Quote (BmA_BeMyAngel @ 30 Dec 2017 16:17)
az volt az alaptéma hogy van-e a kriptónak validitása
te átmentél arra hogy jót fog-e tenni a társadalommal meg hogy milyen következményei lesznek
vita közben megváltoztattad az alap kérdést, nice try but no
egyáltalán nem az volt a kérdés hogy van e a kriptónak validitása, azt szerintem smat próbálta megfogalmazni a megmaradt agysejtjeivel
engem inkább az érdekelt hogy mennyire reális hogy a készpénz meg a különféle valuták mindennapi használatát tudod helyettesíteni kriptovalutákkal, mivel úgy érzem hogy ez az ami egy átlagembert is érinthet (pl engem) aki nem akar foglalkozni ilyen valuták forgatásában meg mittoménmiben
innen jön a kérdés vagy elmélet, hogy ha most (vagy x év múlva) egy kormány azt mondja hogy forint/frank/zimbabwei dollár helyett bevezetjük ezt a kriptovalutát, nyilván azonnal lesz értéke mert fedezi az állam, de előreláthatatlan következményei lesznek ami nem biztos hogy előnyös a társadalom számára
röviden, oké hogy a bankok ezt használják már egymás közötti tranzakcióra, meg venezuelában így próbálnak egy rossz helyzetből egy kevésbé rossz helyzetet csinálni, de ez engem hol érint?