Quote (TuskesVanek @ 16 Oct 2014 13:32)
milyen szinten kell, hogy fingom legyen róla?
mert ha például elégedett iphone-felhasználó vagyok, és az androidos ismerőseim nagy része meg fikázza a készülékét, hogy ez sem megy rendesen, az is szar, a wp felhasználó ismerőseim meg azt mondják, hogy tök olcsón vettek jó telefont, akkor miért ne lehetne egy ilyen véleményem mint amit leírtam?
és ofc a hajlított iphone fikázás teljesen jogos volt, mert van róla yt-video, biztos 100% igaz, attól függetlenül, hogy senkinek nincs itt ip6 készüléke xDDD
aki itt kurva okos, bizonyára telefonokat tesztel, és mindent kipróbált már, úgy alkot véleményt... vagy csak ő is egy táborba tartozik, de önigazolásképpen belerúg a másikba, mert úgy biztos jobban van igaza
az hogy low end szarokon miért nem teljesít olyan jól az android mint a windows phone: ez az OEM-ek hibája, és nem az androidé
példa: pár hete (hónapja talán) álltak elő azzal hogy legyen egy "Android One" kezdeményezés, amire nem engedik rátenni az OEM-ek lószarjait, hanem inkább egy AOSP-szerűség lesz, és így remekül fut low-end deviceokon is
MS sem engedi, Apple sem engedi, Google sem engedi a Nexuson -> performance much, mindegyik ugyanúgy teljesít (csak persze az almás logó 2x-es szorzó a másik kettőhöz képest, mert egy kultusz nőtt köré (érthető, még én is majdnem vettem egy Macbook Air-t anno, épp ennek hatására))
az OS-nek van a legkevesebb köze ehhez az egész teljesítmény hercehurcához, az egész meg van matekolva 40 éve és mindenki ugyanazt használja, így vagy úgy..
mikor megláttam ilyen 30k-s androidot, elkezdett vinnyogni a vírusírtó, én meg vinnyogni a röhögéstől (aztán lekaptam róla minden létező dolgot és már majdnem jó volt)
tehát az OEM forkolja Androidot és elbasz benne minden létező dolgot
csak úgy mint ahogy a laptopoknál megszokhattuk az elmúlt 10 évben hogy minden szart előtelepítenek (és az még mindig jobb egy fokkal, mert a Windows-t legalább nem hackelik át, mint Androidnál)
innentől kezdve meg csak ízlések és pofonok, hogy widgetek, csempék vagy itunes