d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1496649674968496949705001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
May 23 2015 07:25am
Quote (Anarkin @ 23 May 2015 15:16)
a karrierben az a leginkább sorsfordító pillanat, amikor kikerülsz abból az életérzésből, hogy top tiernek érzed magad és rájössz hogy
nope.
voltam ott sokáig, kikerültem belőle szerencsére
most egyértelműen nem itt tartasz, erről meggyőzni viszont nem foglak tudni postokon keresztül (a következő két bekezdés mégis erre irányul)

--
ez az egész rohadtul nem csak arról szól, hogy viewokat meg input fieldeket összekötögetsz és van egy működő alkalmazásod
ezt már 15 évesen megcsináltam Delphiben
ezt EGY év alatt megtanulta pár ismerősöm aki {autószerelőből, lakatosból, stb} elment programozónak 3x annyit keresni (igaz történet és jól is csinálják a dolgukat)

--
ha az egyetemre akarjuk terelni a szót, mostanában az egyik kedvenc témám az amiből megbuktam anno (csak egy ilyen volt): formális nyelvek és automaták
múlthéten láttam egy regexp-et, ami ránézésre biztos, hogy nem regular grammar-t (type3 language-t) köpött ki magából
(ezen a ponton már felmerül sokakban, hogy mit jelent ez a mondat)
felvetettem, hogy:

ezt fél év siralmas szenvedés és matek nélkül nem biztos hogy megérti valaki alapjaiban, mégis képes lehet egy core component-et agyonbaszni ha valaki használja, "mivel hogy ott van"

más: LUA (embedded nyelv, WOW meg VLC meg sok más használja) commentjei annyira aberráltak, hogy asszem nem is lehet őket leírni csak type2 nyelvvel, ami felhasznál egy stacket futásra során - pár hónapja ment a fejfájás ennek kapcsán valakinek (Lead dev), mert ez pl nem felismerhető linear time

úgy érzed, hogy nincs mit tanulni az egyetemen?

De. Magyart.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 23 2015 07:43am
Quote (Baleee @ 23 May 2015 14:25)
De. Magyart.

Faj a popsi mert egy szakmai postban a szakma nyelvet hasznaltam elvetve
Nem rossz
Member
Gold: 1.00
May 23 2015 07:55am
Quote (Anarkin @ 23 May 2015 15:16)
formális nyelvek és automaták

Ezen a ponton megörültem, hogy villamosmérnöknek mentem.
Aztán megnéztem és kiderült, hogy ahova most megyek tovább ott ilyen is lesz.

:(
Member
Gold: 80.00
May 23 2015 08:07am
Quote (NerfHydraDPS @ 23 May 2015 15:14)
én igenre, szimpla formaság nekik jó mi meg leszarjuk

ez +++++
annyira ez
Member
Gold: 0.00
May 23 2015 08:11am
Vettem zaraban egy fekete dekoltazsos pólót, iszonyat vágány, holnap beturok fel tégely waxot a hajamba aztán kezdődhet a buli.
Member
Gold: 1,630.69
May 23 2015 08:11am
Quote (Anarkin @ May 23 2015 02:16pm)
a karrierben az a leginkább sorsfordító pillanat, amikor kikerülsz abból az életérzésből, hogy top tiernek érzed magad és rájössz hogy
nope.
voltam ott sokáig, kikerültem belőle szerencsére
most egyértelműen nem itt tartasz, erről meggyőzni viszont nem foglak tudni postokon keresztül (a következő két bekezdés mégis erre irányul)

--
ez az egész rohadtul nem csak arról szól, hogy viewokat meg input fieldeket összekötögetsz és van egy működő alkalmazásod
ezt már 15 évesen megcsináltam Delphiben
ezt EGY év alatt megtanulta pár ismerősöm aki {autószerelőből, lakatosból, stb} elment programozónak 3x annyit keresni (igaz történet és jól is csinálják a dolgukat)

--
ha az egyetemre akarjuk terelni a szót, mostanában az egyik kedvenc témám az amiből megbuktam anno (csak egy ilyen volt): formális nyelvek és automaták
múlthéten láttam egy regexp-et, ami ránézésre biztos, hogy nem regular grammar-t (type3 language-t) köpött ki magából
(ezen a ponton már felmerül sokakban, hogy mit jelent ez a mondat)
felvetettem, hogy:

ezt fél év siralmas szenvedés és matek nélkül nem biztos hogy megérti valaki alapjaiban, mégis képes lehet egy core component-et agyonbaszni ha valaki használja, "mivel hogy ott van"

más: LUA (embedded nyelv, WOW meg VLC meg sok más használja) commentjei annyira aberráltak, hogy asszem nem is lehet őket leírni csak type2 nyelvvel, ami felhasznál egy stacket futásra során - pár hónapja ment a fejfájás ennek kapcsán valakinek (Lead dev), mert ez pl nem felismerhető linear time

úgy érzed, hogy nincs mit tanulni az egyetemen?

Nem ugy ertettem hogy nincs mit tanulnom, hanem hogy az egyetemen nagy valoszinüseggel nem jol tanitanak. Informatika eddig ugy nezett ki hogy volt egy intranet sokezer doc tldr-el, azokban voltak feladatok meg elmelet hozza, de en ugy nem tudok tanulni hogy valaki megmondja olvassam el ezt meg azt. Nekem az kell, hogy valaki szoban elmagyarazza, különben elfelejtem. Ovodas koromig emlekszek szinte az összes beszelgetesemre, ha valamit elolvasok azt viszont par percen belül elfelejtem.
Member
Gold: 1.00
May 23 2015 08:13am
Quote (Karan2_Returned @ 23 May 2015 16:11)
Nem ugy ertettem hogy nincs mit tanulnom, hanem hogy az egyetemen nagy valoszinüseggel nem jol tanitanak. Informatika eddig ugy nezett ki hogy volt egy intranet sokezer doc tldr-el, azokban voltak feladatok meg elmelet hozza, de en ugy nem tudok tanulni hogy valaki megmondja olvassam el ezt meg azt. Nekem az kell, hogy valaki szoban elmagyarazza, különben elfelejtem. Ovodas koromig emlekszek szinte az összes beszelgetesemre, ha valamit elolvasok azt viszont par percen belül elfelejtem.

az egyetem nem egy könyvtár, vannak előadások és gyakorlatok. ^^
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 23 2015 08:22am
Quote (Karan2_Returned @ 23 May 2015 15:11)

Amit CP ir... EA+GY, eloadason minden elhangzik ami a vizsgahoz kell, csak realtime nem igazan lehet feldolgozni
Gyakorlaton is jellemzoen oktatas folyik, nem szabadfoglalkozas
Member
Gold: 1,630.69
May 23 2015 08:28am
Quote (CyberPunk666 @ May 23 2015 03:13pm)
az egyetem nem egy könyvtár, vannak előadások és gyakorlatok. ^^

Quote (Anarkin @ May 23 2015 03:22pm)
Amit CP ir... EA+GY, eloadason minden elhangzik ami a vizsgahoz kell, csak realtime nem igazan lehet feldolgozni
Gyakorlaton is jellemzoen oktatas folyik, nem szabadfoglalkozas

De ez csak föiskola, nem egyetem, mivel nincsen erettsegim. Gondolom nem sok jo tanar van aki egyetem helyett föiskolara megy tanitani.
Member
Gold: 2.00
May 23 2015 08:30am
Quote (NerfHydraDPS @ 23 May 2015 15:14)
én igenre, szimpla formaság nekik jó mi meg leszarjuk

this
Go Back To Magyar Topic List
Prev1496649674968496949705001Next
Closed New Topic New Poll