Quote (anyd @ Dec 17 2015 02:46pm)
A villamoson gondolkoztam erről a dologról, és igazábol az egyetlen primitiv feelem az tiszta jellység.
Valószínüleg ha valaha lesz gyerekem, akkor én is így tennék mint faterod. Kérdés hogy mennyire tudja átadni neked a mentalitását, és majd te a gyerekeidnek.
Mert ha már te csak félig leszel olyan hard working mint ő, és te a gyerekedet meg csak elkényezteted, akkor amit ő felépített fuccsba megy pár generáció alatt.
Voltam most egy esküvőn, ahol a srác faterja egy bútorhálózatot örökölt. Kibaszott fényűzően élnek. A nagyfater építette fel a bútorhálózatot, mostanra ők eladogatták az egészet és csak 1 bútorbolt maradt az egészből, és pazarlóan élnek.
Annyira buták is mint a bűn, de komolyan mondom hogy fájt nézni hogy mennyire buta ember beleszületett egy ilyen gazdagságba, az egyetlen nyugtám az volt hogy még 10 év és felélik az egészet és hajléktalanok lesznek.
Faterod milyen családba született btw?
Apum mindenképpen szorgalmasabb/maximalistább mint én vagy bárki akit ismerek
Nagyszüleim ilyen közép-polgári rétegben voltak, valami altitkára/aligazgatója voltak a máv vagy hasonló cuccnak az egyik irodájában
De ahogy mesélte apum a máv házban ahol laktak (és nagyim a mai napig lakik) látta minden nap ahogy az actually máv épitkezésen vagy tökömtudja hol dolgozó emberek fejtetőig retkesen, fáradtan érnek haza és nem akart ugy élni
Rengeteget tanult (miközbe testvére nem volt annyira motivált és most elég kurvaszarul élnek, mi segitünk nekik) meg közbe mindig kitalált olyan "hiánycikkeket" amiböl pénzt lehetett csinálni, balatoni kocsmákba billiárdasztalokat vett / rakott össze és jár le beszedni az aprópénzt belőlük aztan vett még több asztalt. (4 volt a max asztal afaik és havi szinten nagypapám fizetésének 10x-ese jött be belőlük).
Aztán a cég amit csinált is egyedülálló volt + ráadásnak banki szféra, ugyhogy gg wp
Ami engem illet túlteljesíteni nem valószinű hogy tudni fogom, de azért tanulok ebben az irányban stb hogy amit lehet továbbvigyek a cégeiből meg sok másból amit felépített
Quote (-joey- @ Dec 17 2015 02:55pm)
Egyetlen kérkedő postot nem olvastam még tőled, még csak nem is éreztem, szerintem teljesen intelligensen kezeled a helyzetedet.
This post was edited by cowding on Dec 17 2015 06:58am