Quote (Anarkin @ May 23 2015 02:16pm)
a karrierben az a leginkább sorsfordító pillanat, amikor kikerülsz abból az életérzésből, hogy top tiernek érzed magad és rájössz hogy
nope.
voltam ott sokáig, kikerültem belőle szerencsére
most egyértelműen nem itt tartasz, erről meggyőzni viszont nem foglak tudni postokon keresztül (a következő két bekezdés mégis erre irányul)
--
ez az egész rohadtul nem csak arról szól, hogy viewokat meg input fieldeket összekötögetsz és van egy működő alkalmazásod
ezt már 15 évesen megcsináltam Delphiben
ezt EGY év alatt megtanulta pár ismerősöm aki {autószerelőből, lakatosból, stb} elment programozónak 3x annyit keresni (igaz történet és jól is csinálják a dolgukat)
--
ha az egyetemre akarjuk terelni a szót, mostanában az egyik kedvenc témám az amiből megbuktam anno (csak egy ilyen volt): formális nyelvek és automaták
múlthéten láttam egy regexp-et, ami ránézésre biztos, hogy nem regular grammar-t (type3 language-t) köpött ki magából
(ezen a ponton már felmerül sokakban, hogy mit jelent ez a mondat)
felvetettem, hogy:
ezt fél év siralmas szenvedés és matek nélkül nem biztos hogy megérti valaki alapjaiban, mégis képes lehet egy core component-et agyonbaszni ha valaki használja, "mivel hogy ott van"
más: LUA (embedded nyelv, WOW meg VLC meg sok más használja) commentjei annyira aberráltak, hogy asszem nem is lehet őket leírni csak type2 nyelvvel, ami felhasznál egy stacket futásra során - pár hónapja ment a fejfájás ennek kapcsán valakinek (Lead dev), mert ez pl nem felismerhető linear time
úgy érzed, hogy nincs mit tanulni az egyetemen?
Nem ugy ertettem hogy nincs mit tanulnom, hanem hogy az egyetemen nagy valoszinüseggel nem jol tanitanak. Informatika eddig ugy nezett ki hogy volt egy intranet sokezer doc tldr-el, azokban voltak feladatok meg elmelet hozza, de en ugy nem tudok tanulni hogy valaki megmondja olvassam el ezt meg azt. Nekem az kell, hogy valaki szoban elmagyarazza, különben elfelejtem. Ovodas koromig emlekszek szinte az összes beszelgetesemre, ha valamit elolvasok azt viszont par percen belül elfelejtem.