy nem fogtunk fel.
A másik kérdés, hogy isten beavatkozik-e az életünkbe vagy esetleg akár segít is rajtunk? Erről meg kéne kérdezni az ártatlanokat akik kínhalált halnak vagy a 10 éves kislányt akit megerőszakolnak, felgyújtanak és beledobják a pöcegödörbe. Vagy esetleg a lány édesanyját akit arra kényszerítenek, hogy mindezt végignézze? Persze lehet mondani, hogy akik hittek életük során azoknak a másvilágon örök boldogság a jutalmuk és a muzulmán meg a katolikus majd együtt labdáznak a szivárvány alatt de azért na... ezt nem tudom komolyan venni.
Isten nem zarja ki, hogy x+2=4, x+2=4 maradjon. Inkabb olyasmire vonatkozik, amint nem tudsz y valtozo nelkul felirni, amit nem ertesz. Isten az amit nem ertesz meg, Isten a termeszet, Isten az erkolcsi es egyeb szabalyrendszer amit magad kore felepitesz, etc.
Nem annala resznel kell megragadni hogy Isten teremtette az embert, vagy forditva, a lenyeg hogy egy biztos pont amiben mindig lehet bizni, egy elfogadott norma ami mellett mindig kilehet tartani, valami amiben hihetsz, bizhatsz, ahova fordulhatsz amikor kevesnek erzed magad.
Valami hasonlo az ateistaknak is van, csak mashogy hivjak meg kezelik, ok is emberek, es ok is igy mukodnek.
Ez igy visszaolvasva eleg melegnek hangzik.