d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1497649774978497949805001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 80.00
May 24 2015 02:35pm
Quote (CyberPunk666 @ 24 May 2015 22:28)
Ühüm, és ez olyan általános dolog... Tömegével mehetnek oda innen ösztöndíjjal.

A lényege pont az, hogy sokkal több munka és tehetség kell ahhoz, hogy feleannyit elérj.

btw majd ha tanultál, dolgoztál egyszerre, akkor megtudod, hogy mennyire kurva nehéz és a rossz hátteret, amikor nem kaptál belső indíttatást, hanem azt is magadnak kell kitermelned, azt a részét soha nem fogod megtudni.

Itten: Jó hátterű ficsúrok megmagyarázzák, hogy mindent maguknak köszönhetnek.

en nem allitom magamrol, hogy mindent magamnak koszonhetek, de egyelore nem is vagyok sikeres uzletember vagy akarmi

en csak azt mondom, ha valaki nagyon akar, akkor azert az emberek nagytobbsegenek azert meg van adva lehetosege ahhoz (magyarorszagon legalabbis), hogy megcsinalja a maga szerencsejet, elhiszem, hogy a putribol csillagaszati eselyek kellenek ahhoz, hogy falaki befusson, de arra is lattunk mar peldat es meglehet csinalni

engem csak ez a pure irigyseg zavar kurvara a legtobb emberben, hogy lol gazdag, csak szerencseje van
amikor ez nem igaz, mert kurva sok munka es tehetseg es ambicio kell azert, ami a legtobb ilyen jellyhater nyomorekban kurvara nincs meg, csak a pofaja nagy, kozben meg egy buta kreten

mellesleg elég kevés nyavajgó embernek kellett egyszerre tanulnia és dolgoznia, szimplán csak baszott az egészbe
ha tudnak neki enni adni a szulei es megtudjak venni a tankonyveket akkor mar olyan helyzetbol indul ahonnan boven meglehet csinalni csak sok kitartas es munka kell, valakinek meg nem kell szenvednie, az elet nem fer, de a lehetoseg az adott.

This post was edited by Cpt_Ghost on May 24 2015 02:38pm
Member
Gold: 1.00
May 24 2015 02:41pm
Quote (Cpt_Ghost @ 24 May 2015 22:35)
en nem allitom magamrol, hogy mindent magamnak koszonhetek, de egyelore nem is vagyok sikeres uzletember vagy akarmi

en csak azt mondom, ha valaki nagyon akar, akkor azert az emberek nagytobbsegenek azert meg van adva lehetosege ahhoz (magyarorszagon legalabbis), hogy megcsinalja a maga szerencsejet, elhiszem, hogy a putribol csillagaszati eselyek kellenek ahhoz, hogy falaki befusson, de arra is lattunk mar peldat es meglehet csinalni

engem csak ez a pure irigyseg zavar kurvara a legtobb emberben, hogy lol gazdag, csak szerencseje van
amikor ez nem igaz, mert kurva sok munka es tehetseg es ambicio kell azert, ami a legtobb ilyen jellyhater nyomorekban kurvara nincs meg, csak a pofaja nagy, kozben meg egy buta kreten

Érdekes kérdés az ok-okozat.
Én ismerek olyat, aki ezer különtanár mellett is jóindulattal ment át a matek érettségin, (gondolom a szülők kifizették). Mellette meg Amerikába megy egyetemre, mert a szülei kifizették.

Nem arról van szó, hogy nem lehet megcsinálni lentről. Csak a belépőszint nagyon más.

Ahhoz hogy lentről legyen normális diplomád, normális eredménnyel, ahhoz jónak kell lenned. Egy jómódú családban pedig még közepesnek sem.
Csak annyit próbálj ki, hogy mennyire menne neked a suli mondjuk heti 20 óra munka mellett. Ami vegetálásra elég pénzt ad csak és a hátrányoknak csak egy része, amivel egy csóró szembesül.

hidd el, hogy azoknak a nagy TÖBBSÉGE!!! kiesne az egyetemről, akiknek azt most a szülő finanszírozza, ha heti 20 órában dolgoznia kellene.

Na most csak úgy mondom mellékesen, hogy például az asszony már a középiskola mellett (végig) is dolgozott heti 20-25 órát, és nem csak a buli miatt, hanem mert adnia kellett haza pénzt.
Kurvára fogalmad nincs, hogy milyen lentről jönni. Semmi elképzelésed sincs.

This post was edited by CyberPunk666 on May 24 2015 02:42pm
Member
May 24 2015 02:47pm
Quote (CyberPunk666 @ 24 May 2015 22:41)
Én ismerek olyat, aki ezer különtanár mellett is jóindulattal ment át a matek érettségin, (gondolom a szülők kifizették). Mellette meg Amerikába megy egyetemre, mert a szülei kifizették.

Nem arról van szó, hogy nem lehet megcsinálni lentről. Csak a belépőszint nagyon más.

Ahhoz hogy lentről legyen normális diplomád, normális eredménnyel, ahhoz jónak kell lenned. Egy jómódú családban pedig még közepesnek sem.
Csak annyit próbálj ki, hogy mennyire menne neked a suli mondjuk heti 20 óra munka mellett. Ami vegetálásra elég pénzt ad csak és a hátrányoknak csak egy része, amivel egy csóró szembesül.

hidd el, hogy azoknak a nagy TÖBBSÉGE!!! kiesne az egyetemről, akiknek azt most a szülő finanszírozza, ha heti 20 órában dolgoznia kellene.

hát én azt belátom, hogy kevesebb effort kell, csak ne vegye senki semmibe a másik teljesítményét (mert ez történik az esetek 90%-ában és a kurva anyját mindenkinek akinek könnyebb nála), akárhonnan is indult, abban nem vagyok biztos, hogy a nagytöbbsége lenne aki kiesik, de biztos lennének ilyenek, valószínűleg nem lenne szabadidőm és kevésbé lenne élvezhető az életem, dehát prioritások.
Van egy csomó ismerősöm, akinek SEMMI akadálya nem lett volna annak, hogy egyetemre menjen tanulni valamit, szimplán csak nem ment, ő nem akar tanulni, nem neki való ez, lusta, leszarta
nem is ismerek olyat aki anyagi okokból nem ment egyetemre. Mert még ha az lenne, hogy muszáj felköltözni bp-re és fizetni kell az albérletet, de azzal is kiemelkedsz azért a mélyszegénységből, ha elvégzel akármilyen vidéki szakot amiért még messzire se kell járni amivel képes vagy munkát találni, innentől meg aki akar valamit azért az betud kerülni államilag támogatottra egyetemre a magyar oktatásban.

This post was edited by Cpt_Ghost on May 24 2015 02:48pm
Member
Gold: 280.00
May 24 2015 02:48pm
Én amúgy csak viccből postoltam, de tetszik a szajtepes
Member
May 24 2015 02:49pm
Az a pont ahol a szülő nem tudja kifizetni a kollégiumot (csomóan csalnak a szocpontokkal) vagy albérletet az egy kibaszott nagy vízválasztó.

Szóval nem azon a pár könyvön múlik. Ha valaki nem az egyetem városában lakik és muszáj költöznie, ott a szállás és kaja kifizetése egy kibaszott nagy vízválasztó, és bizony ez már nem egy szűk putriscigány réteg problémája, hanem tömegeké.

nekem olyan csoporttársam van, aki 5 fokos lakásban télen kabátban, pulcsiban és két nadrágban aludt a dunna alatt telente és néha csütörtök-péntek nem evett, hogy haza tudjon menni hétvégére. (máté)

Pedig nem putris, csak tarjáni és arra már nincs pénzük, hogy szállást meg számlákat fizessenek neki.
Közben pedig egy iszonyatosan tehetséges srác.

Ez szerinted arányos?
Nos igen, megcsinálta, fel lehet hozni mint jó példát, hogy nalátod meg lehet tenni.
De neki nem kellett albérletet fizetnie, csak a rezsijét. Akkor ha ez a lehetősége nincs, akkor már el is bukott volna.
Egy kibaszott zseni a területén amúgy, de komolyan.

Csak ne próbáld már elmagyarázni, hogy csak a tehetsége elég. Kibaszott jó és ez semmire sem elég.

Nagyon sok múlik a pénzen itthon is. A háttér nagyon durván sokat számít, csak ez onnan fentről nem látszik. Mert nem érted, hogy mennyivel kicsinálóbb agyilag, ha az a 4 óra délután nem szórakozás, hanem munka. Nem csak az a 4 óra lesz tőle nehezebb. Nincsenek hajrák a vizsgaidőszakban, meg kell szakítani a tanulás és a többi...

This post was edited by CyberPunk666 on May 24 2015 02:52pm
Member
Gold: 69.85
May 24 2015 02:50pm
Quote (CyberPunk666 @ 24 May 2015 22:41)

Na most csak úgy mondom mellékesen, hogy például az asszony már a középiskola mellett (végig) is dolgozott heti 20-25 órát, és nem csak a buli miatt, hanem mert adnia kellett haza pénzt.

Mi is eveken at kurva csorok voltunk es nem a bio eletvitel miatt meg ilyen faszsagokert kerteszkedtunk meg meheszkedtunk, hanem mert a meheszet annyi +hozott, a kerteszettel meg telre zoldseg es gyumolcs egy ideig megvolt, kevesebb penz ment el ilyenekre. Mas, hogy moat mar azert csinaljuk mert sokkal jobb az ize az itthon termeltnek, etc. En is 14 eves koromtol dolgoxok, csak en itthon a kertel, meheszettel, meg fellebbezesek es mas szarok legepelesevel, megirasaval..
Member
May 24 2015 02:52pm
Quote (CyberPunk666 @ 24 May 2015 22:49)
Az a pont ahol a szülő nem tudja kifizetni a kollégiumot (csomóan csalnak a szocpontokkal) vagy albérletet az egy kibaszott nagy vízválasztó.

Szóval nem azon a pár könyvön múlik. Ha valaki nem az egyetem városában lakik és muszáj költöznie, ott a szállás és kaja kifizetése egy kibaszott nagy vízválasztó, és bizony ez már nem egy szűk putriscigány réteg problémája, hanem tömegeké.

nekem olyan csoporttársam van, aki 5 fokos lakásban télen kabátban, pulcsiban és két nadrágban aludt a dunna alatt telente és néha csütörtök-péntek nem evett, hogy haza tudjon menni hétvégére. (máté)

Pedig nem putris, csak tarjáni és arra már nincs pénzük, hogy szállást meg számlákat fizessenek neki.
Közben pedig egy iszonyatosan tehetséges srác.

Ez szerinted arányos?
Nos igen, megcsinálta, fel lehet hozni mint jó példát, hogy nalátod meg lehet tenni.
De neki nem kellett albérletet fizetnie, csak a rezsijét. Akkor ha ez a lehetősége nincs, akkor már el is bukott volna.
Egy kibaszott zseni a területén amúgy, de komolyan.

Csak ne próbáld már elmagyarázni, hogy csak a tehetsége elég. Kibaszott jó és ez semmire sem elég.

azért ez nem az általános, vagy csak én élek másik országban, nem tudom
amúgy én azt se mondtam, hogy jól van így a dolog ahogy van, nagyon sok mindent megváltoztatnék és sokkal jobban jutalmaznám a tehetséget ösztöndíjakkal és atöbbivel.
Member
Gold: 5,390.00
May 24 2015 02:55pm
Quote (CyberPunk666 @ May 24 2015 09:41pm)

Vagy akár te is földhöz verheted a segged, mert aki cigány putriból jön úgy, hogy 14 évesen még olvasni sem tud, de én is panaszkodhatnék, hogy orbán ráhel milyen jól megél a saját lábán úgy, hogy a velem közel egyidős férje milliárdos beszerzéseket nyer közérdekű pályázatokon.
Member
Gold: 69.85
May 24 2015 02:55pm
Quote (Cpt_Ghost @ 24 May 2015 22:52)
amúgy én azt se mondtam, hogy jól van így a dolog ahogy van, nagyon sok mindent megváltoztatnék és sokkal jobban jutalmaznám a tehetséget ösztöndíjakkal és atöbbivel.

Jo de ameddig kuzdunk az iskolakba a szegregacio ellen, addig a tehetseg is ott rohad bele a redvas alja kozossegbe.
Member
May 24 2015 02:57pm
Quote (Cpt_Ghost @ 24 May 2015 22:52)

A srác konkrétan az ilyen 20-30 közötti ösztöndíjból élet, és 4 feletti átlaggal tolta műszaki képzésen.
Egyébként sokan vannak körülötted, csak legfeljebb nem kötik az orrodra. Illetve az, hogy te nem ilyen vagy is eléggé szelektálja már ugye az ismeretségi köröd.

Én sem ismertem mondjuk ilyeneket, mert bp mellett nőttem fel, és nem volt gond a szállás. Az egyetemen más ismertem meg ilyeneket, akik nyilván azokat képviselik, akik mégis megpróbálták.

Lehet mondani, hogy ott a lehetőség mindenkinek, de dolgozni és tanulni egyszerre elég embertelen és az a helyzet, hogy azért mert valaki nem bírja, hogy ő nem ér semmit. Tényleg nehéz elmondani, hogy mennyire nagy kitartás kell hozzá.
Van aki ezt nem bírná, de ha lenne rendes lehetősége, akkor bealázná a szakra járók nagy részét.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1497649774978497949805001Next
Closed New Topic New Poll